L'Oreal Sublime Soft - Pure Micellar Cleansing Water

August 19, 2013

Здравейте, момичета!

Мицеларните води набират все по-голяма популярност и предполагам е въпрос на време повече козметични компании да предложат свой вариант на този така чудат продукт. Казвам чудат, защото поне аз до съвсем скоро не бях напълно наясно какво точно представлява и на какъв принцип действа. 
Едва ли има човек, който да не е чувал за мицеларната вода на Bioderma, този продукт е може би запазената им марка (датира от 1992 г) и поне аз винаги свързвам едното с другото. Бях много скептична, слушайки за чудотворното ѝ действие и я подминавах години наред, непроумявайки какво толкова ѝ е специалното. 
По случай 20-тата им годишнина, получих като комплимент от българските представители бутилка за проба и още след първата употреба, се превърнах във верен фен.
Разказвам ви всичко това, за да добиете представа с каква нагласа тръгнах изобщо към тези продукти и че опитът ми с тях не е прекалено голям, но след като съм пробвала по думите на много - "най-добрата мицеларна вода", то имам някаква идея какво да очаквам и изисквам от конкурентите на Bioderma.


Какво същност обаче е мицеларна вода?

Името идва от главната съставка - мицелите, които реално представляват малки маслени молекули, които са  скачени с вода. Със сигурност има далеч по-сложен химичен процес, който да може да разясни, че преди да се превърнат в мицели, молекулите първо са "surfactants" (които в единия си край са привлечени от вода, а в другия от съединения на маслена основа), те от своя страна пък комбинират водата и "мазната част" в едно. Мицелите представляват група от такива "surfactants". 
Познанията ми по химия не позволяват да правя анализи извън прочетеното в интернет, така че смятам да не ви занимавам по-подробно с начина на създаване на мицеларната вода. Това, което обаче ми направи впечатление е, че на много места се споменава колко всъщност евтин е този процес и високите цени на тези продукти нямат обяснение.

На прост език казано, този продукт е дегримьор, който успява да проникне в дълбоките слоеве на кожата и да премахне и най-упоритите остатъци от грим, тъй като не съдържа алкохол е подходящ за хора с чувствителна кожа, както и за употреба в зоната на очите, където успешно разтваря очния грим.



Мицеларната вода на L'Oreal Sublime Soft се предлага в пластмасова опаковка от 200 мл, на цена от около 8 лв в българските дрогерии. Подходяща е за суха и чувствителна кожа и може да се използва за премахване на цялостен грим включително и на такъв в зоната на очите/устните. Не съдържа парфюми и е хипоалергична. Успокоява кожата и деликатно почиства, като не е необходимо да се мие лицето след употреба. 

Няма да крия, че отдавна чакам по-евтина алтернатива на мицеларната вода на Bioderma и очите ми светнаха в мига, в който зърнах бутилката с розов етикет в аптеката. Още в началото имах усещането, че ще ми хареса и подходих с големи очаквания към продукта. 


Първото, което ми направи впечатление е отвора, който е малко по-голям от необходимото, в следствие, на което върху памучното тампонче е лесно да попадне по-голямо количество продукт от необходимото. На няколко пъти излях прекалено повече и дори успях да се полея, което може да ви даде някаква представа за какво става дума. 

Аз лично не правя нищо кой знае колко особено в процеса на почистване на лицето си освен да натопя тампона и с леки кръгообразни движения да го разтъркам внимателно върху цялото лице. Използвам и двете му страни и повтарям процеса няколко пъти, докато не видя, че няма останали следи по него. Обикновено използвам около 3/4 памучни тампона (зависи кой фон дьо тен съм използвала през деня), за да почистя цялото лице, както и отделно още два - по един за всяко око.
Почистването на очния грим се осъществява на същия принцип, само че първоначално поставям памука върху клепача за няколко секунди, за да се разтвори всичко напълно. Докато при Bioderma това "задържане" почти самостоятелно може да премахне по-голямата част от спиралата, тук ми се налага по-обстойно да разтъркам горните и долните мигли. Не използвам водоустойчива спирала и не бих могла да ви кажа как действа с този тип продукти.

Самата вода има много лек мирис, който усещам само ако приближа опаковката до носа си, забелязах, че ми горчи, когато попадне върху устните и случайно се оближа.
След целият процес на почистване усещам, че съм сложила нещо върху кожата си, не мога да го определя като филм, а по-скоро лепкаво усещане. На мен не ми е неприятно, усещам лицето си много омекотено, но все пак предпочитам да се измия и с вода, всъщност аз правех същото и след мицеларната вода на Bioderma, така че това по-скоро е лично предпочитание. 


В крайна сметка вече съм преполовила опаковката и очевидно продукта ми харесва, гарантирано ще си го купя отново с оглед на цената и това колко е достъпен навсякъде. Определено в моите очи е сполучлив, все пак смятам, че разтвора на Bioderma е по-добър главно заради това как лицето ми се чувства след употребата му и до някъде, че премахва очния грим по-лесно - в никакъв случай обаче, че откривам някакви драстични разлики. Не зная дали не си въобразявам, но ми се струва, че изразходвам водата на L'Oreal малко по-бързо, може би се дължи на големия отвор и не преценявам добре какво количество да използвам. 

При всички положения обаче за мен са доста сравними като качество и мога наистина да препоръчам L'Oreal, надявам се и вашите впечатления да бъдат позитивни.

