Bilka - Grape Beauty Body Butter

March 2, 2013

Привет!

Честита Баба Марта! От сърце ви желая да бъдете здрави и засмяни! Опитах се на няколко пъти да ви поздравя и във фейсбук, но съобщенията ми не бяха публикувани, вероятно има някакъв проблем. Аз още снощи си сложих всички мартенички, които мама ми прати и цял ден ми е много  пролетно и хубаво.

Можем да се похвалим, че бюти блог обществото в България се развива много успешно и привлича вниманието на все повече читатели. Доколкото на мен ми е известно бройката на българските блогове за красота и козметика е около 100 и расте непрекъснато.
Съвсем нормално това, което правим достигна и до част от фирмите вносители на козметика, които проявиха желание да работят с нас и да ни предоставят част от асортимента си за проба и евентуално ревю. Всяка авторка сама може да прецени дали желае да се възползва от предложението и какви са нейните условия (съвсем скоро ще добавя нова страница, в която ще можете черно на бяло да прочетете при какви условия аз приемам да правя подобни публикации). 


Една от първите компании, които предостави свои продукти на блогърките бе Билка, а връзката между нас бе осъществена с любезната помощ на Мария от http://womanberry.com/. Аз получих четири продукта, които в момента тествам.

Продуктите на Билка са достъпни в цялата страна, в по-голямата си част са и доста евтини, не са тествани върху животни. Смятам, че е важно да подкрепяме българските производители и съм изключително щастлива, че ми бе дадена възможност да преоткрия марката и да пробвам върху себе си част от най-популярните им неща.
До този момент успях да добия впечатления от маслото за тяло, както и маската за коса, която ще ви представя в отделна статия.





Grape Beauty Body Butter ме спечели веднага щом го помирисах и дори и да звучи наивно, мога да кажа, че нямах никакви съмнения, че ще ми допадне. Истината е, че не съм от този тип хора, които съвестно си използват лосионите всекидневно и се стараят кожата на тялото им да бъде винаги добре хидратирана. Много ми е важно подобни продукти да миришат добре, защото този факт ми вдъхва увереност, че бих ги използвала и по-често. 


Опаковката е много симпатична и съвсем семпла - кръгла пластмасова кутия с развиващо се капаче, смятам, че е издръжлива и стабилна, позволява да се пътува с нея без излишни притеснения. Съдържанието на продукта е 200 мл, а цената (според интернет) около 8 лева. Ароматът е трудно определим, но и много специфичен - силно сладък, ненатрапчив и поне според мен нямащ нищо общо с грозде. Напомня ми на сладкиш.
Името "body butter" автоматично предполага, че формулата ще бъде много гъста и богата на подхранващи съставки, от които кожата ни отчаяно се нуждае през зимните месеци. 
Ето и малко по-детайлна информация за съставките и ползите от тях : 
               
Овлажнява и омекотява : глицерин с растителен произход - подобрява тургура на кожата
Подхранва : масло ший, богато на витамини  A, D, E, F, алантоин и ароматни есенции - възвръща еластичността на кожата и я успокоява. 
Анти-ейдж действие : масло от гроздови семки - най-мощния антиоксидант - защитава кожата от стареене, естествен UV-протектор
Регенерира : бадемово масло - подхранва и омекотява кожата.
Витализира : екстракт от грозде: съдържа масла, микроелементи и ароматни вещества, витамини и полизахариди - стимулира обновяването на клетките и тонизира кожата. 

През студените месеци кожата ми е много опъната и дехидратирана и като цяло леките лосиони, които обикновено използвам не ми вършат много добра работа. От няколко години насам започнах да купувам продукти с по-богата формула, които да овлажняват по-интензивно и ги използвам единствено и само през зимата. 


Формулата на Grape Beauty Body Butter е много гъста и плътна, когато за първи път използвах крема ми се наложи дори да заграбя известно количество от него, защото продуктът в кутията не помръдваше. Веднага щом се озова върху пръстите ми, благодарение на топлината на тялото ми, започна да става по-кремообразен, а веднага щом започнах да го втривам в кожата си се разтопи изцяло и се разнесе равномерно навсякъде.


Нямам кой знае колко богат опит с подобни продукти, но това, което съм научила при употребата им е, че са много богати на различни масла и се нуждаят от допълнително време, за да попият изцяло в кожата. Специално този крем ми направи добре впечатление, че не стоеше отгоре, образувайки филм, нито пък се усещаше мазен или лепкав, но все пак го имаше усещането на влажност. Аромата също е много траен и не бих ви препоръчала да си го купите, ако мириса не ви допада, защото ще го усещате доста дълго време.


Аз се чувствам много комфортно, използвайки го след баня вечер преди лягане, защото усещам, че кожата през нощта има по-голяма възможност да изпие всички полезни съставки на крема и събуждайки се сутрин, усещам тялото си меко, подхранено и освежено. 

Признавам си, че едва ли бих си го купила, гледайки го в магазина, но ето, че открих продукт, който ме изненада много приятно и използвам с голямо удоволствие и най-вече продукт, който действа. Не бих го използвала през деня, нито пък през останалите сезони, но за климата тук и нуждите на кожата ми, смятам че ми свърши отлична работа, а цената е достатъчно разумна, за да ми позволи безпроблемно да си го купя повторно.

*Списъкът със съставки е копиран от www.framar.bg. Продуктът е предоставен за проба. Не съм получила финансова компенсация за публикацията и мнението ми е изцяло базирано на личните ми впечатления.

5 comments

  1. Благодаря за страхотния коментар,мила:)Пожелавам ти успех в играта от блога ми:)
    Колкото до продуктите на ''Билка''-аз от скоро използвам техните скраб за лице с грозде и розова вода и гелчето за почистване с краставичка и пъпеш.Още след първото ползване се главозамаях!Не очаквах толкова експресен прекрасен резултат от продукти,които са на толкова достъпна цена.Направо съжалих,че досега съм давала 10 лв за един продукт на ''Виши'',а сега си позволих и двата български продукта за същите пари,а отгоре на всичко получавам и прекрасни резултати:)
    Успехи
    Веси

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Според мен трябва да започнем много сериозно да подкрепяме българските производители, защото в крайна сметка това е начинът за развитие на икономиката, а и чуждото не е задължително да бъде по-качествено.

      Delete
  2. От години съм голяма фенка на продуктите на Bilka..няколко пъти съм си купувала крема им за лице с мавруд ..много съм доволна от действието му ..също така много харесвам шампоаните им за коса ..сега пуснаха на пазара 2 нови био крема не знам как са ..винаги съм се колебала за боди бутера но сега след като прочетох положителните отзиви ще взема да го пробвам ..напоследък доста се изненадвам от българската козметика ..вече няколко продукта на арома гриинлайн използвам и също съм много доволна ..:)
    Елена

    ReplyDelete
    Replies
    1. Откровено ще си призная, че продуктите на българските марки, които съм пробвала за мен са или много добри или тотално безполезни. Обожавам лосионите за тяло на арома, невероятни са и през лятото използвам изцяло тях. На Билка съм пробвала някои работи в миналото, но нищо от тях не ме бе впечатлило до там, че да ми се прииска пак да си го купя.

      Delete
  3. Az bix iskala da popitam dali testvat prodyktite na zivotni za6toto pi6at 4e ne gi testvat no niamat na opakovkite si zai4eto koeto go ydostoveriava.izviniavam se 4e pi6a na latinitsa no sam v 4yzbina i komputara ne e moi.

    ReplyDelete