Empties #3

March 9, 2013

Здравейте, момичета!

При нас днес имаше истинско слънце, не просто подаващо се изпод облаците, а ярко и топло! Бях зажадняла за слънчевите лъчи и прекарах известно време навън, защото кожата ми не бе виждала витамин D от твърде дълго време.

Съвсем скоро стартирам нова серия от статии, които ще бъдат по-различни от това, което съм правила до момента, ще бъдат с дискусионна насоченост и мнението ми по различни въпроси. Ще ви разкажа какво ме подтикна да се разделя с част от козметиката си и да бъда по-активна в изразходването на част от това, с което разполагам. Междувременно обаче държах да ви покажа своят прогрес, защото съм много горда от постигнатите резултати. Ще ви покажа и кои са продуктите, върху които в момента "работя" и повече подробности за това, с което съм се захванала. 


Намирам се в особено добро настроение и бавно започвам да се подготвям за голямото пролетно почистване на дома, гардероба и притежанията си. Има нещо много разтоварващо в това човек да се отърве от няколко ненужни предмета. Започнах с козметиката си, защото ми действа най-релаксиращо и ми носи голямо удовлетворение, преподреждайки няколко чекмеджета надникнах в торбата с изразходвани продукти и останах много приятно изненадана. Бях наясно, че се справям доста добре, но не предполагах, че бройката ще бъде толкова внушителна и то за толкова кратко време.



Avene Gentle Gel Cleanser е един от любимите ми продукти за лице. Купих си го случайно, неподозирайки всъщност колко много ще се хареса на кожата ми. Не зная дали разполагат с различни формули, но аз разполагам с тази за нормална/комбинирана кожа. Голяма част от измиващите гелове оставят кожата ми на пръв поглед скърцащо чиста, но реално не успяват да се отърват от остатъците грим, след продължителна употреба кожата ми губи хидратацията си и я усещам опъната и некомфортна. Не срещнах подобни проблеми с този, доволна съм от почистващите му свойства, мирише леко и приятно, не мога да кажа, че се пени, но се разпределя добре по-кожата и се работи лесно с него, след употреба лицето ми е мекичко и приятно на допир и усещане. 
Pure Camomile Lotion на Yves Rocher е продукт, който категорично не харесвам и не бих препоръчала.  Самата аз не съм наясно какво точно е предназначнието му, като тоалетно мляко е абсолютно безполезно, сваля минимално количество грим, оставя неприятен филм върху кожата. Изхвърлям го 95% пълен.


През тази година възнамерявам да инвестирам по-голяма сума пари в качествена козметика за лице, но преди това да се случи исках да приключа с всички кремчета и лосиони, които ме бяха затрупали. Clean Ac на Avene e крем за лице, предназначен за кожа, която е предразположена към акне - успокоява и хидратира много суха кожа в следствие на силни антиакнеични препарати. Използвах този крем предимно преди началото на зимата и ми подейства отлично, но не зная до колко би бил подходящ за някого, който страда от ужасно дехидратирана кожа. На мен ми се стори доста лекичък, неподходящ за зимата. Климата тук промени нуждите на лицето ми и имах нужда от нещо далеч по-богато и дори мазно. Формулата е отлична, попива много бързо и действително успокоява някой зачервени участъци.
Дневният крем на Balance Me много ми хареса. Съдържа 99% натурални съставки и макар на пръв поглед да е също лек, кожата ми много му се зарадва през зимата, когато беше доста суха и дори белеща се в зоната около носа. Най-голямото му предимство според мен е, че успя да да направи лицето ми видимо по-гладко, имах някои неравности в следствие на пъпки и черни точки, както и някои подкожни наслоявания. 
Harmonie Calm на Decleor е друг скъп крем, с чийто тестер разполагах. Първоначално не ми хареса изобщо, беше прекалено силно ароматизиран и раздразни кожата ми. В последствие реших да му дам втори шанс и дори го изразходвах, но не мога да кажа, че ме впечатли. Дори ми е трудно да говоря за него, защото реално не видях никаква промяна в начина, по който усещах лицето си, хидратацията ми се стори прекалено краткотрайна.


Jardins du Monde на Yves Rocher ми е много любим и възнамерявам да си го купя отново. Когато първоначално го помирисах ми се стори прекалено обикновен. Аромата на нар обаче е доста по-изразен след измиване и е приятно сладък и много освежаващ. Не мога да кажа колко много за измиващите му свойства, не ми пресуши кожата, пени се добре и толкова. 


