Козметика M.Asam

March 18, 2013

Здравейте, момичета!

Днес денят ми започна много рано с огромна чаша кафе и подготвяйки се за поредния изпит по шведски. Навън времето отново се застуди и имам чувството, че тази безкрайна зима никога няма да свърши, а аз категорично отказвам да бъда част от нея. Една от негативните страни на живота тук са именно ледените зими и макар че температурите не изглеждат толкова стряскащи, се усещат много пронизващи, което в комбинация с постоянния вятър и сняг, прави ситуацията не твърде комфортна.
Топля се с горещ шоколад и се наслаждавам максимално на последните си минути свобода преди лудницата в живота ми да се завърне с пълна сила следващата седмица. Ако някой ми беше казал, че ученето на този език ще се окаже такова предизвикателство определено бих се замислила преди да взема решение да дойда тук.


Междувременно обаче забелязах, че пак (за пореден път) изостанах с публикациите и е време да поправя тази грешка, като ви зарадвам с нещо ново и надявам се приятно за четене.
Преди малко повече от месец получих за проба няколко продукта на една непозната за мен немска марка - M.Asam. Искам да благодаря на Ина от http://313personalities.blogspot.se/, от която  дойде предложението.
Получих книжка с много подробна информация за различните съставки и ползите от тях. която ми се стори любопитна и полезна, ще се опитам да вмъкна малка част от нея в публикацията, където е възможно.

През 1963 г. Ингрид и Ерих Асам основават своята фирма за производство на козметични продукти, в които се срещат традиционната билкова медицина и съвременните промишлени технологии. Продуктите им не съдържат парабени и не са тествани върху животни.



Моята кожа в момента е много дехидратирана в следствие на времето тук и се нуждаех от много сериозно овлажняване. Като изключим това обаче попадам в категорията на смесените кожи и комплекта продукти, които получих бе специално насочен към нуждите ми. Ако вие проявите интерес към марката обаче не трябва да се притеснявате, защото те предлагат няколко серии от продукти и спокойно може да намерите тeзи, което смятате, че ще бъдат подходящи за вас.
Аз попадам в категорията - Aqua Intense - интензивно хидратираща козметична линия с концентрирана хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е естествено се съдържа в човешкото тяло. Една от най-важните ù функции е да помага на кожата да задържа влагата (като свързва водните молекули), което е важно условие за нейното здраве и красота.




Първият продукт, който получих се казва Aqua Intense HyaluronCreme - "дневен овлажнител с неароматизирана хипоалергенна формула. Изпълва междуклетъчното пространство и изглажда кожата; освен това стимулира регенерацията на клетките) и есцин  - активна съставка, извлечена от див кестен, която укрепва стените на кръвоносните съдове и намалява зачервяванията".
На всички е ясно, че аз от химия и съставки не разбирам, но имах възможността да тествам продукта в продължение на един месец (не съм пропуснала нито един ден) и съм в състояние да споделя с вас как подейства при мен. На първо място е важно да се отбележи, че кремът е с много лека консистенция, но при допир с кожата веднага разгръща потенциала си - не е изобщо мазен, но е с очевидно богата формула, която покрива лицето оставяйки влажен и нелепкав филм. Няма да крия, че ми стана много приятно, кожата ми веднага се успокои, чувството на стегнатост изчезна и се почувствах наистина комфортно. Имах някои много сухи участъци, които постепенно  изчезнаха. Чувството на свежест остана през следващите няколко часа, а местата, на които имах зачервявания в следствие на пъпчици например или зоната около носа, бяха във видимо по-нормално състояние. Аз лично нямам бръчки и не бих могла да изкажа мнение до колко ги изглажда, но това, от което аз имах нужда, бе изпълнено на 100%. Кожата ми реагира отлично, не са ми се появили пъпки, нито съм забелязала някакви негативни промени. Важно е да спомена и, че крема е много икономичен, сами може да видите какво количество съм използвала при положение, че изобщо не го пестя.
Има един специфичен момент, на който попаднах и който няма как да пренебрегна, правейки това ревю. Достигнах до извода, че този продукт се нуждае от минимум 20 минути да попие изцяло в кожата, преди да може да нанесете фон дьо тен върху него, в противен случай фон дьо тена и крема се събират стават на топчета, което в комбинация с преливащата четка води до много неравно преливане, празни участъци и ужасно изглеждащ грим. За мен лично това е голяма пречка, защото не винаги разполагам с толкова време рано сутрин и бих желала нещата да се случват по-експедитивно.
*Препоръчителна цена 55,50 лв. 



Aqua Intense Moisture Recharge Night Creme е "богат крем без аромат и приятна лека текстура – идеален вариант за подхранване и екстремна хидратация през нощта. Съдържа патентования хиалуронова киселина и ценни растителни масла – от жожоба, макадамия, сладък бадем, вечерна иглика, гроздови семки. Стимулира процеса на самовъзстановяване на кожата. Едновременно овлажнява кожата и и помага да задържи влагата по-дълго време. На сутринта лицето сияе със свеж, отпочинал вид и нежна, гладка, озарена кожа."
Това категорично е любимият ми продукт от серията и сигурен кандидат за бъдеща покупка. Нощните кремове са типично много плътни и мазни и аз никога не съм ги предпочитала. Този обаче е също толкова лек и кремообразен като дневния (може би една идея по-плътен) и странно за мен тотално различен като усещане при нанасяне. В описанието е казано, че няма аромат, което не отговаря на истината - има, неопределим е и не е нито приятен, нито дразнещ. Както казах усещането върху лицето е много интересно - не е толкова мокър, нито пък богат като формула, попива много бързо и с изключение на една особена мекота, не оставя нито следа след себе си. Отново подобно и на горния кожата ми се чувства много хидратирана и съвсем комфортно. Разликата обаче, която за мен е осезаема е по-отпочиналия вид, който дава на кожата ми - много е избистрена и дори сияйна. Останах безкрайно впечатлена и с чиста съвест мога да похваля този крем в случай, че се нуждаете от нещо подобно.
*Препоръчителна цена 32,90 лв.



