Glossybox Sweden - January 2013

February 1, 2013

Привет!

Почти винаги в началото на нов месец се чувствам особено енергична и идейна. Обикновено това чувство трае само няколко дни, докато не се сблъскам с поредната доза проблеми, отговорности и задължения. Поставила съм си за цел обаче да го раздавам по-леко и да не взимам нещата толкова навътре, а вместо това да насоча времето и вниманието си към това, което ми доставя удоволствие.
Едно от нещата, които искрено ме разтоварват е блогът ми, макар и не винаги статиите ми да се получават, както на мен ми се иска. Много искам да се сдобия с нова камера и да се науча как да боравя с нея, за да се получават снимките ми по-професионални и изпипани. Междувременно обаче се старая да съм максимално организирана и мога само да се надявам публикациите, които съм ви подготвила да задържат интереса ви и да ви бъдат полезни.


Вчера получих януарската си кутия от Glossybox и съм щастлива, че мога да дам старт на  месеца, показвайки ви всички продукти, които кутията включва.
Винаги получавам моята поръчка по-късно, отколкото тези, които не живеят в столицата и поради тази причина любопитството ми понякога надделява и надниквам, за да проверя какво са получили останалите. Така и този месец се изкуших да прочета няколко коментара във фейсбук и доколкото разбрах масово имаше недоволни от съдържанието на кутиите. Реших обаче да не разглеждам никакви снимки, а да преценя сама за себе си. Радвам се, че постъпих така и не бях обременена от нечие чуждо мнение, защото  аз съм изключително доволна от всичко получено. Не бих казала, че продуктите са невероятни или невиждани, но пък Glossybox държат един нормален стандарт и се придържат много успешно към него, аз не съм свръх претенциозна и съм наясно каква е целта на подобни услуги и какво мога да очаквам от тях. 




Темата, която обединява продуктите този месец е Functional Beauty и за първи път от много време мога да се съглася, че идеално пасва на това, което получих. 



Допълнително към всичко останало в кутията ми бе включено и списанието, което Glossybox от време на време издава и аз лично намирам за много интересно. Този месец бяха обърнали внимание на последните тенденции в грима, ярките червила, идеи за маникюр и прически.


Традиционно всяка кутия включва тестери на 5 козметични продукта, които са изненада. Цената на кутията е 139 крони на месец (около 30 лева).


Oliva By CCS Eco Make Up Removing Wipes 
24 броя, цена 50 крони

Първият продукт, който веднага ми се наби на очи, най-вече заради големината си са почистващите грим мокри кърпички на Oliva.
Съдържат зехтин и екстракт от маслинови листа, които ефективно разграждат грима, включително и очен грим. Съставките успокояват кожата и я оставят подхранена и освежена.


Percy & Reed No-Fuss Fsbulousness Dry Conditioner
50 ml, цена 129 крони

Не съм запозната с принципа, на който работят сухите балсами и всъщност това е първият подобен продукт, който срещам.
Според опаковката целта му е да освежи косата, да я направи по-мека и бляскава. Формулата предпазва косъма при разресване и прави дори най-сухата коса по-жива и блестяща. Може да се използва, както в корените, така и по дължините и краищата, за по-голям контрол се препоръчва продукта да се пръсне върху четката за коса. 


Elite Models Intensity Eye Pencil 
1,1 gr, цена 109 крони

За мен Elite Models е абсолютно непозната марка, не съм я срещала по магазините тук, нито из сайтовете, от които пазарувам.
Молива, който получих предполагаемо трябва да бъде водоустойчив и издръжлив. Отворих го, за да погледна как изглежда и ми се стори мек и наситено черен, но нямам намерение да го използвам скоро, защото разполагам с няколко други, които се мъча да изразходвам.


Illamasqua Cream Pigment - DAB
8 gr, цена 179 крони

Кремообразният пигмент в светло лилаво на Illamasqua бе голямата изненада в кутията. Като цяло марката е позната заради странните и изчанчените си колекции и идеи и още в момента, в който зърнах малката черна кутийка ми стана ясно, че мога да очаквам нещо нетипично.
Цвета обаче се оказа сравнително "нормален" и смятам, че бих му намерила приложение през по-топлите месеци. 


Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream 
Тестер 8,5 gr, оригинален продукт 17 gr, цена 79 крони

Наскоро изхвърлих маслото си за кожички на Lush и имах нужда от нов такъв продукт. Има ненатрапчив лимонов аромат и според картичката, която получих съставките включени в него са 100% натурални. 
Допълнително получих и код за намаление на стойност 150 крони, ако реша да поръчам от официални дистрибутор на марката за Швеция. 

Получих четири продукта в пълен размер, които са много различни един от друг и ми допада баланса, който са създали откъм съдържание. Доволна съм, че ще имам възможност и да направя отделни ревюта на част от тях, тъй като има от къде да си ги закупите, ако проявите интерес. 

Една любима блогърка, която отскоро живее в чужбина се е сдобила с немския вариант на Glossybox by WomanBerry и ако проявявате интерес може да прочетете и нейните отзиви.

Хубав и слънчев уикенд!

6 comments

  1. Здравей, въпросът може да се стори странен, но знаеш ли дали и във Франция се предлага GlossyBox? От следващата учебна година сигурно ще съм там и много ми се иска и на мен да се абонирам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Да, имат клон във Франция :)

      Delete
  2. Чудесен подбор са направили този път! Още повече ми се прииска и тук да имаме Glossy box. Силно се надявам скора да има и в България :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм изключително доволна от Glossybox. Благодарение на тях купувам в пъти по-малко козметика, защото задоволяват любопитството ми да пробвам нови неща отлично. Не зная до колко би имало интерес на българския пазар, защото цената на кутията за нашите стандарти е доста висока и при наличие на евтини марки като Golden Rose, Flormar, Catrice, Essence и прочие, много хора биха преценили, че им е излишно да харчат 30 лева месечно за тестери.

      Delete
  3. Хеееей, мерси, че си ме включила в поста <3
    От твоята кутия пигментът на Illamasqua определено и на мен ми хвана окото. Чудесен е!
    И кремчето за кожичките добре изглежда :))))
    Аз нямам търпение вече да видя февруарската кутия за Свети Валентин хахаха, надявам се да пристигне по-раничко <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма за какво да ми благодариш :) Много съм доволна, че все повече дами се абонират за Glossybox и ми е адски интересно да чета какво получават в останалите държави.
      Нашите кутии ги пращат съвсем в края на месеца, моята обикновено пристига на първо число на следващия месец.

      Delete