Guest Post : Легендарният грим на Мерилин Монро by Silvia

March 24, 2013

Здравейте, момичета!

Преди известно време бях ви споменала, че имам желание да започна да публикувам в блога публикации, които са дело на гост-автори. Днес най-накрая имам удоволствието да ви представя и първата такава статия, която е дело на любима и много талантлива блогърка - Силвия от http://www.makeupzonesilva.com
На блога на Силвия може да намерите безброй идеи и предложения за грим, направи си сам публикации, ревюта на продукти, както и полезна и любопитна информация от света на красотата. 

Публикацията, която тя съвсем любезно ми предостави проследява тайните за перфектна визия на Мерилин Монро. Приятно четене!

Скоро гледах един филм пресъздаващ период от живота на Мерилин. Не знам, има нещо мистично в тази жена. Винаги ми е била изключително интересна нейната история.
И като вманиачена гримьорка :) се разрових тук-таме и намерих много интересни неща свързани с начина ѝ на гримиране и триковете на личния ѝ гримьор и много добър приятел Алан Снайдер ( Allan “Whitey” Snyder). 



Той е създал грим, който след толкова много години е все още изключителен тренд.

Навремето, Алан е бил гримьор във “FOX” и се е грижил за грима на много известни актриси в Холивуд. Среща Мерилин на една нейна фотосесия и оттогава я взима „под крилото си“ като и разкрива много тайни на красотата, техники на гримиране. Стават много добри приятели. Заедно преживяват щастливи моменти, забавляват се и си споделят. След операция на апендикса, преди да напусне болницата, Мерилин вика Алан, за да я гримира и тогава му подарява златна щипка за пари от Тифани, на която е гравиран следния надпис „Whitey Dear, While I’m still warm“. Тя го кара да и обещае, че той ще я гримира и за нейното погребение. Така и става. След бутилка джин той набира кураж и за последно я прави да изглежда страхотно . До тук с фактите, сега кои са тайните на нейния грим, Алан никога не издава. Повечето от триковете в грима и са насочени към осветлението, снимането и камерите, които се използвали по онова време.
Хидратиране
За овлажняване на лицето си Мерилин е обичала да използва Vaseline, Nivea и продукти на Erno Laszlo, който е унгарски дерматолог.

Фон дьо тен
Използвала е Макс Фактор, Елизабет Арден, ФДТ на Erno Laszlo.

Кожа
Мерилин е обичала определени части на лицето и да са по светли. На тези места е поставяла по-светла пудра.


Вежди
Мерилин е смятала , че има широко чело, затова за да компенсира това Алан е правил веждите и с "голяма запетайка". По този начин се отнема ширината на челото.


Очната линия на Мерилин Монро
Начинът и на поставяне на очната линия е повлиян от Грета Гарбо, която тя много харесвала.
- Алан е слагал бял молив във външната част на окото, във формата на триъгълник. След това го е разнасял навън като го е сливал с кожата.

  • Поставял е бял молив на водната линия на долния клепач, което по онова време е бил много популярен трик за уголемяване на очите, като ги прави много изразителни пред камера.
  • За очната линия са използвали или кафяв или черен молив. Тук трика на Алан е бил да подчертава леко с кафяви сенки или молив  външната 1/3 част на долните ресници. Така е създавал „изкуствена сянка“ падаща от миглите.
  • Използвали са изкуствени мигли, като са ги срязвали на две и са ги поставяли само във външния край на миглите.

Червените устни
Червилото в червен цвят на Мерилин Монро е легендарен. Понякога тя е използвала 5 различни червени нюанса по едно и също време. Наслагвала е слой след слой. Като идеята на гримьора е така устните и да изглеждат по- големи и сочни. Накрая в центъра на устните е поставял бели блестящи сенки.


Ииииии, ето моята интерпретация за 50-s Makeup :)  






Използвани продукти:

Лице:
Кролан TV стик; Ben Nye Colorless Face Powder; ELF Contouring Bronzer; Flormar Blush On ( в розовата опаковка); Manhattan Highlighting powder
Очи:
Инглот М290, М344, Р397 CS Neutral Palette; CATRICE gel eye liner in Black Jack with Jack Black (10); NYX Jumbo Milk
Устни:
Lipliner ESSENCE 08 Red Blush; SC 32Lip palette
Мигли:
Red Cherry #47



Благодаря още веднъж на Силвия и съм щастлива, че имах възможността да споделя чудесната ѝ публикация с моите читатели. 

Хубава и слънчева неделя!

9 comments

  1. Прекрасно! <3 Страхотен пост :)
    Обаче малко се чувствам нелепо... И ти се извинявам. Пропуснала съм момента, в който си споделила желанието си за гост-автор в блога... И все едно съм ти откраднала идеята :( Много се извинявам отново и държа да знаеш, че не съм искала да те копирам. Просто наистина съм пропуснала ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също много ми допадна публикацията и съм сигурна, че ще се хареса и на читателките. Силвия е много талантлива и красива, този тип грим определено ѝ отива, а и любопитните факти около грима на Мерилин са много интересно четиво.

      Хахах, не се притеснявай изобщо. Нищо не си ми откраднала, не е като да съм открила топлата вода, така че нямам никакви притеснения.

      Delete
  2. Щеше да е хубаво само да не сте взели целият текст от клипчето на Lisa Eldridge.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за коментара! Текста не е взет от клипчета на Лиса! Доста се потрудих да събера цялата информация. Ако си направите труда да погледнете в моя блог, където оригинално присъства статията ще видите, че са постнала линк към клипа на Лиса за визуална представа...

      Delete
    2. Аз също съм гледала клипчето на Лиса и не намирам особено много прилики с текста освен частта за триковете, които са широко обсъждани в интернет пространството. Моя е вината, че не публикувах клипчето, което присъстваше в оригиналната статия, ще го направя днес.
      Благодаря ви за коментара, Силвия е направила страхотен грим, който мен специално ме вдъхнови и прочетената информация и начина, под който бе поднесена ми бяха чудесна компания, докато си пия следобедното кафе.

      Delete
  3. Страхотно! Кой цвят е стика на Крилан?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Използвам 2 цвята стикове, които смесвам според цвета на кожата.Не си спомням точно кои са, сега не са пред мен - спомням си, че единият е един от най-светлите и се казва Ivory

      Delete
    2. Благодаря. Имат огромна гама и искам да си избера някой по-универсален цвят, пък и нямам възможност да отида до магазина им, трябва да го поръчам онлайн.:(

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete