Giorgio Armani - Acqua di Gioia

February 10, 2013

Здравейте, момичета!
В началото на миналата седмица бях на лекар и ми откриха неподозирана от мен инфекция, която в момента лекувам с антибиотици. За съжаление те не ми понасят добре и изпитвам всеки възможен страничен ефект. Дадох си почивка от блога, защото не ми е възможно да седя за повече от 15 минути, прекарвам по-голямата част от времето си в сън, в противен случай се чувствам ужасно. 
Днешната публикация е изключение, защото съм поела ангажимент, от който не мога да се отметна и е в колаборация с парфюмния и козметичен сайт – www.enzo.bg , към който аз леко се пристрастих и прекарах немалко време разглеждайки и избирайки продукти за първата си поръчка. Какво ми привлече вниманието, ще разберете съвсем скоро надявам се, стига пратката да пристигне навреме и баща ми да успее да ми донесе новите продукти.

До тогава обаче искам да ви разкажа за един от най-хубавите аромати, които притежавам
парфюма Acqua di Gioia на Giorgio Armani.

Много пъти съм чувала от разни места, че парфюмите не са хубав подарък, защото е трудно да улучиш вкуса на този, за който е предназначен и съм сигурна, че в това има нещо вярно. Моята ситуация е малко различна обаче и абсолютно всеки един парфюм, с който някога съм разполагала е бил подарък и още по-странното е, че никога не съм оставала разочарована. Баща ми е човекът, който при всяко прибиране от чужбина ме радва с нова бутилчица, а неговият принцип на избиране е случаен и не се влияе нито от цена, нито от марка, нито от дизайн.

Имам лоши спомени от оригиналния Аcqua Di Gio, който майка ми използваше преди години и аз така и не успях да харесам и когато получих новата версия миналата година, сърцето ми бе на път да спре, защото нямах желание дори да го помирисвам.

За моя огромна изненада и безгранично щастие двата са коренно различни и новата версия ми е изключително приятна, лека и много свежа.

Ето как са го описали в ревюто си на сайта на ензо :

Acqua di Gioia на Giorgio Armani е сладък и същевременно свеж и ненатрапчив аромат. Той успокоява, но и предизвиква. Парфюмът, напомнящ топлия бриз на лятната нощ, е най-подходящ именно през летния сезон.
С мирис на море Acqua di Gioa създава усещане за перфектна хармония между човека и природата. Поглезете сетивата си по време на натоварения ден и направете празника си незабравим с парфюмите на Армани - символ на женственост, съблазън и привличане.
Флаконът на Acqua di Gioa е вдъхновен от перфектния овал и цвят на морска капка. В себе си крие ароматът на свободата, природата и интригуващите възможности.



Варианта, с който аз разполагам е от 50 мл и във версия Eau De Parfum. Бутилката му е много семпла и изчистена, няма излишни надписи или рисунки. Изработена е от стъкло, усеща се сравнително тежка., прозрачна е и може да се види течността, която е оцветена в блед синьо-зелен нюанс. Бутилката би трябвало да има формата на капка, но моето въображение в случая не ми позволява да видя това. Името Acqua di Gioa преведено на български означава „Вода на радостта“

Връхни нотки : лимон, мента.
Сърдечни нотки : жасмин, червен пипер, божур.
Базови нотки : кедър, кафява захар.

Аз лично не си правя наквки морски асоциации с него, а и не го нося в точно определен сезон от годината, макар че виждам как би могъл да бъде подходящ за летните месеци. Не съм специалист по нотките и отделните блендове, но усещам най-силно цитрусов мирис, който аз лично искрено харесвам, има загатната сладост, но тя е много деликатна и не дразнеща.

Като цяло парфюма ми е много приятен и винаги, когато имам нужда да се почувствам свежа се прбъщам към него, допада ми факта, че е семпъл и непретенциозен и в същото време достатъчно интензивен, за да може да бъде пренесен от ден към вечер.

На сайта може да го намерите във вариант eau de toilette в 30, 50 и 100 мл.

2 comments

  1. Хей, да се оправяш бързо (hug) И ако ти е толкова лошо от антибиотиците, потърси второ лекарско мнение. Баща ми е лекар и знам, че ако ти става зле от антибиотик, трябва да го спреш моментално. Стискам палци да се оправиш бързичко :)
    А парфюмчето е едно от любимите <3

    ReplyDelete
  2. Пожелавам ти бързо оздравяване!
    А този парфюм ми е любим! ♥

    ReplyDelete