Glossybox Sweden February 2013

March 4, 2013

Здравейте, момичета!

Тези дни съм свободна, което в комбинация с все по-хубавото време навън ме прави изключително щастлива. През цялата зима нямахме слънце, което неочаквано за мен се оказа доста депресиращо и дори в момента ми е малко странно, че е толкова светло. Силно се надявам да не вали повече сняг и нямам търпение да прибера всички дебели якета, ботуши и шалове и да ги заменя с по-лекички и цветни дрехи. 
Не зная дали съм ви казвала, но от известно време много сериозно използвам част от козметиката, която залежаваше по чекмеджетата и дори успях да привърша няколко продукта. Започнах една публикация, в която ще ви разкажа повече подробности, освен нея до края на месеца ще ви покажа и какво съм изразходвала. 

Междувременно така очакваната от мен Glossybox пристигна днес с огромно закъснение и даже вече бях започнала да им се дразня, че са толкова несериозни и пращат кутиите в последния ден на месеца. Като изключим този момент, нямам никакви оплаквания от тях, нито откъм съдържание, нито откъм обслужване. И този месец не останах разочарована, макар че не получих и нищо, което супер много да ме развълнува или впечатли. 


Този месец кутията не пристигна в типично розовия си цвят, а вместо това е черна и лъскава, а върху капака ѝ е изобразено розово цвете. Не съм сигурна дали е по-специална заради изминалия Св. Валентин или са имали друго в предвид, но при всички положения съм доволна, че разнообразяват дизайна от време на време.


Темата, която обединява продуктите е The Black Box, допълнително към всичко останало, бе включено и списанието GlossyMag, което издават.
Статиите вътре в по-голямата си част са посветени на устните и актуалните тенденции в червилата, има няколко интервюта, както и препоръчани продукти от редакторите.




1. Maria Nila Stockholm Swedish Therapy OIl
*Тестер 10 мл. Оригинален продукт 50 мл/199 крони


Първият продукт, който получих е олио за коса, което е специално разработено за жените, които се боядисват. Съдържа екстракт от някаква незнайна за мен боровинка и има приятен леко плодов мирис. Като консистенция е по-течно от това на Moroccan Oil, предназначението му е подобно - да подхрани и съживи изтощената третирана коса.
Нямам никакви впечатления до момента, не съм чувала за марката, нито съм имала възможност да използвам техни продукти, но смятам да му дам шанс. Съдържанието е малко (едва 10 мл), но моят опит с друг подобен тестер сочи, че стига за много дълго време и човек може реално да си направи преценка дали да продължи употребата и за в бъдеще.

2. Boots 7 Beautiful Skin Cleansing Lotion
*Тестер 30 мл. Оригинален продукт 200 мл/119 крони


Използвала съм двуфазния почистващ очен грим на тази марка и бих го препоръчала, но нямам сполучлив опит с почистваши тоалетни млека, кожата ми винаги реагира много остро. Реших да не рискувам, в момента използваммицеларна вода на Bioderma и съм изключително доволна от постигнатите резултати, за това подарих малкото шишенце на майката на приятеля ми, която прояви интерес към него. 

3. ModelCo Lip Enhancer Illusion Lip Liner
*Оригинален продукт, цена 195 крони



Идеята, която стои зад този продукт е, че той е в телесен цвят и с него много умело може да бъде променяна формата и големината на устните. За съжаление при мен цвета далеч няма общо с телесното, а е силно кафяв, което много видимо контрастира с бледата ми кожа, а и като цяло много рядко използвам моливи. 
Писеца е достатъчно мек, за да се разнася гладко, но и достатъчно твърд, за да бъде стабилен и да се контролира по-лесно. Има вградена в капачката острилка, която не съм пробвала и не зная дали е качествена. Това бе и вторият продукт, който подарих. Прецених, че не е нещо, което бих използвала редовно и е по-добре да отиде при някого, който може да му се наслади изцяло, отколкото да събира прах в шкафа ми.

4. Redken Color Extend Radiant 10 Spray
*Тестер 30 мл. Оригинален продукт 170 мл/360 крони


Спрей без отмиване, който е предназначен за третирана коса и според опаковката има различни ползи, без да е упоменато какви са те. Не съм използвала продукти на Redken, но съм чувала доста добри отзиви за тях и определено ми е интересно да тествам този спрей. Самата аз в момента не се боядисвам, но това не означава, че косата ми няма нужда от екстра подхранване.

5. ModelCo Cheek + Lips Rosy Red
*Оригинален продукт 10мл/185 крони



Последният включен продукт и този, който на мен ми харесва най-много е стейн за устни и лице. Цвета, който получих се казва Rosy Red и смятам, че ще ми свърши работа. Имам известни затруднения с такъв тип ружове, но за пролетта са много удачни и се надявам да му схвана начина на употреба. Пробвах го върху ръката си и след много измивания отказва да помръдне. Има приятен аромат, който е съвсем лек и изчезва бързо, консистенцията е течна.

Извън стандартните за всяка кутия 5 козметични продукта, получих и купон за намаление от един изключително популярен шведски сайт, чийто цени обаче са сериозно завишени и вероятно ще пропусна да се възползвам от него.

Както сами се убедихте продуктите бяха на ниво, нямам какво лошо да кажа, но не ме накараха и да ах-на в никакъв случай. Гледам на тази услуга не като на източник на козметика, която да използвам, а по-скоро на месечен бюти подарък, който да ми донесе приятни емоции. Погледнах какви са останалите варианти, които са разпратили и видях, че доста потребители са получили продукти на Lush, които аз на драго сърце заменила за молива и лосиона, но каквото такова. Очаквам с нетърпение мартенската кутия и се надявам на хубава изненада. Майката на приятеля ми също се абонира и се разбрахме да си разменяме това, което другата не харесва и използва.

Тези, които имат желание да пробват кутия подобна на Glossybox, могат да се поинтересуват от Prettybox Bulgaria - http://www.facebook.com/PrettyboxBulgaria?ref=ts&fref=ts. 

2 comments

  1. Същият молив получих и аз предния месец. Доста добре ми се върза с едно червило нюд на Орифлейм :))
    Олиото за коса ми привлече вниманието :) Дано да е сполучливо :)

    ReplyDelete
  2. Този стейн наистинс а емного сладък <3 Аз лично позлвам такива продукти, като потупвам с пръсти и после доразнасям - ако направо тръгна да разнасям, става неравномерно. Друг вариант, който съм виждала, е със "stippling" четка (нямам, но трябва да си купя, определено)...

    ReplyDelete