Четки за грим - ebay

April 19, 2013

Здравейте, момичета!

Вече втори месец нося лещи вместо очила и внезапно в края на миналата седмица главата започна да ме боли, усещах напрежение в очите си и при всяко мигване имах чувството, че клепача ми се раздира. Веднага посетих очен лекар, притеснявах се да не съм развила някаква алергия или още по-лошо някаква инфекция, но за щастие се оказа, че няма нищо такова, просто от прекомерното застояване пред компютъра очите ми са се пренатоварили. Поръчах си нови очила, които се надявам да пристигнат скоро, защото самата аз усещам, че имам нужда от почивка и след няколко часово носене на лещите, започвам да се чувствам некомфортно. 
Другата новина, с която мога да се похваля е, че най-накрая имам сигурна дата (и билет ) за прибиране в България. През последните месеци постоянно отлагах това пътуване, изникваше ми ангажимент или някакъв проблем и накрая си дадох сметка, че ситуацията няма да се промени и трябва да действам. Много ми е домъчняло, искам да видя семейството си, липсват ми приятелите, храната, въздухът, езика, атмосферата.. Нямам търпение и да обиколя кварталните магазинчета, за да си напазарувам част от любимите продукти, до които нямам достъп тук.

В началото, когато създадох блога си, не бях много навътре с темата за четките и ми отне много време да експериментирам с различни марки и продукти, докато намеря това, което е подходящо за моите нужди и предпочитания. Много четки размених, много подарих и много изхвърлих, но достигнах момент, в който се чувствах уверена в това, което притежавам и честно казано нямах нужда от почти нищо допълнително. В няколко публикации съвсем подробно съм ви разказвала за любимите си четки и комплекти, мнението ми за тях не се е променило и до ден днешен използвам всяка една от тях. 
Набелязала съм си още няколко, които да добавя към скромната си колекция и с изключение на тях почти не заглеждам този тип аксесоари вече.


Преди време, докато разглеждах ebay обаче, съвсем случайно попаднах на четки за лице, които на външен вид са копие на така популярните Real Techniques. Първоначално се поколебах дали да направя поръчка, защото имах съмнения, че са просто евтина имитация, но ниската и много примамлива цена успя да провокира любопитството ми и реших да взема една за проба.

До ден днешен нямам база за сравнение с истинските Real Techniques и откровено мога да кажа, че е напълно възможно да са произведени на едно и също място с тези, които аз имам, а може и да нямат абсолютно нищо общо освен външния вид. Не зная дали материала, от който са изработени е същият или дали качеството е съпоставимо, но това, което зная със сигурност е, че тези продукти са най-успешното ми откритие от много време насам.


На този етап разполагам с три различни четки и след като имах възможност да ги използвам достатъчно много, мога да ви разкажа и по-подробно за своите впечатления. Притежавам ъгловидната за нанасяне на фон дьо тен, стиплинг четката и по-топчестата, чиято форма ми е трудно да определя. Освен тях същият продавач предлага и няколко други разновидности, а цената на всяка една от тях е около 3,5$ с включена доставка.
И трите четки са изработени идентично - червената част е от материал подобен на алуминий, а черната от твърда пластмаса. Изработени са добре, изключително леки са, а косъмчетата са меки и според опаковката, а и по мое мнение изработени от изкуствен материал.


Любимата ми сред всички, които имам е ъгловидната за нанасяне на кремообразни продукти, в моя случай фон дьо тен. В началото, когато пристигна имах известни притеснения, защото ми се стори малка в горната си част, но след първата употреба всички притеснения бяха разсеяни. Косъмчетата са разположени много нагъсто и четката е идеална за преливане и разнасяне на фон дьо тена в кожата, така че ефекта да бъде абсолютно перфектен. Малката форма всъщност се оказа и доста голяма предимство, защото работя на по-малки участъци и някак си не прескачам места. Ъгловидната ѝ форма позволява продукта да се разнесе навсякъде, в зоната около носа, очите и зоната около косата. 
Използвам я всеки ден от вече почти месец, мия я вечер и на следващата сутрин е суха и готова за употреба. До този момент не е паднал нито един косъм от нея, не се е разхлабила, не е загубила формата си, нито съм забелязала някаква промяна от първоначалното състояние, в която я получих. 
До преди да се сдобия с тази четка за всекидневното нанасяне на фон дьо тен използвах четката на ELF с подобна форма, която също много харесвам, но с тази се работи по-лесно и смятам, че завършека е още по-идеален.



