Някои пролетни придобивки

March 29, 2013

Здравейте, момичета!

При нас тази седмица е Великден и навсякъде е празнично и цветно. Като цяло семейството на приятеля ми не държи особено много на такъв тип празници и не правят нищо кой знае колко специално по случая. Ако трябва да бъда честна не зная и какви са точно шведските обичаи на Великден, освен че пълнят големи картонени яйца със шоколад и подаряват на децата. Имат и разни цветни дълги пера, с които декорират къщата, чиято символика не ми бе добре обяснена. Разбираемо се радвам повече на нашите си традиции и няма да пропусна да отбележа празника според нашия календар. Всъщност с повечето големи празници ми се налага да празнувам по два пъти и макар че обикновено ми е доста интересно, не мога да отрека, че ми става тъжно, че не съм си вкъщи в България. 


Дойде ми настроението за пазаруване и бях твърдо решена да се поразходя из магазините и да се поглезя с няколко нови продукта, но бюджета ми не ми позволи да се отпусна, както ми се искаше. Мисля, че бях позабравила какви са цените на козметиката и бях леко стресирана, когато си направих сметка колко би ми струвало всичко, което искам. Сдобих се обаче с някои дребни неща, които не зная до колко биха ви се сторили интересни, но все пак реших да ви ги покажа, за един от тях истински се вълнувам и нямам търпение да споделя с вас за какво става дума.


Четка за грим


Преди известно време случайно, ровейки се в ибей, попаднах на четки за грим, които поне на външен вид много наподобяваха прословутите Real Techniques. Не зная дали имат нещо общо, напълно вероятно е да се произвеждат на едно и също място, а напълно вероятно е да са и просто имитация, но ниската цена позволява експерименти и не пропуснах да се сдобия с една, за да ги пробвам. Нямам база за сравнение и не мога да кажа до колко са съпоставими, но аз съм изключително доволна от това, което получих. Спрях се на тази, която е отрязана под ъгъл и е подходяща за нанасяне на течни и кремообразни продукти, предимно фон дьо тен. Четката е отлично изработена, много лека и устойчива, косъмчетата са гъсти и много меки, не се скубе и не мирише странно. На опаковката пише, че е изработена от изкуствен косъм. Междувременно си поръчах от същия продавач и стиплинг варианта, както и малката заоблена и след като пристигнат, ще ви ги представя с подробности. Чувствам се така все едно съм направила откритието на века и дори съм си сложила четката до мен на бюрото да ѝ се наслаждавам.

OPI - My Vampire Is Buff




Можете да предположите, че имам нужда от всичко друго, но не и от нов лак в телесен цвят, но не можах да се стърпя. Не зная какво се случва с мен, никога не съм проявявала толкова голям интерес към подобни нюанси, но през последните месеци кажи речи купувам предимно такива. My Vampire Is Buff е част от новата колекция на OPI и е кремообразен светло-бежов, нищо невиждано или твърде уникално. Малко ме беше срам да ви покажа, че ОТНОВО съм си купила такъв лак, защото през последните месеци ви говоря само за подобни на него, но в своя защита държа да кажа, че ми харесва повече, отколкото някои от другите ми и ще го „скъсам“ от носене.

Dove Summer Glow - Nourishing Lotion



Продуктите за изкуствен тен са ми изключително непознати и малкото ми опити с част от тях не са водели до нищо добро. Освен това мириса им е изключително неприятен, но в името на „красотата“, всички правим жертви от време на време. Миналата година си взех този лосион на Dove, който използвах за известно време и дори бях свикнала да го нанасям почти правилно, но тъй като съдържа 366 парабена, реших че не е нещо, което искам да използвам перманентно. В интерес на истината ставах и малко по-тъмна, отколкото ми се искаше, а никъде не успях да открия варианта за светла кожа. Попаднах на него случайно преди няколко дни и тъй като беше на промоция, реших да му дам шанс. Още същата вечер се намацах ог глава до пети и като изключим някои малки грешки тук там, в по-голямата си част изглежда добре. Странно ми е да се гледам така, но пък разнообразието е хубаво нещо и ще си го ползвам при някои по-специални поводи или когато ми дойде настроението. Хубавото на този продукт е, че е под формата на лосион за тяло, разнася се много лесно и равномерно навсякъде, попива сравнително бързо и не изисква кой знае какви познания при употреба. Голям негатив е, че цвета е прозрачен и често губя представа къде точно съм нанесла, колко съм нанесла, дали съм преляла границите добре, така че да не остават черти. Ефекта става видим след няколко часа, допада ми, че не ме прави оранжева или твърде кафява, сравнително естествен и недоловим е.

Seche Vite Top Coat


Човек може да оцени ползите от един топ лак, когато остане без него и му се налага да чака лака му да изсъхне с часове, а да не говорим, че по непохватните (като мен), често решават да пият вода или да си пипат косата, което неминуемо води до надрасквания, черти и подобни поражения. Умишлено избягвах да си купя нова бутилка от любимия Seche Vite, заради вредните химикали в състава му, но в крайна сметка ми писна да му търся заместители и се предадох. Честно ви казвам това е един от най-любимите и необходимите ми продукти изобщо и без него дори нямам желание да се лакирам. Имам чувството, че покрива ноктите като разтопен найлон, прави ги твърди, лъскави, издръжливи, а факта, че съхне за секунди е допълнителен бонус, който не може да не бъде споменат.

