Glossybox Stars 2012

January 9, 2013

Привет!

Празниците за мен минаха неусетно, ваканцията също и от днес се завърнах към нормалния си ритъм на живот. Беше ми много важно да си почина от блогването, не само, за да презаредя батериите, но и за да обмисля концепция за бъдещото развитие на това, което правя. Вече имам много по-ясна идея за това кои са силните ми страни и как мога да бъда максимално полезна на читателите си, зная в общи линии какво се харесва и търси и смятам да наблегна предимно на това.

Съвсем скоро ще ви покажа кои са козметичните ми открития и фаворити, които ме впечатлиха през изминалата година. Не зная до колко ще ви изненадам, имайки в предвид, че не веднъж съм споменавала какво харесвам.


Днес обаче съм запланувала да ви говоря за Glossybox и да направя кратка на равносметка на полученото до момента и  какво ме е впечатлило и намерило място в козметичния ми несесер (образно казано).
Знаете за положителното ми мнение към цялостната идея, която стои зад Glossybox и макар и да съм предоволна от разнообразието, което предлагат, не мога да кажа, че съм тотален фен на абсолютно всеки един от продуктите, които съм получавала.

Не ми бе изобщо трудно да се ориентирам из чекмеджетата и да събера всички продукти, които използвам (някои от тях всекидневно) и този ми "експеримент" ми даде съвсем ясна представа каква голяма част от рутината ми са превзели. 




Като цяло една от най-силните кутии, които съм получавала, харесах всичко получено, а два от продуктите намериха място и в днешния списък.

Oriflame Beauty Wonder Lash Intense Mascara отворих едва преди две седмици и съм приятно изненадана от качеството ѝ. Слепва миглите ми съвсем лекичко, но ефекта по-скоро ми допада, макар и нетипичен за мен. Цвета е доста наситено черен и тотално преобразява грима ми буквално за секунди. Четката е двустранна и подходяща за постигане на обем и дължина, като с обема не се справя чак толкова добре, колкото с дължината. Не се размазва през деня, нито се рони и като цяло е добър продукт. 
Nails Inc - Porchester Square е разкошен taupe цвят, клонящ повече към сивото. Макар и моята четка да бе леко дефектна, нищо не ме спря да го използвам и това бе виновника да се разпали страстта ми към неутралните цветове лакове, които в момента предпочитам. Не бих казала, че формулата е нещо невиждано, не оправдавам излишно високата цена.



Като цяло включените продукти не ме впечатлиха изключително много, макар че не бяха и лоши. Успях да се спра само на един силно изразен фаворит.

BM Beauty - Peachy Glow пристигна в малко пластмасово контейнерче, което е ужасно непрактично и непривлекателно. Пигментацията е отлична, а самият продукт ситно смлян и лесен за нанасяне. За съжаление издръжливостта не е нещо, което мога да похваля, но цвета компенсира за този слаб момент. Изглежда много естествено, не съдържа брокат или блясък, не е и изцяло матов. 



Истината е, че почти всички от получените продукти стоят неотворени и не съм намерила повод да ги вкарам в употреба, все пак обаче имам какво да ви покажа!

Moroccan Oil + Original Oil Treatment & Light Oil Treatment. Много бях чувала за това олио за коса, но така и не се реших да си го купя, защото цената му е притеснително стряскаща. Няколко месеца по-късно и след сравнително честа употреба, мога не само да го похваля, но да го и препоръчам. Не съм убедена в лечебните му свойства, но прави косата ми пригладена, укротена, жива и блестяща. Не се нуждая от изправяне или специално изсушаване, използвам минимално количество продукт в краищата, след което за секунди изглеждам далеч по-представителна. На всичкото отгоре едва съм преполовила двете тестерчета (всяко от по 10 мл), а далеч не се опитвам да спестявам. 
Тотален абсолютен фаворит, продукт, от който не бих се лишила повече.



Отново много силна кутия с изключително разнообразни и качествени продукти, които само мога да похваля.

