Любими продукти за 2012г. #1

January 12, 2013

Привет!

От известно време подготвям днешната публикация и не подозирах с колко трудоемка задача всъщност съм се захванала, защото ми отне повече от седмица да селектирам продуктите, които да ви покажа. Оказа, че се годината в козметичен план е била повече от успешна и ми бе изключително трудно да направя точен подбор, без да пренебрегна някой от фаворитите си. 
За разлика от предишни години - 2010 и 2011, концепцията на тази ми статия, ще бъде малко по-различна и за мое и ваше улеснение, разделих любимите си продукти в няколко отделни категории. Тъй като имам наистина много неща за показване, ще разделя публикацията в 2 части, първата, от които имам удоволствие да споделя с вас днес.
Не зная до колко това, което ще видите, би било голяма изненада за вас, тъй като безброй пъти съм ви говорила за това какво харесвам и какво използвам, но все пак реших да направя една такава ретроспекция на изминалата година, дори и само заради архива на блога.

Със сигурност в цялата ми "блог кариера" 2012 бе годината, в която експериментирах най-много, сдобих се с много мечтани продукти и значително подобрих уменията си в гримирането. Горда съм със себе си, че преведох под контрол шопинг навиците си и като цяло се постарах да заложа на по-малко като брой, но по-качествени продукти.

Последното уточнение, което ми е много важно да направя е, че допускам възможността да съм забравила да включа някой продукт в списъка, други пък съм изразходвала и не съм си купила повторно все още. 

Лице




Skin 79 Super + BB Cream

Първоначалните ми впечатления от този продукт не бяха много позитивни, стори ми се много мазен и тежък. През топлите месеци нямах възможност да го нося много, защото кожата ми ставаше изключително мазна и неприятно лъщяща.  Веднъж щом се застуди обаче и вече имах нужда от по-богата формула, много ми пасна и се превърна в един от фаворитите ми.
Не забелязвам подобрение в състоянието на лицето си с изключение на избелващия ефект, който бе очевиден по времето, когато имах тен. 
От гледна точка на покривност няма какво много да се каже, действително единственото, което постига е да изравни тона на кожата, но пък изглежда естествено и е подходящ за носене през  деня. Аз съм с изключително светла кожа и нюанса почти ми пасва, не стои сивкав (от което се опасявах).

Chanel Vitalumiere Aqua - B10

Колебаех се дълго дали да инвестирам в този продукт, но в крайна сметка не съжалявам, че поех риска, защото съм изключително доволна от качеството му. Имам известни критики към цветовата селекция, която е твърде малка, а най-светлият цвят, който се предлага ми е прекалено тъмен за носене през зимата. За щастие обаче аз предпочитам да нося този продукт през лятото, когато имам нужда от нещо наистина леко, което да не запушва порите ми и да предизвиква прекалено омазняване. 
Формулата е на водна основа, не е предизвикала до момента негативни реакции върху кожата ми, попива много добре, не оставя филм върху кожата.
Покривността е минимална, но все пак успява да прикрие дребни пъпчици, петънца и сенки. Може и да се наслагва за постигане на по-плътен ефект.
,  Age Rewind Eraser Dark Circles

Имам тъмни кръгове под очите, но в никакъв случай не мога да кажа, че проблемът е сериозен и не мога да се справя. Обикновено, който и коректор да си купя ми вършеше работа, но основният недостатък на повечето от тях бе, че подчертаваха линийките под очите ми. Бях се примирила с този факт и не съм търсила начини да го избегна, докато не попаднах на коректора на Maybelline, който "ми скри шапката". 
Нюанса, който аз имам е neutralizier - много бежов и светъл. Формулата му е много интересна, защото хем е кремообразна, хем клони към суха. Много лесно попива в кожата и се задържа там за по-голямата част от деня. Допълнително прави цялата зона под очите много озарена. Това, което го превърна в мой тотален любимец е факта, че изобщо не се впива в бръчиците ми и не ги изкарва на показ.


Tarte - Exposed, Dior - Amber Diamond, MUA - Bronzed Perfection



Не съм голям фен на пудрите като цяло, но тази заема много специално място в рутината ми и съм изключително доволна от начина, по който кара кожата ми да изглежда. В момента се опитвам отчаяно да я изразходвам, защото срока ѝ на годност изтича скоро, а не бих могла да я изхвърля. 
Независимо върху какъв фон дьо тен я нанеса, никога не съм постигала т.нар. брашнян ефект. Освен това контролира омазняването на кожата ми, прави грима ми да се задържа по-дълго време, а формулата му е като кадифе, истинско удоволствие за нанасяне.

