MaxFactor Face Finity All Day Flawless 3 in 1 Foundation

March 13, 2013

Здравейте, момичета!

Сутринта много рано пощальона ме събуди с четири известия за пратки, които бях поръчала. Нали съм безкрайно любопитна на секундата станах, измих се, облякох се и бях се запътила към магазина (тук няма пощенски станции, тези услуги се извършват в супер маркетите), за да си взема пакетчетата, когато установих, че ще бъдат доставени чак в понеделник. Бях супер разочарована най-вече, защото не съм си купувала нищо от доста време, а и не съм особено търпелива по характер, чакането ме изнервя много. Не, че съм поръчала нещо кой знае какво, но ми е интересно, защото намерих няколко четки, които на външен вид наподобяват тези на Real Techniques и взех една за проба, възнамерявам да си купя и оригинален комплект. Попаднах на един шведски сайт, който предлага доста голямо разнообразие от марки, които не са достъпни по магазините, а цените не са чак толкова безумни, така че няма да пропусна да си взема някои дребни неща, които съм си набелязала. 

Днес възнамерявах да ви покажа останалите лакове от колекцията на OPI за Mariah Carey, но бях много нацупена и нямах никакво желание да се лакирам. Вместо това ще ви споделя мнението си за един изключително актуален в момента продукт, който до колкото на мен ми е известно се предлага и в България (дано не греша).


Получих новият фон дьо тен на MaxFactor в една от Glossybox кутиите си, малко преди официалната премиера в Швеция. Бяха ми изпратили най-тъмният възможен цвят, който бе напълно неизползваем и колкото и тен някога да хвана, пак не би ми паснал. Свързах се с тях и го попитах дали е възможно да им го върна, а вместо това да получа цвят, който мога да използвам. Бяха изключително любезни и абсолютно безплатно ми пратиха втори фон дьо тен, който е най-светлият, с който разполагаха (настояха да задържа този, който вече имах).


При нас въпросният продукт се предлага в 7 нюанса, аз имам този в Warm Almond, който е вторият най-светъл възможен. Опаковката е стъклена, съвсем стандартна и не изненадва с кой знае какъв дизайн, съдържанието също е съвсем стандартно - 30 мл. Цената предполагам е в диапазона от 20 - 25 лв. Голямо предимство е наличието на помпичка, което улеснява процеса на нанасяне, за съжаление капачката се опира пряко в нея и неизбежно се получава едно огромно размазване.
Рекламиран е като уникална комбинация от фон дьо тен, коректор и база, а освен това съдържа и слънцезащитен фактор 20.


Истината е, че виждайки го в магазина едва ли бих посегнала да си го купя, не съм голям почитател на марката, а и на подобни мултифункционални продукти като цяло. Много рядко използвам база и поради тази причина не бих била и привлечена от гръмкото заглавие и обещания.
Обикновено изпомпвам малко количество продукт върху обратната част на ръката си и след това с помощта на четка разнасям по лицето. Правейки това консистенцията ми се стори съвсем нормална, но все пак по-скоро клони към по-плътнa, имах по-различни очаквания. След първото разнасяне с четката си дадох сметка, че този фон дьо тен е много пигментиран, доста повече от почти всичко, което съм използвала до момента, стори ми се много подобен на ColorStay. Обикновено използвам около помпичка и половина - две продукт, а тук мога спокойно да мина само с една (имайте в предвид, че аз не търся пълния му ефект). Мога да го похваля колко е кремообразен и колко лесно се прелива в кожата, разнася се много плавно, не става на петна и не изсъхва твърде бързо - определено ви дава достатъчно време да работите с него. Не мисля, че някой би се затруднил при нанасянето и този тип формула е много подходяща за начинаещи. 


През последната година и малко повече използвам много леко покривни продукти с почти незабележим финиш и ми бе доста странно, че този не е такъв. Покривността е средна (дори клони към пълна), на мен лично не ми харесва да го наслагвам, но предполагам е възможно в случай, че имате наистина проблемна кожа. Не очаквах да ми свърши кой знае каква работа при прикриването на тъмните кръгове, но се оказа, че свойствата му на коректор далеч не са за подценяване. Успя много успешно да прикрие тъмните ми кръгове и някои дребни несъвършенства. Мисля, че е подходящ и за дами с акне, количеството допълнителен коректор, което ще ви се наложи да използвате е минимално. Не мога да кажа кой знае какво за това дали изпълнява роля на база, аз поне не откривам нещо отличаващо се или специално в тази насока. Издръжливостта е в рамките на 8-9 часа, което е много задоволително и ви спестява нанасяне през работния ден.
В момента кожата ми е много дехидратирана и клони към суха, забелязах, че този продукт леко я опъва и не попива толкова добре, колкото когато навън е по-топло. В този смисъл мисля, че би се харесал на тези с нормална/комбинирана/мазна кожа. Не го препоръчвам на дами със суха кожа.