Другата четка, която също много харесвам е стиплинг варианта. В горната си част е доста широка, косъмчетата са поставени на сравнително голямо състояние една от друга и отново е много мека. Не бих казала, че е особено гъвкава, не се усеща пластмасова и изненадващо за мен работи много, ама много добре, както с кремообразни ружове, така и с леки формули фон дьо тен, не оставя черти след себе си. 
Специално за мен подобна четка не се нарежда в графата "необходими" и не е нещо, което бих използвала непрекъснато, но въпреки това се радвам, че я имам и съм доволна от качеството ѝ. Забелязах, че изработката не е толкова фина, както при горната - розовата и черната част са залепени малко накриво и лепилото е засъхнало от външната страна.
Единствено при тази четка забелязах и минимално скубане, което май след няколко измивания спря.



Третата четка, която привлече вниманието ми е с много интересна топчеста форма и факта, че не разполагам с нищо подобно ме накара да си я купя. Много е подобна на първата като начин на изработка и гъстота на космите, отново много мека и изработена много устойчиво. 
Начините на употреба са най-различни, може да се използва, както с кремообразни, така и с прахообразни продукти. Струва ми се отлична за нанасяне на бронзираща пудра, защото е малка и компактна, влиза идеално на местата, които се нуждаят от контуриране. Единствената ми препоръка е да внимавате с количеството продукт, което използвате, защото действително е доста гъсто и много лесно може да се прекали. 

Ако трябва да бъда честна нямам нужда и от трите четки, едва ли ще използвам всички от тях постоянно, но съм щастлива, че ги имам и най-вече, че мога да ви ги покажа и на вас. Знам колко скъпи са подобен тип продукти и много дами просто нямат финансовата възможност да отделят големи суми пари за нещо такова, действително тези четки са един отличен компромис. Бих препоръчала първата четка в случай, че сте решили да направите само една поръчка, надявам се да няма разминаване в качеството и изработката с тези, които аз получих. Имайте в предвид, че пратките от Китай отнемат известно време, докато пристигнат (при мен обикновено около 2 седмици), понякога пощите ги бавят или губят.

Надявам се да съм ви била полезна, ще се радвам да споделите с мен впечатленията си в случай, че решите да се сдобиете с някоя от тях и силно се надявам да останете доволни.

8 comments

  1. Жени, много се радвам, че пусна публикация за марката. В момента съм в търсене на някои попълнения и ми беше много полезно! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Габи :) Радвам се, че съм могла да помогна. Ако рещиш да поръчаш, ще се радвам да споделиш какви са отзивите ти.

      Delete
  2. Как ме запали с тези четки! Особено топчестата, но за съжаление не е останала при продавача. Ще почакам малко или ще търся други дупликати - наисти не ми се охарчва за оригиналите, защото, честно казано, напоследък само за руж ползвам четка, и за някои сенки... Мерси за поста и да ти се оправят бързо очите :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ели, проверявай периодично. Аз я чаках няколко дни да се появи и я грабнах веднага. Не зная дали друг продавач не предлага същите четки, би трябвало. Ако имаш време и ти се занимава можеш да се разровиш.

      Delete
  3. Жени, Жени.. лошо Жени :D Сега уцели моята слабост с мързеливите покупки от ebay.. Първата четка номер 1049 ли е, че не съм сигурна, а се засилих да поръчвам?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, 1049 :) Аз рядко пазарувам от ибей и то точно такъв тип продукти, като цяло не съм доволна от качеството и дори да са евтини пак не ми се иска да хвърлям пари на вятъра. Тази четка специално обаче е разкошна и бих платила 5-торна цена за нея, истинско попадение.

      Delete
    2. Край, донави ме...без това не ми беше нужно много :) Много благодаря за ползотворната информация с ревюто :) И да се оправяш :)))

      Delete
  4. Ако знаех за тези сигурно щях да си спестя парите от Real techniques- а, който купих наскоро :) Изглеждат идентично!

    ReplyDelete