Dove Intense Repair e продукт, който не ме впечатли особено много, но и съм нямала кой знае какви очаквания, имайки в предвид цената му.  Използвах я в момент, когато косата ми бе в много тежко състояние и не забелязах някакъв видим ефект на промяна. Консистенцията е гъста, но имам чувството, че попиваше много бързо в косата, след като я отмия усещах омекотяващия ефект, докато не излезна от банята обаче, след което нямаше и помен от него. Не ми се стори и твърде икономична, привърших я за около 3 седмици. 
Sunsilk Advanced Damage Reconstruction е един от шампоаните, които използвах и не видях никакъв ефект от него. Предназначен е за увредена коса, каквато моята бе със сигурност, но не бих могла да го похваля или да се оплача от него. Ако трябва да съм откровена шампоаните при мен често действат на един и същ принцип и не съм попаднала на нещо, което да ме накара да си променя мнението. За това и не харча прекалено много пари за подобни продукти.


LeaStafford Argain Oil е продукт, който използвах повече от година и мога да кажа, че ми допадна. Принципно този тип масла са по-скоро стилизиращи продукти, отколкото имат някакви лечебни свойства, пълни са със силикони, а съдържанието на арганово масло е сведено до минимум. В този смисъл работи на същия принцип, на което и останалите такива продукти - обвива косъма в силикон, прави го по-гладък, по-подреден и по-блестящ. 
Schwarzkopf Gliss Hair Repair е спрей за коса, който съдържа кератин и аз мога да кажа само позитивни неща за него. Още от първата употреба ми направи впечатление, че укроти косата ми, направи я по-лесно разресваща се, дори ми помогна и с късането, което за мен до тогава бе нещо стандартно. 


Установих, че разполагам с прекалено много моливи за очи, някои от които бяха и доста стари и предпочетох да се отърва от тях, вместо да си докарам някоя очна инфекция. Така и моливите на Golden Rose в зелено и бяло бяха сред първите "пострадали". Белият цвят не е никак наситен, а дори и е по-скоро перлен, отколкото истински бял. Купих си го, за да го използвам във водната линия, което така и не се случи, защото не получих търсения ефект. Зеленият молив обаче много ми допадна, но забелязах, че след няколко месеца зеленото промени цвета си на почти сиво, което след като го подостря изчезна. Реших обаче да не рискувам и да прекратя употребата му. Като цяло формулата им не е прекалено твърда, пигментацията също е прилична, нямала съм и проблеми с размазване (леко са сухи между другото).
Maybelline Master Piece Liquid Eyeliner е страхотна очна линия, която истински ме впечатли. За съжаление един ден съм пропуснала да я затворила добре и беше изсъхнала и негодна за употреба. Със сигурност е продукт, който ще си купя отново - много пигментиран и издръжлив, а писеца прави тънки или дебели линии без проблем. На мен ми бе много лесно да боравя с нея, дори по-лесно отколкото с гел очна линия. 
Clinique High Impact Mascara също ми направи добро впечатление, правеше миглите ми много разделени и обемни. За съжаление след няколко часово носене забелязах, че се размазва и трябваше да си почиствам зоната под очите, факт, който е достатъчно сериозен, за да ме разубеди от бъдещата покупка в пълен размер.


Golden Rose City Style Mascara не бе за мен. Изразходвах я, защото ми бе жал да я изхвърля, но не мога да кажа, че харесвах особено много миглите си с нея. Използвах само късите бодлички на четката, защото дългите правеха миглите ми прекалено слепнати.


Lemony Flutter на Lush използвах много дълго време като крем за пети и кожички. Съдържанието на продукта в кутийката обаче бе прекалено много и на мен ми бе невъзможно да го изразходвам преди срока на годност да изтече. Всъщност 3 месеца преди него миризмата на крема се промени, както и цвета, наложи ми се да прекратя употребата преждевременно. Като изключим този момент мога да кажа само положителни неща за този продукт, много ми помогна най-вече с петите, които в следствие на вечното ми ходене боса имат тенденция да загрубяват повече от нормалното. 
Seche Vitе е любимият ми топ лак, който вече купувам няколко пъти и много харесвам. Прави ноктите ми много бляскави и кара лака да съхне за минути. За съжаление много бързо се сгъстява и аз поне до момента не съм успяла да привърша нито една опаковка до края.


Почистващия спрей за четки на MAC ми е много голям фаворит и горещо препоръчвам на всички. Имам опит с няколко такива на други марки, но този ме спечели от първата употреба. Опаковката е доста неудобна и аз прехвърлям съдържанието в друга бутилка - тип спрей. 
Conditioning Lip Balm на ELF изхвърлям пълен, защото устните ми правят алергична реакция вероятно към слънцезащитния фактор включен в съдържанието му, започват да парят неудържимо, цената не си струва дискомфорта.

