OPI Nail Polish Collection

April 1, 2013

Здравейте, момичета!

Имам малко свободно време тези дни и съм щастлива, че мога да отделя допълнително време, за да подготвя някои публикации за вас, защото предполагам си личи, че през последната половин година не ми се отдава възможност да пиша твърде често.
Направила съм си един голям списък с идеи за статии, както и продукти, чиито ревюта съм ви обещала, но започвам да достигам до извода, че мисля по-добре, когато импровизирам. Така и идеята за това, което съм ви подготвила днес се роди съвсем спонтанно и се заех за работа веднага, преди да ми се е изпарило вдъхновението.

Не помня кога започнах да се лакирам и от какво точно бе породен интереса ми към лаковете, но имам спомени да се мотая из кварталните магазинчета и да разглеждам с интерес чудните цветни шишенца. Никога не съм разполагала с огромна колекция лакове (дори делях тези, които имам с майка си, както и тя с мен), нито пък съм си позволявала да харча твърде много пари за тях, обикновено си купувах продуктите на марки като Golden Rose или Perfect, а Revlon и Avon си бяха цял лукс, който не си позволявах често. Използвах предимно розови нюанси, а в по-младите си години бях фен на черното и червеното.
Не разполагам с перфектно изглеждащи нокти, макар че аз лично си харесвам формата на плочката, голям проблем е деленето, което ме тормози от цяла вечност и загрубелите кожички отстрани, които почти не се поддават на кремове и мазила. Не се интересувам от декорации/камъчета/дизайни/рисунки, слабост са ми кремообразните формули, а през последната година добавих и някои брокатени лакове към скромната си колекция.



За лаковете на OPI бях чела само по списания и блогове, но не бях запозната с асортимента им, нито съм следяла колекциите им отблизо. Едва, след като създадох този блог започнах да се интересувам малко повече от тях и имах възможност да си купя няколко различни цвята, които старателно и внимателно избирах. В момента разполагам с 10 броя, по-голямата част от тях са от лимитирани колекции, но ако проявите интерес можете спокойно да ги намерите в интернет магазините, както и ибей.


Don't Touch My Tutu бе част от NYC Ballet Soft Shades Collection и представлява полупрозрачно бяло с гел формула. Нуждае се от 3 тънки слоя, за да изглежда достатъчно наситено, стои много нежно и дискретно, прави пръстите по-издължени, а цялостната визия на маникюра е много изтънчена.


My Vampire Is Buff e част от новата колекция Euro Centrale и е нюд със силно изразен бежов подтон, формулата е кремообразна. Първият слой е много неравен и ясно се виждат следите от четката, след втория обаче изглежда много по-равномерен. 


Skull & Glossbones от колекцията Pirates of the Carribean е и първият лак на марката, с който се сдобих и към който съм особено сантиментална. Цвета е сив с много лек зеленикав подтон, формулата е кремообразна. Изглежда чудесно с 2 нанесени слоя.


Dulce De Leche, доколкото знам е от перманентния асортимент. Цвета е пепел от рози, формулата кремообразна. Нанася се много лесно, няма нищо специфично, което бих могла да отбележа.


You Don't Know Jacques! е класически лак, който голяма част от почитателите на лакове притежават. Цвета е смеска между лилаво, сиво и кафяво и в зависимост от тена се долавя по-различен начин. Формулата е кремообразна, нанасянето съвсем стандартно, изглежда най-добре след 2 нанесени слоя.


Nothin' Mousie 'Bout It бе част от колекцията посветена на Mini Mouse. Не харесвам този лак, не го препоръчвам и искрено съжалявам за похарчените пари. Би трябвало да представлява топ, който съдържа малки розови брокатчета и големи розови сърца, само че сърцата стоят на дъното на бутилката и отнема цяла вечност да успея да се добера до поне едно от тях. Белят се бързо, закачат се по дрехи и изглеждат нелепо. 


Mermaid's Tears бе от колекцията Pirates of the Carribean. Цвета е светло зелен, може да бъде оприличен на ментов, но е леко убит. 


Jade Is The New Black е тъмно нефритово зелено и е сред най-уникалните нюанси, които притежавам като цяло. Формулата, както и на по-голямата част от тези, които имам е кремообразна. Няма проблеми при нанасяне, нуждае се от 2 слоя за перфектен завършек.