Aqua Intense Hyaluron Eye Creme e околоочен крем, който възстановява виталността  на суха, дехидратирана кожа, с видими следи от преумора и стрес. "Изобилие от растителни екстракти осигурява допълнителна хидратация и подхранва кожата с витамини, минерали и микроелементи. В допълнение силиций със светлоотразяващ ефект прави дребните несъвършенства по-малко видими. Съдържа и хиалуронова киселина".
Напоследък не се наспивам добре и кръговете под очите ми стават все по-тъмни, а аз изглеждам много по-уморена, отколкото съм всъщност. Не съм много на "ти" с очните кремове и нямах кой знае какви очаквания или претенции. Предполагах, че ако наистина работи, то ефекта ще е видим, защото аз съм отличен кандидат за подобен експеримент. 
Консистенцията на крема е отново лека, клони към по-водниста и се нанася лесно върху околочния контур. Не попива веднага, не оставя и филм, а по-скоро самият крем стои отгоре кожата и попива бавно в нея. Като казвам бавно имам в предвид няколко минутки. Не е лепкав, нито мазен, нито се усеща неприятен. Не мога да не призная, че кожата ми го хареса, местата, на които го нанасям са много по-гладки и меки, успя лекичко да изглади (откъм края) няколко от линийките ми под очите, чувствам се много хидратирана. Действа много освежаващо рано сутрин и ми помага да се събудя по-бързо. На промени нищо в състоянието на тъмните ми кръгове, поне не и до там, за да видя някаква осезаема разлика.
*Препоръчителна цена 44,30 лв.


В заключение мога да кажа, че това, което се искаше от продуктите - да хидратират сухата кожа, го правят успешно. Аз за съжаление не мога да споделя как се справят срещу бръчки или някакви по-специфични проблеми и зависи от индивидуалните нужди на всеки дали ще намери това, което търси или не. Останах наистина изненадана от марката и съм благодарна за предоставената възможност, беше ми изключително приятно да се запозная с тях. 
Няма как да не спомена, че опаковките на всички продукти са много стабилни, издръжливи и качествени. Изглеждат луксозни, имат симпатичен дизайн и са устойчиви на падане.




Има една изявена звезда сред всичко, което получих и ако трябва да препоръчам само един продукт, то определено това ще бъде мус фон дьо тена - Magic Finish Makeup
Не очаквах да получа нищо такова, нито дори подозирах за съществуването на такъв тип продукт и бях сериозно стресната от външния му вид, който наподобява този на тъмен шоколадов мус. Учудих се, че са ми пратили нещо такова при положение, че аз съм с толкова светла кожа и е немислимо нещо такова да ми влезне в употреба.
След първоначалната ми реакция се успокоих и започнах да разглеждам бурканчето с чудато съдържание, направи ми впечатление приятния аромат, който ми напомня на какао, но в много лек вариант. Потопих пръст вътре и мога да кажа, че и на допир ми се стори толкова интересен и непознат, колкото и на външен вид. Трудно ми е да ви обясня колко пухкава е текстурата и при допир с кожата се усеща нежна като кадифе, но в същото време е много лека и ефирна. 
Достигнах до извода, че при мен количеството продукт определя интензитета на цвета и ако не прекаля, някак си (сигурна съм, че има съвсем логично научно обяснение по темата) успява да се слее с тона на кожата ми без да ме прави оранжева. Не бих могла да си позволя да го наслоявам, така че трябва да се задоволя със съвсем лека покривност, което обаче много умело успява да направи порите ми по-невидими и да прикрие някои дребни несъвършенства. 
Оставя кожата много добре загладена и матирана. Ефекта е много натурален и отличен за ежедневна употреба, когато нямате нужда от тежки и мазни продукти. Както казах усещането при нанасяне е специфично, напомня на текстурата на кадифе и е  приятно. 
Това е и другият продукт, който бих си купила с удоволствие, а подозирам и, че през лятото ще го използвам доста по-често.
*Препоръчителна цена 37.90 лв.

За повече информация относно продуктите, сериите, съставките и марката като цяло, може да погледнете сайта на вносителите на M.Asam в България - http://bionat.bg/bg/
Асортимента им може да бъде намерен в някои от по-големите аптеки в страната, както и на уеб сайта.

Ако имате въпроси може да ми оставите коментар и аз с радост ще ви отговоря. Дано съм ви била полезна. 

5 comments

  1. Много се радвам, че продуктите са ти допаднали! Magic Finish-ът е и мой любим продукт, наистина е идеален за всеки ден.
    Исках да вметна специалния сайт на М. Асам, откъдето да се запознаете отблизо с продуктите: http://shop.bionat.bg/
    За въпроси или поръчки можете да се обърнете и към мен :))

    ReplyDelete
  2. Прекрасен и толкова информативен пост! Напоследък все повече чувам за тази марка и май е време да изпробвам някои от техните неща! :))

    Андреа
    http://www.rosychicc.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Андреа. Аз останах приятно изненадана от марката и мога да ги похваля с чиста съвест.

      Delete
  3. И аз ползвам същите панерчета :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моите си ги купих от Икеа, бяха доста евтини и са 3 в комплект.

      Delete