Красиви за под 10 лв - 5 любими продукта

August 16, 2013

Здравейте, момичета!

Днес реших, че е крайно време да поизтупам прахта от тази позабравена рубрика и да представя на вашето внимание няколко качествени продукта, чиято цена няма да ощети семейния ви бюджет прекалено много.
Няма спор, че козметиката е скъпо удоволствие, аз от първа ръка знам за какво става дума, но опита ми през последните години, в които водя този блог, ми дадоха да разбера, че качеството не се влияе от цифрата написана върху етикета - или поне не винаги. 


Истината е, че масовите марки в днешно време предлагат напълно съпоставими продукти с някои от тези на лъскавите брандове. Ние като потребители само можем да се възползваме от този факт и да спестим финанси там, където е възможно. Няма да крия, че опаковките не винаги са толкова впечатляващи и чувството да държиш продукт с красив дизайн в ръцете си е наистина много специално, но в крайна сметка това, което има истинско значение е съдържанието. Не съм против да се инвестира там, където има необходимост, не бих заменила някои от по-скъпите си придобивки за нищо на света, но гледам да съм разумна в останалите категории.
Не ми беше никак трудно да подбера какво да ви покажа, защото всички продукти до един използвам често и всеки път оставам впечатлена от начина, по който се представят.

Rimmel Scandaleyes Kohl Kajal - Taupe



Моливите са от този тип продукти, които масовите марки умеят да правят отлично и аз поне използвам почти ексклузивно само такива.
С напредването на възрастта гледам да бягам от черното и започнах да преоткривам красотата на кафявите, сивите и лилавите тонове. Едно от последните ми открития се оказа моливът на Rimmel от най-новата им серия в сиво-кафяво или т.нар. "taupe". Цветът е изключително красив и подчертава погледа по много деликатен начин, достатъчно изразително, но все пак изключително естествено. Консистенцията е много кремообразна и може да го използвате, както за основа преди нанасяне на сенки, така и самостоятелно във водната линия или за очертаване на очите. По мои наблюдения е много издръжлив и на мен не ми се е случвало да ми се размаже, дори и в по-горещите дни. 
Бих го определила като истинско съкровище и продукт, който лесно би влезнал в ежедневна употреба на много момичета.

Maybelline Color Tattoo - Permanent Taupe & On and On Bronze



Фаворита ми в категорията кремообразни сенки са тези на  Maybelline от серията Color Tatoo. Тези от вас, които не са ги пробвали до момента със сигурност са ги срещали из блог пространството и в повечето случаи отзивите за тях, са били много позитивни. Аз съм от тези, които смятат, че са най-добрият продукт излизал на пазара в последно време и не бих се лишила от присъствието им, за мен са нещо, което намери своето място в колекцията ми от гримове и продукт, към който посягам почти ежедневно.
Сивото е с матов завършек и формулата му е някак си по-суха, бронзовото от своя страна е много бляскаво и кремообразно, нанася се като масло върху клепачите. И двата се задържат върху очите ми цял ден, дори и без база не са ми се събирали в сгъвката, нито са избледнявали прекалено много. Ако все пак обаче сте с мазни клепачи не пропускайте тази стъпка, защото наистина е от голямо значение. 

Wet N Wild - Sweet As Candy



Продуктите на тази марка се предлагат и в България, а ако във вашия град няма техен щанд, мога да препоръчам да погледнете българските онлайн магазини. Препоръчителната цена на триото е в порядъка на 7 лв.
Имам няколко палитри на тази марка и просто не мога да кажа лоша дума за нито един от цветовете, включени в тях. Като изключим евтините пластмасови опаковки, които се чупят много лесно и лекото разпрашаване на част от отделни сенки, гарантирам, ще се останете учудени от това колко всъщност пигментирани са и колко лесно се работи с тях. 
Във въпросното трио, което днес ще ви покажа са включени три блестящи нюанса - перлено бяло, кафяво и розово със златни отблясъци, които комбинирани заедно са много красиви. 
Разнообразието от комбинации в палитрите е голямо и със сигурност може да намерите нещо, което да ви грабне интереса и отговори на нуждите ви, без задължително да се влияете от моя избор. Отличен продукт с отлична цена, горещо препоръчвам.

Flormar Longwearing Lipgloss Extra Shine & Wet Lips - L412



Тази серия глосове намерих в магазин Елитис във Варна и по препоръка на братовчедка ми, която е голям техен почитател и притежава няколко различни нюанса, си взех разкошно оранжево, което да краси устните ми през летните месеци.
От коментарите, които сте ми оставяли съм останала с впечатлението, че по-голямата част от вас не харесват лепкавите гланцове и този е именно такъв. Моите впечатления от него са, че наистина е много издръжлив и не утежнява устните по никакъв начин. Достатъчно бляскав е без да изглежда мазен, нюанса, с който аз разполагам е полупрозрачен, долавя се само лек коралов отенък и на слънчева светлина малките блестящи частички (не брокат), които съдържа, са много изразителни. Може да се наслагва, за да бъде цвета по-пигментиран. Има специфичен сладникав аромат, съветвам ви да го помиришете преди евентуална покупка.
Имам спомени, че селекцията от цветове не бе твърде голяма, но все пак имаше измежду какво да се избира.