MUA Bronzed Perfection

Използвам този продукт от много скоро и си го купих скептично настроена, не вярвайки, че ще ми хареса. Като цяло не съм голям почитател на контурирането, защото не съм могла до сега да намеря подходящ цвят за кожата си - всички са били или твърде розови, или твърде кафяви, или твърде оранжеви.
Като изключим факта, че се разпрашава изключително много при допир с четката, се работи доста лесно с нея - нанася се лесно, прелива се лесно и издържа впечатляващо много време, имайки в предвид ниската цена. 
Имам и някои други бронзиращи пудри, които не са лоши (специално на flormar е доста сполучлива), но на този етап, смятам че цветът на тази ми отива най-много.


Dior - Amber Diamond 

Много пъти бях срещала този хайлайтър из моловете и магазините тук, както и по летищата, докато пътувах, но така и не успявах да оправдая пред себе си високата му цена. Бях го включила в няколко wishlista и имах едно на ум да си го купя по някое време. Веднъж щом се наканих обаче, се оказа, че от Dior са решили да го изтеглят от пазара и доколкото ми е известно вече не може да бъде намерен в Европа.
Доста месеци по-късно майка ми бе в командировка в Америка и единственото ми желание за подарък, бе именно този продукт. Дори и тя като човек, който не използва козметика и не разбира от козметика, оцени красотата и уникалността му.
Блясъка му не може да бъде обяснен с думи и начина, по който кара кожата да сияе, без каквато и следа от брокат, не може да бъде заснет на снимка. 
Аз лично ако реша да го нося през деня използвам по-светлата му страна (цвета е подобен на шампанско), в противен случай смесвам всички и ефекта, който се получава е по-златист.



Не веднъж съм споменавала положителното си отношение към този руж и нямаше как да пропусна да не го включа в днещната публикация.
Нося го ежедневно (с много малки изключения) и ми отнема само няколко секунди да го нанеса. 


MAC Studio Finish Concealer (NW20) & Bourjois Healthy Mix (52)

Разполагам с два коректора, които са доста покривни и с тях заличавам червенини или пъпки. Формулата им е доста различна и ги използвам с различен тип фон дьо тен-и, но като цяло по това време на годината предпочитам този на Bourjois (това ми е втора опаковка). Цвета е по-неутрален и си съвпада по-точно с кожата ми, докато Studio Finish ми идва по-тъмен.

Очи


Излишно е да споменавам, че предпочитаните ми палитри през годината бяха Urban Decay - Naked и Urban Decay - Naked 2. 
Много пъти умишлено се опитвах да ги сложа настрана и да се фокусирам върху някои от другите си сенки (а те не са малко), но в крайна сметка винаги се връщах към тях. Предпочитам по-светлите нюанси и при няколко от тях всеки момент ще достигна дъното, като цяло си имам фаворити и използвам предимно тях.
Подобна покупка на не малко от вас би се сторила доста скъпа, но повярвайте ми няма да останете разочаровани. Формулата е кремообразна и пигментирана, цветовете макар и неутрални, все пак разнообразни, а качеството наистина високо.



Друга палитра, която много държа да спомена е тази на Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow - P 04, която е отново в същата гама цветове, като NAKED, но на далеч по-достъпна цена, но не и с по-ниско качество.

 Обожавам розовеникавия нюанс и често го използвам за основа на ежедневния си грим.


Най-често използваната ми база за сенки бе Painterly на MAC, която реално представлява кремообразни сенки в телесен цвят. Безброй пъти, в които не съм имала желание или време да се гримирам, съм ги използвала самостоятелно. 


Подобно на други бази правят цветовете на сенките ми да изпъкват и да се задържат върху окото по-дълго време, все така наситени, но по мои наблюдения при не всички сенки, действа точно по този начин. 
Имам някои кремообразни, както и някои палитри  с по-капризна формула, които имат нужда от истинска база и в тези моменти използвам Eden на Urban Decay, която подобно на Painterly е в телесен цвят, с разликата само, че съхне матова.

Essence Gel Eyeliner - London Baby е любимата ми гел очна линия, която използвам често и до днес. Формулата е все така кремообразна, нищо не се е променило в качеството ѝ след няколко месечна употреба.