Stay The Night e част от колекцията посветена на Mariah Carey и е с новата формула, която марката предлага - liquid sand. Нанася се съвсем стандартно, както и всеки друг лак, през първите няколко минути изглежда лъскав, след което се сгъстява и изсъхва матов, изпод него се подават блестящи частички.


GoldenEye бе част от колкцията Skyfall посветена на последния филм за Джеймс Бонд. Цвета наподобява антично злато, съдържа безброй малки брокатени частички. Нуждае се от 3 слоя, за да изглежда наситено и да се покаже истинската му красота.


Това бяха и моите съкровища, които "колекционирам" от много дълго време. Като цяло си ги харесвам всички, сега си давам сметка, че ми липсват някои по-ярки и вълнуващи цветове и се надявам следващият път, в който направя подобна публикация да имам с какво ново да се похваля. Препоръчвам лаковете на OPI, формулата е различна при отделните цветове и е добре да погледнете снимки предварително, за да не останете разочаровани и да похарчите парите си напразно. 
Ако проявявате интерес към някои от лаковете с удоволствие бих ви го показала в отделна публикация. Ще се радвам да споделите с мен и вашите фаворити.

13 comments

  1. И аз обичам OPI. Въобще няма други такива лакове, които ноктите ми да харесват толкова. Обожавам кремообразната им формула и тя е най-дълготрайна при мен. Може да не са от най-ефтините, но за мен са си много добра инвестиция. Страхотен пост!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, радвам се, че публикацията ти е харесала. Аз наистина приемам тези лакове като инвестиция и обикновено съм много внимателна при избора си, държа да съм сигурна, че е нещо, което ще използвам често и достатъчно уникално, за да си заслужи цената. Много харесвам формулата, четките и като цяло разнообразието от нюанси.

      Delete
  2. Страхотна колекцийка! Аз тепърва се сдобих с първия ми O.P.I - Color so hot it berns и съм влюбена макар и да не е сред обикновените ми предпочитани цветове.
    Жалко че лакчето от колекцията за Мини Маус не те е удовлетворило, а изглежда толкова весело и закачливо.
    Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честита придобивка! Надявам се да имаш възможност да пробваш и някои от останалите им цветове, повечето от тях наистина си заслужават. Лакът от Мини Маус колекцията е ужасен, не мога да опиша с думи колко е неизползваем.

      Delete
  3. Може да опиташ да разклатиш лака преди да се лакираш... Надявам се така да успееш да уловиш сърчицата по-лесно.

    Колекцията ти е супер! Аз нямам лакове на OPI, но някой ден се надявам бюджетът да ми позволи това малко удоволствие :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Кристина. Пробвала съм какво ли не, ако успея да захвана някое сърчице обикновено застава на гърлото на шишенцето или под огромен пласт лак върху четката и ми е невъзможно да се лакирам нормално. Много несполучлива формула. Напомни ми сега да погледна малко ревюта из нета, да сравня впечатленията си с тези на други момичета. Аз също ти пожелавам да имаш възможност да ги пробваш, заслужават си, макар че аз лично не оправдавам завишените им цени в Европа.

      Delete
  4. Ихаа, супер публикация! Обичам когато някой или нещо ме вдъхновява, и с тази публикация ти го направи. И аз имам колекция от няколко лака на O.P.I. , но след малко тя ще се увеличи с My Vampire is Buff :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря за хубавите думи. Ще се радвам да прочета подобна публикация и от теб, лаковете на ОПИ са специални и заслужават отделна статия. My Vampire is Buff е любимият ми нюд в момента, не знам какво се случва с мен, но само такива цветове са ми интересни и винаги, когато мисля с какво да се лакирам погледа ми гледа към тях.

      Delete
  5. Страхотна колекция! Много хубави цветове! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, липсват ми някои по-свежи цветове, но не бързам за никъде, постепенно ще попълня с това, което ми хареса.

      Delete
    2. И аз съм така в момента, малко по-малко си правя една колекцийка само от OPI. Тези лакове определено са ми най- любимите. :)

      Delete
  6. Имаш страхотна колекция от лакове, наистина.

    ReplyDelete
  7. Имаме сходен вкус за цветовете, особено нюансите с виниловия блясък много ми харесаха! Иначе си падам и по шаренийката, де - при мен или всичко е супер семпло, или кичорийка отвсякъде. :) Все още нямам лак на ОПИ, понеже обичам да си съсипвам лаковете, като си правя експерименти, но мисля да поправя този пропуск.

    ReplyDelete