SkinPlan Vitamin C Booster. Не подозирах за начина, по който витамин C действа върху кожата и благоприятното му влияние върху нея, но този продукти ми показа, че трябва да се вгледам извън популярните марки и силно рекламирани продукти, за да открия истински съкровища. Няма да ви занимавам излишно със заучена информация, само ще кажа, че използвам този продукт почти всекидневно (понякога бързам или забравям) и съм безвъзвратно пристрастена към него. Най-голямата промяна, която усетих и за която си дадох представа съвсем скоро е факта, че тъмните петънца (предизвикани от някои пъпки) изчезнаха и в момента цялото ми лице е един тон. Страхотен продукт, който на всичкото отгоре е много икономичен. Горещо препоръчвам да се поинтересувате от витамин C ако имате подобни на моите кожни проблеми.
Alessandro Pedix Feet. Не зная какво се случва с петите ми през зимата, но се боря всекидневно да ги преведа в някакво нормално състояние, изключително сухи са. Имам няколко любими крема за крака, които използвам и от които виждам реален ефект и този е един от тях. Доста мазен, но не изпотява краката ми, попива, но и прави филм върху кожата и мирише отлично. Намазвам петите си след баня или ги потапям в легенче с топла вода за няколко минутки, след което нанасям крем, слагам чорапи и така преспивам.



Чудесна селекция от продукти, някои от тях подарих, други не използвам в момента, а трети използвам доста по-често от очакваното.

MaxFactor Face Finity All day Flawless 3 in 1 Foundation. Получих в кутията си най-тъмният цвят на този фон дьо тен и бях силно разочарована, защото бе неизползваем. За щастие от Glossybox ми изпратиха чисто нов, който е в по-пасващ ми нюанс. Изненадващо за мен наистина харесвам този продукт и както може да се уверите от снимката, го използвам най-редовно. Лично при мен изглежда най-сполучливо, когато кожата ми е добре хидратирана, в противен случай, на някой места подчертава прекалено много сухите участъци. Покривността е средна, не прикрива добре недостатъци, поне не повече и от всеки друг такъв продукт. В момента го смесвам с друг фон дьо тен, защото иначе е прекалено тъмен за кожата ми и съм много доволна от постигнатите резултати.
Weleda - Citrus Hydrating Body Lotion привърших наскоро и много ми хареса, макар че не си падам кой знае колко по цитрусовите миризми. Самият продукт е много лек, но и много хидратиращ. Попива за секунди в тялото ми и оставя кожата гладка, мека и приятна на допир и усещане. 



Една от любимите ми кутии изобщо, открих продукт, който промени начина, по който изглежда лицето ми.

Balance Me Balancing Face Moisturizer е любимият ми дневен овлажняващ крем за всички времена. Имах малък тестер, който ми стигна за около месец употреба и не зная как и защо, но кожата ми буквално се влюби в него. За първи път от много време насам си припомних какво да е да имаш хубава кожа, която да не е нито суха, нито мазна. Тенът ми бе по-избистрен, лицето ми изглеждаше гладко и равномерно (казвам това, защото винаги си мисля, че кожата ми е много неравна). При първа възможност ще прежаля огромната сума пари, която струва и ще се сдобия с голяма опаковка.



Nails Inc - Victoria е сред любимите ми зимни нюанси и гелообразната му формула и кърваво червен цвят са ми много интересни. Носила съм го едва няколко пъти, защото се усещам, че си го пазя за по-специални поводи. Изненадващо не притежавам нищо подобно. За мой късмет този път четката се оказа в отлично състояние и нямах трудности при нанасяне.
Aussie 3 Minute Miracle Deep Conditioner. Бих казала, че съм леко на моменти щом се отнася до този продукт и много го харесвам, докато косата ми не свикне с него и спре да действа. След това трябва да си дам пауза, преди да продължа с употребата му.  Прави косата мека и по-лесна за разресване, миризмата ми допада, отмива се лесно и като цяло е добър продукт, който бих си купила отново.



Подготвяйки публикацията си дадох сметка, че в момента не използвам нито един от продуктите, които получих в кутията (всъщност пробвах крема на Decleor, но не ми се отрази добре и прекъснах употребата му). Реших да тествам ружа, защото цвета ми се стори интересен, а и се нуждаех от малко разнообразие. За съжаление не мисля, че е продукт, чието качество (което е задоволително) е редно да бъде включен в подобна класация. Разпрашава се при допир с четката, цвета макар и пигментиран не си много върху кожата ми и при преливане се озовавам с една голяма розова буза, далеч не търсен от мен ефект. Приличен продукт, но не и отличен.



