Inglot AMC Eyeliner Gel - 86

January 28, 2013

Здравейте, момичета!

В този студен и мрачен ден се отдадох на пълен релакс и минимални домашни задължения. Купихме си нов диван, който очаквах с нетърпение, а в последствие се оказа, че има фабричен дефект и не е възможно да бъде сглобен. Очаквам тази седмица да дойдат и да го погледнат, но не зная кога точно ще се случи.
Взех си лак на OPI от новата им колекция (посветена на Mariah Carey) и съвсем скоро ще ви го покажа, а междувременно се двоумя дали пък да не си купя от същата серия и този в синьо, струва ми се много интересен, а и не притежавам нищо подобно.
Общо взето при мен няма нищо ново, с което мога да ви се похваля, но пък се чувствам спокойна и подготвена за нови емоции и изживявания.

Последния път, когато си бях в България реших да отскоча до магазина на Inglot в София и да си купя няколко техни продукта за проба. Вече съм писала за сенките им за очи, както и за един от любимите ми гланцове от серията Sleeks и като цяло съм много впечатлена от асортимента им. За съжаление не мога да похваля обслужването им, но това е тема на друг разговор и няма да се впускам в излишни подробности.


Днес ще ви покажа и цветната гел очна линия в номер 86, с която разполагам. Много харесвам гел очните линии, отне ми известно време докато свикна как да ги използвам (и все още правя грешки понякога), но ефекта си заслужава екстра усилията. 
Inglot предлагат голямо разнообразие от цветни гел очни линии и си спомням, че бях доста запленена от един тюркоаз, но в последствие се спрях на нещо по-умерено, макар че цвета далеч не е за подценяване, доста е забавен и интересен за носене. 



Не си спомням точна цена, но ако не се лъжа бе малко под 20 лева. За тази цена получавате пластмасово бурканче, което съдържа 5,5 гр продукт. 



Допада ми семплата опаковка, малка и удобна е за носене, съхранява се лесно и не заема много място, капачето се развива и се завива лесно.



Цвета, който аз избрах бе този в номер 86 и на практика тъмно наситен МАТОВО зелен. Бях много впечатлена от него, търсех си нещо подобно от цяла вечност и не се поколебах при покупката. 
Останах много изненадана от консистенцията на продукта, която бе доста твърда на пръв поглед (наподобяваща твърда вакса), другите ми очни линии са далеч по-кремообразни. При първото потапяне на четката в бурканчето формулата се размекна и по косъмчетата полепна точно толкова пигмент, колкото ми бе необходим, без да се налага да отнемам голямо количество продукт върху стените на опаковката, както правя обикновено. В този смисъл, мисля че предпочитам тази формула пред традиционната, на мен лично ми бе по-лесно да боравя с нея. 
Няколко момента при употребата на този продукт ми направиха голямо впечатление и се надявам да успея да ви обясня какво точно имам в предвид. 
За да си оформя линията върху окото, както аз искам и евентуално да поправя малки грешчици или да уплътня, където е необходимо ми се налага да потопя четката няколко пъти. След второто или третото потапяне продукта, който бе полепнал по нея започва много да изсъхва и това ме затруднява при работата си с четката.
Не бях използвала въпроснaта очна линия от няколко месеца и бе прилежно прибрана в чекмеджето и когато я извадих наскоро, си дадох сметка, че на пръв поглед консистенцията ѝ е съвсем същата, но толкова бързо изсъхва върху четката ми, че ми е невъзможно да я използвам върху двете очи, ако не я почистя или сменя. Напълно е възможно аз да съм бавна и не искам да виня очната линия напразно, но за мен това е едно неудобство, което бе важно да бъде споменато.
Отделно веднъж щом продукта докосне клепача, изсъхва там почти моментално и не дава никаква възможност да се работи с него или промени линията. Мисля, че начинаещите биха имали известни затруднения с употребата, защото оставя много малко място за грешки. Усещам леко опъване върху клепача (имам чувството, че продукта направо се бетонира), ако преди това не съм нанесла някакви сенки или база например.


От гледна точка на пигментацията не бих могла да имам никакви оплаквания. Цвета е максимално наситен, при нанасяне не оставя празни петна, които в последствие трябва да бъдат запълвани. 
Не зная дали очната линия е рекламирана като водоустойчива, но аз никога не съм имала проблеми с размазване или разтичане. Стои, където е поставена докато не се премахне (при премахването не забелязвам трудности), цвета не губи от интензитета си през целия ден.

Смятам, че тази гел очна линия е уникална и по цвят и по формула и на мен лично ми бе много любопитно да експериментирам с нея и начините и за нанасяне. Не бих имала търпението и времето да я използвам ежедневно, защото както вече споменах си има някои тънкости, които трябва да бъдат овладяни. Количеството продукт е прекалено много и на мен поне би ми било невъзможно да го изразходвам преди продукта да изсъхне напълно( срока на годност е с голяма дължина).

Надявам се да съм ви била полезна, ако съм пропуснала да спомена нещо, което вас ви вълнува и искате да знае, не се колебайте да ми оставите коментар. 
Ако сте използвали този (или в различен цвят) продукт, ще се радвам да споделите с мен впечатленията си. 

Хубава и спокойна вечер!

4 comments

  1. Имам такава очна линия в черно. Първата ми гел очна линия е. В началото бях много, щастлива, че я взех, понеже е гел и с тях поне аз правя по фини линии. Освен това наистина е водоустойчива, обаче с времето имам чуството, че вече не е толкова. Това със твърдостта си го обяснила много добре. Ще допълня, че моята я използвах нон стоп лятото. Не знам дали от съхранението или нещо друго, но посредата се е получил процеп или просто казано се е разделила на две. Голямо е количеството и това би трябвало да е някакув плюс, но на моята пише, че след отварянето срока на годност е шест месеца. Проверих няколко пъти, за да се уверя. Ще си я използвам, докато съвсем изсъхне, но за мен не си оправда много инвестицията :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! На моята опаковка е оказано, че срока на годност е 9 месеца след отваряне. Ако трябва да съм честна не винаги следвам този срок и обикновено преустановявам употребата на един продукт ако забележа промяна в миризмата или формулата му.
      На мен лично този продукт ми е неудобен за ежедневна употреба и нанасянето му ме затруднява до някаква степен, така че бих се насочила към друга марка за черното и кафявото си. Не смятам, че трябва да се притесняваш от това сцепване, случвало ми се е и на мен с други продукти, намирам го за нормално.

      Delete
  2. Цветът е уникален!!! Страшно красив :) Кога ще пуснеш снимка на гримираното ти око (виж, даже не искам две, а само едно хихи
    Ако си търсиш друга марка за очна линия - препоръчвам Essence (но само за гел). Взех си гела и съм страшно доволна. Дори май е време да спретна едно ревю :) Пробвах и на Катрис, но не съм доволна от техните, защото на клепача засъхва и се люпи. А тази на Есенс ми е фаворит определено и струва само 8 лева :))))

    ReplyDelete
  3. Аз имам лилава и аз също забелязах, че изсъхва страшно бързо и е трудно да поправиш грешка. Това, което ми харесва е, че се почиства много лесно.С голямо нетърпение чакам колекцията на OPI.

    ReplyDelete