Продукти, които искам да изразходвам

April 24, 2013

Здравейте, момичета!

Нормално е в началото на годината да искаме да сложим ред в живота си и да си поставим някои цели, които до момента сме отлагали по една или друга причина. Не обичам обаче да си поставям нереалистични цели, които няма да изпълня поради липса на воля или възможност. Напротив, знам какво мога или не мога и не искам да разочаровам самата себе си в случай, че се захвана с нещо, което не ми е по силите.
Една от напълно изпълнимите задачи, които си поставих, бе да доизразходвам част от продуктите, които залежават в чекмеджето ми и които по една или друга причина забравям да използвам.
В предишна публикация ви разказах каква бе причината, която пробуди това небивало желание у мен да съм по-внимателна с това, което купувам и да дам шанс на някои продукти, които съм неглижирала прекалено дълго време. Показах ви и какво изразходвах, беше ми важно да поставя успешен старт на начинанието си преди да споделя с вас плановете си. Днес пък дойде времето, в което да ви покажа и над какво работя в момента, сами ще видите от снимките как върви прогреса ми и се надявам да ви мотивирам и вдъхновя да се включите в това не леко предизвикателство. Уверявам ви, че задоволството след всяка изхвърлена празна опаковка е невероятно.


Почти всичко, с което разполагам на този етап харесвам, но определено предпочитам дадени продукти пред други и посягам към тях през повечето време. Притежавам много качествени неща, които са изместени от любимците ми и възнамерявам да поизтупам праха от тях и да им обърна вниманието, което заслужават.

Най-важно ми беше да не се престаравам в подбора, защото се познавам отлично и знам, че няма да се придържам стриктно към целта, ако променя изцяло козметичния си режим. В крайна сметка реших да започна първо от продуктите за устни и към тях да прибавя още няколко дребни неща.
Целта на цялото "предизвикателство" е да се уверя, че парите за козметика, които съм похарчила не са отишли на вятъра и да разчистя малко пространство, което в последствие да запълня с нови и интригуващи продукти.

MAC Mineralize Skinfinish SPF 15 NC15



Вече съм ви споделяла, че това не е продукт, който харесвам твърде много и поради тази причина много рядко посягам към него. Прави лицето ми много мазно и ми дава неприятно усещане за тежест и запушени пори. Принципно не бих се радвала много, когато са ми необходими 4,5 помпички продукт, за да нанеса фон дьо тена навсякъде, но в този случай това спомага за по-бързото му изразходване, което значително улеснява целият процес.

Revlon ColorStay Combination/Oily 150 Buff


Многократно съм ви хвалила предимствата на този невероятен фон дьо тен и е продукт, който абсолютно винаги е присъства в колекцията ми. Причината поради, която се застоя при  мен по-дълго, отколкото ми се искаше бе, че го изгубих, тоест беше паднал зад един шакф и за известно време му бях загубила следите. В момента усилено работя над него и подозирам, че само след няколко употреби, ще съм го привършила. Винаги, когато се чувствам неуверена в състоянието на кожата си го вадя от шкафа, издържа цял ден, стои естествено и прикрива всичко, което бих могла да пожелая достатъчно добре.

Sleek Blush Rose Gold 926


Колекцията ми от ружове е неприлично голяма, а повярвайте ми този тип продукти изискват ежедневна употреба (понякога дори с години), за да бъдат изцяло изразходвани. Така и този не прави изключение, предпочитам го през летните месеци, когато имам мъничко тен, смятам че златните тонове стоят изключително добре на по-загоряла кожа. Друг специфичен момент при него е, че е твърде пигментиран и ми е необходимо съвсем леко докосване на четката, за да постигна естествен завършек, което допълнително утежнява процедурата по привършването му. Не съм убедена, че някога ще му видя дъното, но поне ми се иска да му дам вниманието, което заслужава, докато имам тази възможност.

Too Faced Papa Don't Peach

В ляво Sleek - Rose Gold ; Too Faced Papa Don't Peach


Друг продукт от бездънната ми колекция е този безкрайно красив руж, който обаче почти не съм докосвала просто, защото така и не успявам да стигна до него. Подобно на горния не храня илюзии, че бих могла да го изразходвам до дъно, но все пак ще се постарая поне от време на време да успея да го използвам.


