OPI - Get Your Number

February 20, 2013

Здравейте, момичета!

Цял ден ме мъчи главоболие, което категорично отказва да бъде повлияно от медикаменти. Опитах се да го игнорирам до колкото ми е възможно и да не си пропилея деня в мрънкане и лежане, но усещането далеч не е приятно и ми е невъзможно да си събера мислите. 

От много време не съм си купувала козметика. Намирам се в етап, в който имам абсолютно всичко, което ми е необходимо и дори нямам желание за експерименти. Единствените покупки, които си позволявам са лаковете за нокти и макар да нямам нужда от каквито и да е нови допълнения, пролетните колекции ме изкушават от почти всеки магазин и ми е невъзможно да ги подмина с безразличие. 


Много харесвам лаковете на OPI и ги намирам за наистина специални. Не зная как успяват да поддържат интереса към продуктите си със скоростта, с която пускат нови неща, но винаги, когато си задам въпроса дали пък не са произвели вече всеки съществуващ нюанс на света, пускат нещо тотално различно.
Така и в новата си колекция, която е в колаборация с певицата Марая Кери (и предполагаемо тя лично е участвала в крайната селекция и разработване на идеята), ни предложиха уникална формула - Liquid Sand (течен пясък), която на практика представлява матова грапава база изпод, която се подават блестящи частички в различни цветове. Ефекта е доста чудат и не би се харесал на всички.



При цена от 150 крони (над 30 лева), лаковете на OPI са си цяла инвестиция и реших като за начало да си купя само един в пълен размер и в случай, че ми хареса и преценя за нужно, да си купя и повече. В последствие реших да си поръчам мини сета, който пък включва всички лакове с тази формула и след като имах възможност да ги пробвам всички, със сигурност мога да заявя, че Get Your Number е тоталният ми фаворит.
Между другото за първи път купувам подобен комплект и останах истински изненадана от миниатюрния размер на шишенцата. 


Get Your Number е нюанс, чиято база е светло синя, а брокатите, които се подават отдолу са в много пъстри цветове - зелен, син, златен, сребрист.


Формулата на външен вид и приложение е идентична с тази на всеки един друг лак, необходими са два слоя за постигане на пълния ефект (аз лично изчаквам първия да изсъхне съвсем леко преди да нанеса втория). Частиците се разпределят равномерно по нокътя, без да се сплъстяват в една точка и като цяло при нанасянето няма кой знае какви трикове или поводи за притеснение. Не забравяйте, че не трябва да слагате топ лак.


Първоначално лака изглежда по същия начин, по който и всеки друг, като само след няколко минутки започва да се сгъстява и насъбира леко, след което изглежда матов. Уникалното в случая е факта, че изсъхва  груб и грапав и усещането в първите няколко часове е доста странно, особено при допир с кожата. 

Аз със сигурност съм сред почитателите на формулата и крайния ефект и с голямо удоволствие нося абсолютно всички цветове от колекцията. Със сигурност ще си купя някои от тях в пълен размер, защото ми се струват много подходящи за пролетните и летните месеци.
Въпрос на време е и други марки да се възползват от популярността на liquid sand и да пуснат свои варианти, така че очаквам с нетърпение и тях, мога само да се надявам да бъдат на по-нормални цени.

8 comments

  1. Replies
    1. Розовото е също разкошно, въпреки че в моята бутилчица звездичките отсъстваха :(

      Delete
  2. Подкрепям с две ръце!И аз имам мини сета и всички ми харесват :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен само лилавото не ми допада кой знае колко. В смисъл не е лошо, но другите са доста по-интересни и добре замислени като идея. До края на месеца предполагам ще покажа розовото, след което през март останалите два :)

      Delete
  3. Жени каква е цената на сета и от къде може да се поръча до БГ?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, мила! http://www.hqhair.com/opi-mariah-carey-mini-pack-collection-nail-lacquer-limited-edition/10663117.html Аз си поръчвам козметика от ето този сайт напоследък и съм много доволна. Малко са бавни в доставките (отнема около 2 седмици), но иначе доставката в целия свят е безплатна, без минимална стойност. Записах се за мейл листа ми и пращат разни купони от време на време, така и моят сет поръчах с 20% отстъпка и крайната цена, която платих бе около 11 паунда.

      Delete
  4. Готин блог,а и е хубаво да видиш блогър-сънародник:)
    Ако искаш разгледай моя блог и участвай във вълнуващата ми игра с подаръци тук:
    http://mykaleidoscopeeyes.blogspot.com/2013/02/my-secret-giveawayshhh.html
    Също ако блогът ми ти допадне и решиш да го следиш,аз ще се реванширам:)
    Успехи:)
    Веси

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря ти за поканата. Присъединих се към последователите на блога ти, успех!

      Delete