Clarins Red Wine



Майката на приятеля ми си поръчва козметика онлайн и често се случва да не внимава много и да се сдобие с нещо погрешка, което след това идва в моите ръце, защото аз харесвам всичко. Така се случи и с това тъмно кърваво червено червило на Clarins в цвят Red Wine. Защо и как се е озовало в пратката заедно с останалите неща – никой не знае, но не ѝ позволиха да го върне (въпреки че бе платила не малка сума за него) и намери своят нов дом при мен. Не бих казала, че е в мой стил, да не говорим, че е супер пигментирано, оцветява устните за цяла вечност и е много, ама много драматично (аз наистина нямам къде да го нося), но ми беше жал да го оставя да бъде изхвърлено и се надявам да му намеря приложение някога и някак си.


L'Oreal Caresse Romy


Новите стейнове на L’oreal са изключително популярни в блог пространството в момента, а и честно казано като качество са много сполучливи, така че реших да разширя колекцията си с един пролетен цвят в номер 102 – Romy. Цвета не е от най-ярките, клони към по-тъмните нюанси на розовото и не е нито твърде забележим, нито прекалено скучен. Тази серия гланцове е често сравнявана с много популярните стейнове на YSL (L’Oreal притежава YSL) и като човек, който е имал възможност да пробва и двата продукта бих казала, че формулата им е почти идентична.

L'Oreal Colour Infallible - Coconut Shake





Последният продукт, който ми грабна вниманието е отново на L’Oreal и е от любимата ми серия сенки за очи – Infallible, за които вече съм ви говорила. Реших да си разширя колекцията с нещо от матовата им серия и се спрях на Coconut Shake – телесно розово със сатенен завършек. Първите ми впечатления са, че се рони доста повече от тези, с които вече разполагам, но като издръжливост и начин на нанасяне са почти еднакви. Няма го „уау“ ефекта, който е типичен за останалите им, които са силно блестящи, но ако си падате по такъв тип цветове, то няма да останете разочаровани, на мен обаче със сигурност ще ми влезне в употреба.

Това бяха и всички нови придобивки от последните дни, надявам се да успея да си взема и някои от останалите неща, които съм си набелязала, но някои по-големи покупки за дома в момента са на преден план и финансите ни са насочени предимно към тях.

Кои са вашите последните козметични придобивки?

13 comments

  1. четката изглежда досущ като тази на Сам! Да си я ползваш със здраве! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, нямам търпение да пристигнат и останалите.

      Delete
  2. Честити придобивки! Всичките ги заглеждам и аз ;)
    Да те питам понеже имаш и двата stain-а, при теб изсушават ли много устните и имат ли едно такова лепкаво усещане?

    ReplyDelete
    Replies
    1. И двата стейна при нанасяне се усещат доста мокри, след няколко секунди започват да изсъхват и се усещат леко лепкави. Забелязвам изсушване при този на Лореал, при YSL не ми е направило впечатление.

      Delete
  3. Колко струва топ лака? Има ли сайт, които доставя до Бг?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Цена 10 паунда, feelunique i hqhair правят доставки.

      Delete
  4. Ох, този липстейн на Лореал откакто излезе в Бг, все го гледам и му се чудя... Много противоречиви мнения четох за него... Според теб струва ли си?

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен лично много ми харесва, нямам представа върху какво са базирани негативните коментари, но единственото, което аз си мисля, че би подразнило някого е факта, че леко изсушават устните и формулата им до някъде може да бъде определена като странна.

      Delete
    2. Благодаря! Ще си взема и аз в най-скоро време! :)

      Delete
  5. Благодаря ти много мила, за всичко което правиш и споделяш с нас! Честно казано отдавна "те следя", но напоследък изчетох почти всичко в Блога:))))) Естествено съм на път да направя някои нови покупки,благодарение на твоите прекрасни статии. Направо не мога да си представя какво е да притежаваш толкова много козметика :)) Понякога като чета в постовете ти,че използваш например дадена четка за преливане,или пък друга за друго и си казвам леле,тя има толкова много,сигурно често е поставена пред дилема коя да избере :)))))) Ами честно казано мисля, че повечето гримьори трябва да имат твоята козметична култура, ако мога така да се изразя:) Страхотна си и с удоволствие ще продължавам да следя!

    ReplyDelete
  6. Интересно постче:)Мерси за информацията:)
    Ако ти е интересно намини към моя блог
    http://mykaleidoscopeeyes.blogspot.com/
    :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. И между другото съм най-новата ти последователка:)Допада ми блога ти ;)

      Delete
  7. Аз лично използвам БИО изворна вода Rose Drops за готвене (освен за пиене)
    http://www.rose-drops.com/
    Можете да я поръчате и онлайн с безплатна доставка rose-drops.com/bg/shop/

    ReplyDelete