SheerCover Base Perfector


Изключително рядко използвам база за лице и подобни продукти като цяло са непозната територия за мен. В никакъв случай не мога да отрека предимствата им и със сигурност бих се обърнала към тях ако имам по-специален повод.
Специално тази основа има за цел да намали видимостта на порите и бръчките и честно казано макар, че върши някаква работа, не е нещо, от което истински да изпитвам необходимост. Съдържанието в опаковката е само 15 мл, не смятам, че би ми представлявало голям проблем и се надявам скоро да включа и този продукт в графата - приключен.

Wet n Wild Vanity & 818901




Разполагам с прекалено много сенки и само два клепача, имам силен афинитет към някои марки и ги предпочитам пред други, което на практика означава, че трупам ненужни палитри, когато наистина нямам нужда от тях. Да, обаче толкова много харесвам този тип продукти, че ми коства истинско усилие да се въздържам, за да не купувам нови и нови постоянно.
Две от най-любимите ми палитри, които са с невероятно качество - отлична пигментация и издръжливост, стояха в една кутия на дъното на шкафа и много, ама много рядко се сещах да ги изкарам от тях. Грешката е поправена и възнамерявам да им намеря почетно място върху тоалетката си, така че да са ми пред очите постоянно, когато реша да се гримирам.

No7 Stay Perfect Cream Eyeshadow - Fudge



Всъщност това са най-любимите  ми кремообразни сенки, които нося много, ама много често и не мога да повярвам, че опаковката е полу-пълна. Много държа да изразходвам останалото съдържание възможно най-скоро, защото имам сериозни притеснения, че срока им на годност е на път да изтече и няма да мога да понеса идеята да ги запратя в кофата.

L'Oreal Infallible - Time Resist White


Честно да ви кажа това е един от продуктите, които искрено съжалявам, че съм си купила и то не, защото не ми харесват или не са добри, а защото този цвят е много специфичен и рядко намира приложение в ежедневния ми грим. Със сигурност някой по-креативен от мен би могъл да му намери безброй много приложения, но на мен ми представлява истинска трудност. Ще се постарая да променя начина си на гримиране до някаква степен, за да успея да намеря местенце и за такива разкошни сенки.

Urban Decay Whiskey & Zero; Impala 04



Моливите за очи са ми друга болна тема и повярвайте ми разполагам с прекалено много такива. Няма някаква конкретна причина да избера точно тези два, които да включа в този списък освен, че много харесвам цветовете и това би ме подтикнало да ги използвам по-често без излишни притеснения.

ELF Eyelid Primer


От около 2 седмици много сериозно използвам ексклузивно тази база и мога само да я похваля. Винаги съм я харесвала и нямам никакви пречки, за да я използвам всекидневно, количеството, което се съдържа в опаковката не е голямо и усещам, че с всяко нанасяне сериозно намалява, което може само да ме радва.

Essence Nude XXXL Nude Kiss & Pure Beauty


През последните месеци почти изцяло използвам хибридни продукти за устни - балсам, червило и гланц в едно, което автоматично запрати безбройните ми червила и гланцове настрана. Признавам си, че и nude вълната, която ме бе завладяла вече отмина и предпочитам малко по-различни нюанси. Намалих колекцията си драстично и специално заделих тези два
глоса настрана, защото са много лесни за носене, аромата им на карамел е божествен, а кремообразната и нелеплнеща формула е разкошна.

МAC Lipglass Viva Glam Gaga2


Докато глосовете на Essence са все още в изрядно състояние, то този от лимитираната колекция на Lady Gaga за MAC е на път да издаде багажа и не мога да преживея факта, че 30 и няколко лева биха просто отишли на вятъра. Дълго време си го пазех за нов (това е друга болна тема), после пък тотално смених вкусовите си предпочитания и в момента със сетни сили се назорвам да го слагам поне вкъши. Стискайте ми палци да успея да го привърша, количеството, което ми е останало е малко повече от половината и се надявам да не се предам, докато не постигна заветната цел.

Essence Glam Girl & In The Nude



Червилата, които подбрах да ви покажа са сред вече не толкова любимите ми, но по някое време са били такива, факт, който много ме улеснява днес, защото остатъка, който имам в комбинация с много кремообразната им формула няма да ме затрудни твърде много и съм сигурна, че ще се справя с тях за отрицателно време..

Avon Nude Perfection & Manhattan Rosewood



С голяма тъга искам да ви съобщя, че съм почти сигурна, че няма да успея да използвам голяма част от тези две червила, просто, защото наистина не се харесвам с тях. Промених цвета на косата си и някак си вече не се възприемам с подобни нюанси върху устните. Правя последен опит да ги оползотворя поне до някъде и ако видя, че усилията ми не дават резултат и не мога да посегна към тях въпреки всичко, смятам да ги изхвърля, за да не се тормозя излишно.

