Winter Lips

February 17, 2013

Здравейте, момичета!

Искам да ви се "похваля", че разлях сок върху камерата си и в момента не работи, така че ми се очертава да използвам ексклузивно телефона си за всички бъдещи снимки. Дори вече не се ядосвам на вечната си разсеяност, защото подобни инциденти ми се случват прекалено често.
Като изключим този сравнително неприятен момент, бих казала, че се чувствам добре. Започна да се стъмва малко по-късно, което автоматично се отрази на настроението ми и официално съм готова за пролетта! Навън има един метър сняг и прогнозите далеч не предвиждат снеговалежите да спрат скоро, но аз съм вече на тотално различна вълна и заглеждам по-леките дрехи в по-ярки цветове. 

Попаднаха ми случайно 3 лака на Ciate, с които се лакирах и дори успях да направя снимки, съвсем скоро ще ви ги покажа, а междувременно по ваше желание ще ви представя малка част от продуктите за устни, които красиха устните ми през изминалите месеци. 
Няма две мнения по въпроса, че въпросната публикация бе много по-удачно да бъде публикувана в края на октомври например, но очевидно планирането на статиите във времето не е сред най-силните ми страни, въпреки че за целта съм си купила 3 тефтера. 


Този сезон особено актуални бяха тъмно червените и тъмно лилавите червила. Аз обаче имам известен проблем с носенето на ярки нюанси и много често ги избягвам, а ако се престраша имам чувството, че всички са се вторачили в мен. Не знам дали аз съм неспособна да преценя какво точно ми отива или просто не съм създадена за тъмни цветове, но изключително рядко ми се случва да попадна на продукт, който да не ме кара да се чувствам комфортно. 
За моя огромна изненада попаднах на цели два такива - един гланц и едно червило и си ги носих доста често през изминалите месеци.


 Make Up Store - Geranium


Make Up Store е шведска марка, която е доста популярна тук, а цените на продуктите им са сравними с на някои от масовите марки (или може би малко по-скъпи). Макар и да имат огромен асортимент винаги, когато се спра да ги разглеждам имам чувството, че съм се загубила и не знам на кое по-точно да се спра, а много пъти съм имала желание да си купя нещо за проба. 
Така и в един студен зимен ден си разглеждах новата им колекция, когато попаднах на този гланц, който обикновено бих подминала, защото изобщо не е в мой стил, но поради незнайна причина го пробвах и много ми хареса. 


Цвета му е кърваво-тъмно-червен, а формулата кремообразна - не съдържа абсолютно никакви частички или брокати. Нанася се върху устните много равномерно, без да се събира в краищата или да оставя празни участъци, които трябва да се запълват отделно. Не е тежък или лепкав, но е изключително издръжлив и може да ми изкара цял ден ако не пия прекалено много вода. Допълнителен бонус е, че не оцветява устните и след като падне от тях по една или друга причина, те са в нормалното си състояния, в което са били преди първото нанасяне. Това, което мен ме привлече е, че може да се напластява по желание за по-драматичен вид или по-нормален (макар че продукта е доста пигментиран) и смятам, че си пасна добре с цялостното ми излъчване и тен. Не ми допада факта, че е толкова силно бляскав, аз обикновено не одобрявам този тип огледален блясък и се насочвам към продукти, при които липсва, но явно съм го преоодоляла, щом не спрях да нося гланца 

Catrice Berry Me


Имам добри впечатления от продуктите за устни на Catrice и червилото от серията им Ulitmate Shine не ме разочарова. Опаковката по моите стандарти е много красива и дори бе една от причините да си тръгна с него от магазина. Лилавото изобщо не е моят цвят и нямам обяснение за това как и защо реших да си го купя, но в последствие открих начин да го нося, който работи за мен и разнообразява малко ежедневието ми. 
Формулата е изключително кремообразна и конкурира много по-скъпи червила, които притежавам. Маже се върху устните като масло, покритието е равномерно, цвета е отлично пигментиран. От първото нанасяне може да се усети хидратиращият ефект, който позволява на устните да се чувстват изключително комфортно през целия ден. В този смисъл оставя лек филм след себе си, не потъва в линийките и не подчертава сухите участъци прекалено много (аз определено съм от тези, които страдат от напукани устни заради студения климат, независимо, че използвам балсам през 23 часа от денонощието). Имайки в предвид името на серията, може да предположите, че оставя силен блясък след себе си, ако сте фенове на този ефект горещо препоръчвам да погледнете и останалите им цветове. Има  почти недоуловим аромат, който на мен ми е приятен. Не се събира в краищата, не лепне. 


Цвета е тъмен наситен лилав, който на мен ми идва прекалено силен и внимавам да не нанеса прекалено много или ако не съм особено внимателна отнемам излишното количество със салфетка. 


Много пъти съм се чудила защо продължавам да настоявам и си купувам ярки продукти за устни, които в повечето случаи просто не нося, но ето такива редки попадения ми дават повод да продължавам с експериментите, за да мога да избягам от скучното си ежедневие.
Грима ни дава възможност не само да преобразим външния си вид, но и е начин да изразим себе си, емоциите и настроенията си. 

Кои са вашите любими зимни червила? Сигурна съм, че сте далеч по-смели от мен и би ми било изключително приятно да видя снимки на фаворитите ви. 

2 comments

  1. Хубави червила и няма значение, че чак сега ги показваш. Аз така и не се наканих за такава публикация. Любими таи зима са ми rimmel kate moss matte 104, chanel allure sexy и chubby stick super strawberry. Второто и аз го попивам леко със салфетка или съвсем леко със потупване го нанасям, като стейн. Аз съм фен на ярките червила и последните седмици си слагам едно коралово, така че и то може да се причисли към любимите за зимата.
    Понякога си казвам носи нещо по-неутрални, по-бледо. Имам две такива червила и не се възприемам лесно с тях. Явно за мен естественото и натъралнито е всичко, което изпъква и е ярко:)
    Случая със фотоапарата ми е много познат. Едва не счупих хубавият ни фотоапарат, който дори не е от купуван тук, но всичко мина добре и той си работи нормално.

    ReplyDelete
  2. Намерих идеалното червено червило, което нося независимо от сезона - Borjois Rouge Edition 13. Наскоро най-накрая си купих свестен nude след двете ми разочарования от ГР - Catrice Ultimate Colour 190 The Nuder The Better. Тези дни ще си купя поне още 1-2 цвята от серията, много съм доволна.
    Като цяло обаче червила и гланцове не нося, имам няколко, но определено не ми е навик да си слагам.

    ReplyDelete