Rimmel - Naked, Rimmel- Taupe, MAC - Teddy
През по-голямата част от годината избягвах черните моливи и в момента съм огромен фен на кафявите и бронзовите нюанси във всичките им разновидности.
Най-успешната ми покупка се оказа Teddy на MAC, който използвам от месеци почти всекидневно и всички суперлативи, които бих могла да напиша за него, ще бъдат малко. 
Новите моливи на Rimmel от серията ScandalEyes, също трябва да бъдат споменати, защото са наистина добри. Rimmel ScandalEyes - Nude e молив в телесен цвят, специално предназначен за водната линия. Прави очите да изглеждат по-големи, събужда и избистря погледа. Taupe е типичен сиво-кафяв нюанс, който обаче не се задържа във водната линия изобщо и аз го използвам за опушен ефект, размазан в корените миглите.

 Устни

Категорията устни ме затрудни най-много от всичко, защото освен силно изявените си фаворити имам и много други продукти, които наистина харесвам и нося често.
В крайна сметка се спрях на това, което носех най-често през изминалите месеци, но със сигурност имам още много за показване.


Make Up Store - Amaryllis, Clinique - Watermelon, L'Oreal - Sheer Linen, Revlon - Peach Parfait
Amaryllis използвах през топлите месеци и чиято формула много ме впечатли (в момента гланца, който използвам ежедневно отново е на Make Up Store). Цвета е пигментиран, издръжлив, не оцветява устните, не лепне прекалено много и е приятен за носене. 

Clinique - Chubby Stick : 06 Woopin' Watermelon  е стар фаворит, който много ми харесва и до днес. Формулата е подобна на балсам за устни, цвета блед, нанася се лесно и и си отива с всичко.

Sheer Linen е отново с формула подобна на балсам, само че цвета му е доста по-интензивен, отделно притежава и силен блясък. Цвета е в неутралната гама, изглежда много естествено върху устните ми.

Revlon Lip Butter - Peach Parfait  e друг хибрид, който много харесвам. 

Надявам се да съм успяла да сумирам сравнително добре продуктите в отделните категории, постарах се да включа почти всичко, което ми се искаше (все пак не успях изцяло). Както казах категорията червила ми се струва най-постна, но се постарах да съм максимално обрана, защото иначе публикацията би станала твърде тежка за четене. 

В следващата част ще ви покажа лаковете, които предпочитах през изминалата година, продуктите за лице, тяло и коса, които използвах.

Ще се радвам да споделите с мен кои са вашите фаворити, ако имате подобна публикация във вашия блог или сайт, може да ми оставите линк, за да я прочета.

Хубав ден!

7 comments

  1. Май имаме доста общи любимци :))
    ФДТ на Шанел е прекрасен, хайлайтърът на Диор наистина незаменим(дори и с тези на МАС), Painterly е чудесна основа, Naked - идеалната ежедневна палитра, а кремоообразната очна линия на Есенс London Baby е перфектният за мен цвят - уви, като качество не ми допада особено, защото започна твърде бързо да изсъхва.
    Явн вкусовете ни съвпадат в голямата си част, така че със сигурност ще опитам и други твои любимци.
    Благодаря за хубавата и полезна публикация!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Тони!

      Радвам се, че и твоите впечатления от продуктите, които показах са добри. Колкото до очната линия на Essenceл, мога да ти препоръчам да я съхраняваш с капачката надолу. Аз моята използвам от средата на годината и е в същото състояние, в което си я купих.

      Успех с новите козметични начинания и ще се радвам да споделиш за нови любимци :)

      Delete
  2. Страхотни неща! Тази година съм решила да си взема и Нейкид 2, молива за очи на МАС и може би Виталюмиер Аква, и твоята публикация съвсем ме убеди. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Молива ти препоръчвам с 2 ръце, аз използвам предимно него и съм изключително доволна. Имай в предвид само, че не съхне подобно на impala, supershock, ud 24/7. Ако си с много мазни клепачи има шанс да ти се размаже насам натам.
      Naked2 е много хубава, аз лично сега мисля да си купя и малката Naked, която пуснаха наскоро.

      Delete
  3. Палитрите на Ърбан Дикей Нейкид са изумителни страхотни нещица си ни показала балсамите на Корс също са много добри

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Мерси, Снежана! Обожавам балсамите на Korres, само те ме спасяват от напукани устни през зимата.

      Delete
  4. Обожавам обзорните ти публикации и се зарадвах силно, че има точно такава за четене през уикенда!
    Представяш ли си, че имам Maybelline Age Rewind в цвят Fair от няколко месеца и още не съм го пробвала, за да изхабя мазохистично няколко други коректора :) Непростимо е, че няма вече Ambre Diamond, Dior са спрели нещо толкова мечтано навярно не само от мен! В уиш листа за тази година са ми: Tarte Amazonian Clay, може би точно в твоя цвят и някоя палитра на Urban Decay (колебая се все още, защото мисля да си купя от Италия през пролетта и засега клона към първата Naked...)

    ReplyDelete