Пишейки публикацията имах чувството, че няма никога да свърши и се надявам да не съм ви натоварила с прекалено много информация наведнъж. 
Стискайте ми палци да успея да приключа и с останалите продукти, които съм си приготвила и ще се радвам ако съм вдъхновила и вас да разчистите част от притежанията си. 

Ако имате подобна публикация и във вашия блог, може да ми оставите линк в коментарите, за да я погледна. Българските блогове за красота са вече много и нямам възможност да следя съвестно всеки един от тях.

Хубав и слънчев уикенд!

15 comments

  1. ето моята публикация по въпроса -

    http://megun4i.blogspot.com/2013/03/10-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Меги! Пропуснала съм да стана последовател на блога ти, но вече го направих и ще те следя с интерес. Успех!

      Delete
  2. Ех, Жени обичам публикациите ти! По въпроса, аз съм свела всичко до почти само каквото ми трябва, ама и аз решавам, че искам да разчистя. При мен чистките са често явление и в повечето случаи радвам приятели.
    Днес си взех точно хела на Avene. От месец ползвам този за мазна кожа на марката, но ми дехидратира лицето. Всяко лошо за добро обаче. Открих, че вече не съм с мазна кожа и сега да видим дали новите покупки ще са сполучливи.
    Спиралата на Clinique я бях набелязала преди време, но при проба в магазина ме разочарова и щом казваш, че се разтича още повече я отписвам.
    Приятно пролетно почистване :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много, мила! Надявам се новите покупки да са повече от сполучливи и да намериш това, което търсиш. Колкото до кожата, тя може да си е още мазна, но да си я дехидратирала ако си използвала много силни препарати.
      Спиралата на мен много ми харесва, ама много, но не мога да се примиря, че ми се размазва така. А имай в предвид, че я носех зимата, нито съм се изпотявала, нито слънце ме е пекло, нито клепачите или кожата ми са мазни.

      Delete
  3. От показаните продукти съм използвала спиралата на ГР и ми хареса, но всичко си е до лични предпочитания. Ето и моята подобна публикация: http://icemagi.blogspot.com/2013/03/project-10-pan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Абонирах се за блога ти и вече ще те следя :)

      Delete
  4. Здравей! Принципно не съм блог за козметика, но твоя ме вдъхновява скоро време да направя някой пост за скромния си опит. И аз съм решила тази година като цяло да си очистя козметиката, за да направя място за по-качествени неща. Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм те вдъхновила :) Много е приятно като си дадеш сметка, че парите ти не са отишли на вятъра. Аз толкова много продукти съм изхвърлила, че ме е страх да си помисля.

      Delete
  5. Жени, спокойно можеш да разреждаш Сеша с разредител за лакове ;) Аз ползвам някакъв резредител на Перфект и нямам никакви проблеми, след това си е като нов. И вече като започна да не достигам количеството на дъното просто го изсипвам в новата опаковка Сеш като има достатъчно място вътре.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Благодаря ти за идеята, аз в България имах същия този разредител, за който говориш, но така и не му намерих приложение и не си го взех с мен. Ще погледна обаче тук какво се предлага и задължително ще си купя, защото ми омръзна да хвърлям пълни на половина бутилки.

      Delete
  6. Здравейте, аз съм Цвети, адмирации за хубавата публикация! Аз се вдъхнових от предишната ти Empties 2 и последвах примера като заделях изразходваните продукти и за 2 месеца напълних една огромна кутия, не птредполагах колко козметика ползвам. лагодаря за вдъхновението :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Цвети! Поздравления за постижението, продължавай в същия дух. Пожелавам ти още много изразходвани продукти и правилно похарчени пари.

      Delete
  7. Здравей! :)
    Много ми хареса извода: ''цената не си заслужава дискомфорта''. Според мен доста често, за съжаление правим жертвата в името на *използването до последна капка* .
    Аз използвам Balance Me cleanser и съм доста доволна - мирише приятно, върши доста добра работа и се нанася лесно. Интересно ми е дали крема за околоочен контур от серията е добър - почистващият гел дойде със списание.
    :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей :) На мен също много пъти ми се е случвало да използвам нещо само, защото съм дала прекалено много пари за него и ми е жал да го хвърля. Ето сега се тормозя с едни сенки на Шанел, които аз истински НЕ харесвам, но като знам колко пари съм дала за тях и е абсурдно да си помисля, че мога просто да ги изхвърля в коша.
      На Balance Me съм чувала, че серумите са много сполучливи и може да ги пробвам по някое време, макар че не съм много наясно на какъв принцип работят този тип продукти.

      Delete
    2. Ах, Шанел! :(( това и мен ме заболя - няма как, използване до последна прашинка :)

      Delete