Празничната кутия получих в края на миналата година и до момента успях да използвам душ гела, който, както и подозирах ми се струва странен, но пък приятеля ми го харесва. Имам обаче много любим продукт, който съвсем скоро ще ви покажа и в отделна публикация.

Zoya Storm използвах на Нова Година и всички ме питаха в какво съм си потопила ноктите, че изглеждат толкова бляскави и празнични. Четката се оказа изненадващо малка, но пък доста гъвкава и лесна за употреба, формулата чудесно балансирана (нито твърде водна, нито плътна), а нанасянето песен, дори и за не толкова сръчните като мен. Разпалиха интереса ми към тази марка и няма връщане назад. 

Това бяха моите фаворити, които получих през изминалата година и които смятам, че си струваха да бъдат отбелязани. Постарах се да подбера само най-доброто и самата аз останах изненадана от равносметката. 
Продуктите, без които не мога да живея (разбира се образно казано) са Moroccan Oil, Balance Me Moisturizer и Vitamin C Booster. Не бих се лишила от присъствието им и с чиста съвест мога да препоръчам и на вас.

Ще се радвам да споделите отзивите си, ако имате такива за някои от посочените продукти и се надявам да съм успяла да ви бъда полезна. Показвам ви какво получавам във всяка кутия, но до момента рядко бях споменавала за истински отличните продукти и тази публикация ми даде възможност да ви ги похваля.

Вие също може да се абонирате за някой от Европейските варианти на Glossybox, като използвате фирма, която прави доставки. 

Хубава и успешна седмица!

5 comments

  1. много интересна публикация :)
    Зоя-та и Виктория-та са ми фаворити!
    Поздрави- http://girlstemptation.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Вчера се лакирах и направих снимките :) През следващата седмица ще пусна и публикацията :)

      Delete
  2. Предварително се извинявам за предстоящия дълъг коментар:
    - С публикацията си ще ми спестиш пари от покупка на Nails Inc., имам предостатъчно лакове, но тройните им комплекти все ме привличат. Все пак щом формулата не е велика, засега ще се огранича :)
    - Moroccan oil - все не стигам до него, защото нещо друго интересно се изпречва пред погледа ми, последно няколко TIGI-та; все пак през пролетта ще го пробвам с голям интерес;
    - SkinPlan Vitamin C Booster - знаех си, че ще ти се отрази добре, защото витамин С е ценен помощник за кожата, неслучайно е главна съставка в не една домашна маска;
    - BalanceMe... - най-добре похарчените за козметика пари за мен са вложените в бяла козметика, която ни се отразява добре. Това е нещото, което драматично променя външния вид и ни прави по-независими от грима. Дано скоро си подновиш запаса и много се радвам, че от Глосибокс са ти предоставили продукт, от който си толкова доволна.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Кики!

      Няма проблем за дългите коментари, на мен винаги ми е безкрайно приятно да те чета!
      Относно Nail inc, честно казано ако ги продаваха в магазина и мина покрай тях бих си взела това онова, но не бих тръгнала да правя поръчки, общо взето формулата е като на всеки друг лак.
      Както казах и в публикацията не съм убедена в лечебните свойства на Moroccan Oil, поне не съм забелязала да е оказал някакво по-специално действие върху косата ми, но много ми помага в оформянето и това е силната му страна. Смятам да си купя по някое време чисто арганово масло, което да използвам като маска, когато имам нужда.
      Честно казано до скоро грам не се вълнувах от бяла козметика, в смисъл купувах си продукти, използвах ги, но не съм си правила труда да се интересувам от съставки например. Смятах, че съм млада и нямам нужда от разни специални мазила. Да, обаче, откакто станах на 26 имам чувството, че света ми се промени коренно и започнах сериозно да се притеснявам за състоянието на кожата си и подозирам, че ми е време да започна да взимам превантивни мерки.

      Delete
    2. И аз започнах на 26-27 години да полагам повече грижи и според мен две са най-важните неща - слънцепредпазване и хидратация, като последното - не само с кремчета, а и с поемане на достатъчно вода :) Веднъж си купих антиейдж околоочен крем и така подпухнах здраво, че се зачетох много по темата и установих, че явно съм си прехранила кожата с твърде агресивен за възрастта ми продукт. Подарих го на майка ми и даже на нея и идваше тежък, представяш ли си :) :) :)

      Delete