Финиша е много интересен, бих го определила като полу-матов. Няма да откриете шимър или брокат, нито пък някакъв силно изявен блясък, но не е и изцяло матов. 
Ако сте свикнали с много леки продукти - Face and Body например е важно да сте наясно, че този е изцяло на другия полюс и далеч не е толкова невидим. Неслучайно го сравних с ColorStay, доста ми наподобява за него, но с подобрена формула. Издръжливостта в подобна,  но не се усеща толкова плътен и се работи много по-лесно с него. Не мога да гарантирам до колко контролира омазняването, но формулата по-скоро клони към суха и мисля, че няма да имате големи проблеми.

Аз лично предпочитам да си го смесвам с друг фон дьо тен (цвета ми идва тъмен) и ефекта, който получавам ми е изключително любим. За мое огромно щастие кожата ми е чудесно състояние (откъм пъпки) и нямам нужда от екстра покривност.
Бих казала, че масовите марки имаха нужда от едно такова попълнение и много би се харесал на тези, които търсят нещо по средата между много покривен фон дьо тен и така модерните в момента леко покривни продукти. Цветовата селекция, както винаги е ограничена, така че е много вероятно да бъдете затруднени в избора си.

Ако сте използвали този продукт, ще се радвам да споделите впечатленията си с мен. В случай, че съм пропуснала да спомена нещо, което ви вълнува може да ми оставите коментар, а аз с радост ще ви отговоря.

11 comments

  1. Звучи доста добре по твоите отзиви :)
    От месец имам четката за руж на real techniques и е страхотна. Аз тук от едно магазинче ги открих тези четки, обаче цените са доста високи от тези в Америка. Това, както виждам важи навсякъде, където ги има в Европа. Чакам да заредят пак, че тъкмо, когато се наканих да купувам нямаха всичко, което искам :) Определено са продукт, който си заслужава хвалбите. Поне за мен де ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей :) Случайно ровейки се в ибей попаднах на четки, които много наподобяват техните и поръчах една за проба, за да мога да я сравня с оригиналните, когато се наканя да взема и тях. Доколкото зная идеята зад тях е да са на разумни цени и максимално достъпни за потребителите, но на мен лично ми се струват прекалено скъпи и това много ме спира. Много се радвам, че са ги пуснали по нашите магазини, че и без това е почти невъзможно човек да намери такива аксесоари. Иначе ако си ги търсиш по евтино мога да ти препоръчам - love-makeup.co.uk или hqhair.com. Първите обаче нямат безплатна доставка.

      Delete
  2. Много се радвам да прочета добри отзиви за този фон-дьо тен, тъй,като днес си го купих(но все още не съм го пробвала). Само малко се изненадах, че не е подходящ за дами със суха кожа,защото аз съм с такава и консултантката в магазина, каза че е подходящ за мен,но аз съм свикнала да си купувам фон-дьо тени,които не са подходящи за мен :).
    Имаш страхотен блог. Поздравления! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей. Благодаря ти за коментара. Не зная до колко суха е кожата ти и какъв крем използваш преди нанасяне на фон дьо тен, но на моята суха кожа този продукт не изглежда толкова добре, колкото когато бе в по-нормално състояние. Иначе винаги можеш да си го смесиш с малко крем или да използваш някаква мокра козметична гъбичка за нанасяне.

      Delete
  3. Точно този продукт не съм ползвала, но четейки мнението ти, много ми напомня на Vichy Aerateint Pure - ФДТ с минерални пигменти, термална вода, витамини и SPF 20 и не знам какво още, както казваш продукт 10 в 1. Създава страхотна свежест на лицето, изравнява тена и стои доста естествено. Използвам го по-няколко различни начина, като напоследък любимият ми е предварително да го смеся с малко крем за лице и да ги насена заедно. Определено препоръчвам, ако имаш възможност да го пробваш, защото съм сигурна, че е по-добър вариант от Max Factor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за предложението, ако трябва да съм откровена за първи път чувам за този продукт, но ми запали интереса и ще го потърся щом го препоръчваш.

      Delete
  4. За сега ползвам Max Factor Color Adapt, но като гледам е вече на свършване и мисля да изпробвам този... Само не разбрах за по-мазна кожа подходящ ли е ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Според мен е подходящ, в зависимост от силата на омазняване може да се наложи да използваш пудра.

      Delete
    2. А някакви предложения за матираща пудра, подходяща за мазна кожа? Изчетох сума ти статии и не мога да си харесам..до сега не съм ползвала, но ми се струва, че за летния сезон е по-подходяща.

      Delete
  5. Здравей! Тази статия много ме впечатли! Бих искала да попитам, щом е покривен - ще тушира ли разширени пори и комедони по лицето?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Според мен зависи от големината на порите, аз имам разширени такива в зоната на бузите около носа, запълва ги доста добре и ги прави доста незабележими, но не мога да гарантирам, че при някого с по-сериозен проблем би имал нужния ефект.

      Delete