The Body Shop - Almond Hand & Nail Cream


Имам сравнително голям тестер на този крем за ръце и подобно на други продукти, които притежавам, го пазех за нов. Не ме питайте защо, наистина съм учудена, че изобщо са ми минавали такива мисли през главата и веднага го пращам в дамската си чанта.

Това бяха всички продукти, които подбрах да ви покажа и най-вече продукти (с малки изключения), които знам, че имам реален шанс да използвам без да се натоварвам емоционално. Стискайте ми палци да успея да се справя, много съм щастлива, че се захванах с тази задача, безкрайно ми е приятно да обръщам внимание на някои от забравените си продукти, които чисто и просто са били изместени от нови и по-лъскави такива. 

Ще се радвам да споделите какво мислите по темата, дали и вие подобно на мен се опитвате да оползотворите похарчените си пари максимално, а ако имате подобна публикация във вашия блог да ми оставите линк. 


Искам да ви покажа и най-новият член на шведското ми семейство - 3 месечният кокер шпаньол - Людвиг, който всички много обичаме и сме истински щастливи, че можем да му се радваме. За мое огромно съжаление ще бъде при нас само за няколко месеца, след  ще отиде в новия си дом при майката на приятеля ми (заедно с другото ни кученце - Лукас), където ще може да се радва на огромна градина и много играчки.

18 comments

  1. Много сладко кученце.
    Публикацията ти,ме замисли толкова много колкото и предната ,че и аз имам много продукти забравени в шкафа и че всъщност не е редно да трупам толкова продукти,които едва ли ще изразходвам в близкото бъдеще.Винаги обаче като гледам някои от онези клипове за които ти говореше в предната си публикация,на ум ми идват няколко неща: Първо че искам такава колекция,и второ че трябва да се сдобия с нещо ново(козметично),след като си купя нещо се усещам,че не ми е било нужно.Страшна работа.
    Жени имаш много интересни публикации и ги следя с интерес.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много приятно ми стана, когато прочетох, че считаш публикациите ми за интересни. Винаги преди да пусна нещо ново се притеснявам как ще се приеме и дали няма да отегча читателите.
      Препоръчвам ти да се разровиш из шкафовете и да изкараш няколко продукта, които да са ти пред очите, защото поне при мен се получава така, че когато не виждам нещо много лесно мога да го забравя.

      Delete
  2. И аз от известно време съм се захванала с тази задача... Първият път малко се поизложих,но този път съм по-сериозна и имам значителен напредък.

    http://megun4i.blogspot.com/2013/04/10-1-2.html

    Пожелавам ти успех с привършването на тези хубави продукти.
    А кученцето е бонбон ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Миглена :) Кученцето е невероятно, аз бях много против да се взима, но в момента, в който пристигна един такъв мъничък и невинен и беше любов от пръв поглед. Не си представям как ще се разделя с него.

      Благодаря ти за пожеланията, надявам се в следващата публикация с изразходвани продукти да включа и няколко от показаните днес неща.

      Delete
  3. Не знам каква е тази глупава мания, но и из имах някои неща, които пазех за "специални случай". Чудя се с кой акъл съм го правила, а сега се случва така, че част от тези неща дори не ми харесват, а някога исках да ги нося, но ги пазех. Много глупаво.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Може би следващата дискусионна публикация, която ще пусна, ще бъде именно на тази тема. Какво е това безумие не ми е ясно, имам лосиони, разни сапуни, парфюми, червила, които седят недокоснати, защото все ги пазя.. За кога ги пазя обаче е друг въпрос, пълна идиотщина.

      Delete
  4. Хаха, аз си мислех, че съм единствената, която носи гланцове вкъщи, защото ми е жал да ги изхвърля почти неизползвани. Аз имам не малка колекция от продукти за устни и в момента усилено работя над изразходването им (за да мога да си купя нови естествено) и смело мога да твърдя, че без нищо на устните съм само вечер когато спя. :D
    Имам точно същия фон дьо тен на Revlon и аз уж го пазя за специални случаи. Усещам как най-вероятно накрая ще си го изхвърля почти пълен. Просто не мога и не мога да се накарам да се гримирам с него всекидневно при 3-те BB крема, които имам в момента.

