Zoya - Storm

January 18, 2013

Привет!

В петък обикновено в училище имаме някаква презентация или гост-лектор и като цяло може да се каже, че е доста скучно. За това и понякога нямам желание да ходя, та си оставам вкъщи да си свърша някои домашни задължения, които учудващо, са ми далеч по-приятни и развлекателни. Днес бе един такъв ден и за мой късмет времето позволи да направя снимки на няколко продукта, чиито ревюта подготвям.
Много исках да успея да довърша публикацията за любимите си продукти на 2012 година, но ми отне доста повече време от очакваното. Не зная защо, но писането започна да ме затруднява много - постоянно трия цели абзаци и започвам отново. Обикновено гледам да се чувствам отпочинала преди да се заловя за работа, за да бъде процесът по-ускорен, но не винаги ми се получава.

Бях ви обещала обаче нова публикация именно днес и държах да си спазя обещанието, за това реших да ви покажа вместо това, което първоначално бях замислила, един лак за нокти, към който голяма част от вас проявиха интерес.


Получих Storm на Zoya в декемврийския Glossybox и се лакирах почти мигновено с него. Не знам твърде много за марката освен, че характерно за тях е да кръщават лаковете си с женски имена, както и че не съдържат вредните химикали - толуол, камфор, формалдехид и дибутилфтала, които са типични за голяма част от останалите марки (безопасни са и за бременни жени)



Не съм сигурна до колко реално съдържанието им афектира здравето ни, но с удоволствие бих ги избягвала ако имам възможност. 


Storm е част от празничната колекция на марката - Ornate и реално е холограмен лак с черна основа. Самите брокатчета са в различни цветове, като преобладават сивите, златистите и медните такива. 




Истинската му красота се забелязва в целият си блясък само на пряка слънчева светлина и е наистина много уникален. В интерес на истината черното не е по-вкуса на всеки и като цяло е смятан за доста драматичен нюанс, но този лак успява много умело да съчетае драматичното с празничното и веселяшкото. Изглежда така сякаш имате малки камъчета върху ноктите и много закачлив. 


За първи път използвам лаковете на Zoya и имах супер големи очаквания, защото бях чувала безброй добри отзиви за тях. Мога да кажа, че очакванията ми бяха надминати многократно и не очаквах да остана толкова доволна. 
Четката е доста по-тънка и малка от тези, с които съм свикнала, но е доста гъвкава и се работи лесно с нея. 
Нямах проблеми с формулата, лака се нанесе чудесно само след първия слой съвсем равномерно. Пигментацията е отлична след два тънки слоя, не си личат никакви празни петна или следи от четката. 
За издръжливостта не мога да говоря, защото не съм идеалния кандидат за тестване специално на този аспект, но ми се стори, че се справя прилично.
Друг момент, който ми направи впечатление бе премахването на лака. В момента използвам безацетонов лакочистител и обикновено леко ме затруднява при някои други формули да го премахна изцяло, но с този лак нямах никакъв проблем. Само за няколко секунди паднаха черната основа и брокатените частички. Ноктите и кожичките ми не бяха оцветени.

Със сигурност интереса ми към Zoya се разпали и нямам търпение да се сдобия и с някои от другите ми прекрасни цветове. Определено предлагат доста уникални неща и си струва да им се обърне внимание.

11 comments

  1. Напомня ми за galaxy декорациите, които нашумяха през миналата година. Харесва ми :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Уникалното на този лак е, че само на светло се вижда колко е "игрив" така да се каже. Иначе докато си гледам ръцете вкъщи примерно отдалеч си личи само черната основна и сребристите брокатчета.

      Delete
  2. Страхотен лак, аз бих го кръстила Starry, starry night... (напоследък съм много вдъхновена да измислям алтернативни имена на лакове за нокти).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Запалих се много и разгледах няколко блога за лакове, имат толкова уникални цветове, нямам търпение да се сдобия с още няколко.

      Delete
  3. Уау, страхотен е и съм сигурна, че на живо е по-впечатляващ! Да опитам Zoya се каня от доста време. Открих сайт от къде да ги поръчам, но не ми е наложителен нов лак за момента. Тънката четка ме впечатли :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Забравих в публикацията да добавя, че лака се трие много лесно, а аз в момента използвам безацетонов лакочистител. Само за 2 секунди пада всичкия, не ми оцветява ноктите изобщо.

      Delete
    2. А кой е сайтът :)

      Delete
    3. Виж в блога на Пух. Там съм я питала :) О, това със свалянето звучи още по-добре!

      Delete
  4. Страхотно изглежда!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че ти е харесал :)

      Delete
  5. Стои ти чудесно :) Аз също си взех първите лакове на Зоя съвсем наскоро, засега съм пробвала и показвала само Блейз и съм силно впечатлена. Предвид разнообразието от цветове и отсъствието на токсични съставки, напълно възможно е марката да ми стане любима.

    ReplyDelete