20 comments

  1. Ще се пробва със сигурност! Все имам чувството обаче, че тези мицеларни разтвори не почистват така както двуфазните.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Аз също имам този продукт и го харесвам доста. Отзад на етикета пише, че трябва да се изплакне лицето с вода след употреба, което много ме изненада. Прочетох го 1-2 седмици след като си го купих, а преди това не бях забелязала нужда от отмиването.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Къде го пише? На български или? Защото на основния етикет, на английски пише - no rinsing, което значи - без отмиване. Може би нашите са превеждали пак каквото им дойде.

      Delete
    2. Да, сега проверих, на българския етикет пише да се изплакне. Явно са го превели грешно.

      Delete
  3. Аз си взех тази мицеларна водичка скоро и не съм я ползвала достатъчно дълго за окончателно мнение,но засега впечатленията ми се препокриват с твоите.За цената си е много добър заместител на ''Биодерма'' и най-вероятно ще мина на него,макар че искам да пробвам и водата на ''Миха'',много ми я похвалиха в магазинчето,от където си взех лореалската :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. За момента смятам и аз да мина на Лореалската вода, не използвам твърде тежък очен грим, така че нямам голяма драма с премахването. Имам си обаче една неотворена бутилка Биодерма, която вероятно ще използвам паралелно с другата, много ми харесва, няма какво да си кривя душата и не искам да се лишавам от нея.

      Delete
  4. Определено до сега след вички ползвани мицеларни води включително и тази, Bioderma е незаменима и за мен. Искам и аз са преполвя рази на Лореал, но главният минус, който забелязвам с нея е, че по-трудно сваля грима и са ми нужни повече памучета с нея. Ти това си го забелязала, може би със свалянето на спиралата. Винаги отмивам след мицеларна вода, въпреки че на етикетите на много от тях пише без отмиване. Лореал е бюджетен вариант за всички, които не могат да дадат парите за Bioderma и не мисля, че е лош продукт на пазара. Самата аз смятам да пробвам още една мицеларна от аптеките и да си реша, коя ще купувам често ;)
    Не мога да не отбележа красивата снимка с орхидеята. Добра работа, Жени!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, аз съм най-некреативният човек на света, гледам такива хубави снимки се правят из другите блогове и ми става кофти, че не мога да предложа същото на моите читатели. Ще се опитам да разнообразя доколкото ми е възможно, надявам се да сте търпеливи с мен.
      Водата на Биодерма е много хубава и възнамерявам да продължа да я използвам, но Лореалската повече ми се вписва в бюджета за момента, да не говоря, че тук козметиката на Биодерма, така или иначе не се предлага...

      Delete
  5. Благодаря за ревюто, точно навреме в моя случай, защото се каня да си купувам тази вода скоро, тъй като приключвам с Биодермата ( съвпадение хаха ) и ми се щеше да ги сравня. Много информативен пост! :))

    ReplyDelete
  6. Разкошна снимка. Аз в момента ползвам водата на Mixa и съм доста доволна. От известно време се чудя дали да пробвам лореалската, понеже някъде бях чела, че Mixa е по добра..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти!

      Аз също съм чувала много хубави отзиви за водата на Mixa и ако си и ти доволна, съветвам те да продължиш да си я използваш. Вече от любопитство или заради единия експеримент може да погледнеш L'Oreal, но аз съм на принципа, че ако от нещо съм изключително впечатлена, не го заменям - шанса да се разочаровам е прекалено голям.

      Delete
    2. Ами имам време да си помисля, засега съм само на половината.. мисля че е доста икономична.. и си има помпичка за разлика от тази на лореал. По-удобно е, но не и когато трябва да я транспортирам..

      Delete
  7. За мен една от най-добрите води е тази на Ла Рош. Много бавно ми свърши и то при всекидневно ползване. Не ми хареса прехвалената Биодерма. Сега съм на Виши, но от нея имам чувството, че ми остава като някакво покритие. Това го нямаше при Ла рош.
    Поздрави Веселина

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за препоръката :) Може би за в бъдеще, ще пробвам и нея :)

      Delete
  8. Жени, пак съм аз с покана към моят таг http://murfeishun.blogspot.com/2013/08/summer-2013-tag.html

    Ще се радвам да го направиш ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, с удоволствие ще се включа :)

      Delete
  9. Много полезна за мен публикация!Благодаря!Бих се радвала,ако имаш време да посетиш моя блог!
    Мими
    http://milenche22.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Здравейте,

    Много интересна тема и блог като цяло :) Аз в момента ползвам мицеларната вода на Mixa, но засега съм си почиствала лицето само 2 пъти с нея и не мога да я преценя все още подобаващо. Нямам впечатления от други води, тъй като досега за почистване на грим ползвах двуфазни на Нивеа, но те ми се струва, че ми правят лицето мазничко. Обаче от тази вода ми се струва пък, че като че ли леко се разпенва. Все едно имам чувството, че не е чиста вода, а примесена с нещо, което правя лека пяна. Не знам дали успях да обясня както трябва. Не знам и дали при другите мицеларни води се получава същия ефект. Като я ползвам още известно време пак ще пиша, какви са последващите ми впечатления. И на мен Mixa ми беше препоръчана от продавачка в магазина, тъй като се канех да купя на Лореал :) От двете ми препоръча по-горещо Mixa :)
    Поздрави,

    ReplyDelete