Rimmel Stay Matte Pressed Powder


В младежките ми години кожата ми бе мазна, но от едно известно време насам е по-скоро комбинирана и леко дехидратирана. Не използвам пудра всеки път, в който се гримирам, още по-малко матова, защото харесвам бляскавата кожа по това време на годината, но ако преценя, че искам такъв завършек, винаги се обръщам към един и същи продукт - Stay Matte на Rimmel. В отделна публикация планувам да ви разкажа по-подробно за нея, защото си струва да ѝ се обърне внимание, но просто нямаше как да не я включа в днешната мини класация, защото винаги, когато си помисля за евтин, но качествен продукт - това е един от тях, които изплуват в съзнанието ми.
Препоръчвам използването на по-широка четка, по възможност не много гъста, за да не заграбва прекалено много продукт и да го разнесе равномерно навсякъде по лицето. Като изключим факта, че контролира добре омазняването и предотвратява кожата от лъщене, кара и фон дьо тена да се издържа значително по-дълго и то без много поражения. 
Предлага се в няколко различни варианта, включително и прозрачен, аз разполагам с този в 004 Sandstorm, защото обичам пудрата ми да бъде леко покривна.

Това бяха петте продукта, за които нямах търпение да ви разкажа. Щастлива съм, че имах възможност да ги открия и използвам и с честна съвест мога да препоръчам и на вас, тъй като покупката им определено си струва.

Ще се радвам да споделите с мен за евтините продукти, които използвате и какво бихте препоръчали на моите читателки. Темата със сигурност ще има продължение и аз обещавам да продължавам да търся качествени продукти, които да представям и на вас.

20 comments

  1. Много полезна публикация, Жени :)

    Наскоро направих подобна селекция, но не само за грим и си поставих по-ниска граница - 5лв :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм ти била полезна, Кристина. Ще погледна и твоята публикация задължително :)

      Delete
  2. Ох, Жени, сега ме изкуши да си купя такъв гланц :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много са приятни, дано ти харесат.

      Delete
  3. Супер публикация! :) Обичам такива статии, където се показват евтини и хубави продукти. И аз се мъча да избягам от чения молив и засега сивия силиконов на Импала ми харесва.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, силиконовите моливи на Импала са ми сред любимите, но тук нямам достъп до тях и се налага да се съобразявам с това, което мога да си купя по интернет в повечето случаи.

      Delete
  4. Здравей, много добра публикация! Искам да попитам дали знаеш къде в София могат да бъдат намерени палитрите на wet n wild? Мерси предварително :)

    http://adanelie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря ти. Не съм на 100% сигурна, но мисля че техен стелаж има в магазини Рефан.

      Delete
  5. Ей Жени с втора поредна публикация, ме изпреварваш с пускането, първо тази за летните лакове, а сега и тази. :)
    Много ми беше интересно да прочета кои са продуктите, които ти предлагаш.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Явно сме на една и съща вълна с теб тези дни, нямам търпение да прочета и твоите предложения.

      Delete
  6. Отдавна чакам такава публикация от теб! Много ми беше полезна. Благодаря ти, Жени!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм могла да помогна :)

      Delete
  7. Имам 2 от 5-те и също съм много доволна :)) Харесвам такива публикации :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще се постарая и за в бъдеще да включвам подобни статии в съдържанието на блога :)

      Delete
  8. Пудрата на Римел ми е абсолютен фаворит. Откакто си я купих през май е имало не повече от 5-6 дни в които не съм си я слагала. Много полезна публикация, ти си поредният човек, който хвали гланца на Флормар и май ще се изкуша и ще си го купя. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пудрата е просто страхотна, да не говорим, че цената ѝ не би могла да бъде по-поносима. Не е нещо, което използвам всеки ден, просто не съм чак такъв почитател на матовия финиш, но всеки път, в който съм я слагала съм оставала изключително доволна.
      Аз никога и никъде не съм чела за тези гланцове, щях да ги подмина ако не беше заради братовчедка ми, която по принцип много се гримира (и то много добре) и знам, че мога да разчитам на нейната преценка.

      Delete
  9. Много харесвам такива публикации...:)

    ReplyDelete
  10. Страхотни предложения, като се прибера в България, със сигурност ще си купя пудрата на Римел ( отдавна съм я харесала, твоите думи съвсем ме убедиха ) и гланца на Флормар, който изглежда направо като да е правен за мен! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ида, пудрата е невероятна, само полекичка с количеството и избери някоя по-пърхава четчица, че иначе ще се уплашиш като се погледнеш в огледалото (аз нали имам варианта с цвят, а не безцветната - докарах се в лицето като торба с брашно).

      Delete