    ReplyDelete
    Replies
    1. От една седмица нося едно червило вкъщи и даже на хората около мен им прави впечатление, че все имам нещо кафяво на устата, отгоре слагам и гланца на MAC и картинката е комична.
      Аз ако ти кажа, че имам 8,9 продукта за лице (фон дьо тен + бб крем + други) не знам дали ще ми повярваш. Как ги събрах дори не ми е ясно..

      Delete
  5. За мое щастие нямам още огромен избор гримове и ми е по-лесно. Но и аз имам няколко неща като парфюми или по-специален душ гел или лакове, които "пазя за специални поводи", но се опитвам да се оттърся от този навик.
    Людовик е голям сладур!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ти си една от малкото, която се удържа с покупките явно и колекцията ти не е придобила застрашителни размери. Поздравявам те, за което. При мен положението не е извън контрол, но имам тенденция да фаворизирам някои продукти пред други и като си харесам нещо искам да нося само него, което автоматично значи, че останалите отиват в шкафа.

      Delete
  6. Жени, това е обречена мисия. Да използваш продукти, които не харесваш (защото по отношение на голяма част от тези, включени в публикацията, усещам подобно отношение) в името на чистата съвест просто не си заслужава. Не се натоварвай с това.
    Подбери само тези, които наистина харесваш, а останалите просто изхвърли или подари на някой. Дадените пари със сигурност няма да се върнат, независимо дали използваш продуктите или не. Но защо освен вината за похарчените пари, която усещам, да носиш и емоционалната тежест ежедневно да използваш продукти, които в крайна сметка не ти допадат. Просто се освободи от тях. Ще видиш колко по-добре ще се почувстваш. Козметиката трябва да ни носи удоволствие, да ни дарява наслада, а не да ни кара да се чувстваме задължени или обвързани по някакъв начин.

    Аз редовно изхвърлям или подарявам несполучливите си покупки и оставям само нещата, които истински ме радват. Това не само позволява гримирането и козметиката като цяло да са част от хубавите неща в деня ми, но и да бъда много по-разумна в пазаруването.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Тони. Благодаря ти за хубавия коментар. Има много истина в това, което казваш и не мога да не се съглася с теб. Като цяло 90% от продуктите, които съм показала много, ама много харесвам, но не ги използвам достатъчно често, защото разполагам с други, които са ми по-големи фаворити. Не зная защо се получава така, винаги посягам към едни и същи неща, колкото и да правя усилие да променя този си навик. Действително изхвърлих ужасно много козметика, която бях убедена, че няма да нося, защото много добре се познавам и не ми се живее в заблуда. Надявам се да приключа с част от тези, които съм показала, а ако не мога, то тогава със сигурност ще ги запратя в кофата, нямам намерение да се затормозявам излишно.

      Delete
  7. Здравей! Много ми хареса публикацията. На мен също ми се случва да пазя продукти за специални случаи или пък да се насилвам да използвам други, които са били дълго време в някой шкаф. Но това наистина е много трудно и за това взех решението всичко, което не харесвам да го подаря или пък козметичните продукти които ги имам от доста време директно да изхвърля. И честно казано сега, когато се разделих с някои неща се чувствам супер :)) По-добре използвай червилата, които са ти любими и те карат да се чувстваш добре, отколкото да се насилваш да използваш такива, които не ти отиват. Чакам с нетърпенеи следващата твоя публикация!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, много се радвам, че публикацията ти е допаднала! Знам какво е усещането да се отървеш от малко ненужни неща и винаги, когато преценя, че нещо не е за мен предпочитам да го подаря на някого, който искрено ще му се радва. Много ми е жал обаче, когато до един момент съм харесвала нещо и в последствие просто загубя интерес, за това и ми е малко трудно да изхвърля въпросните червила, ще опитам да ги ползвам колкото мога, а пък ако не стане и видя, че няма прогрес, ще ги пратя в кошчето моментално.

      Delete
  8. Здравей! :)
    Страхотно кученце!
    Аз от 2 месеца изразходвам моите такива продукти. В момента съм изразходила 9/20, на другите им остава малко живот. Понякога се чудя защо си купувам неща, които знам, че няма да изразходвам. Особено червила и гланцове.. Ето линк към моите публикации на тази тема: http://icemagi.blogspot.com/search/label/Project%2010%20pan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Маги. Благодаря ти за споделения линк. Пожелавам ти успех в начинанието, началото винаги е най-трудно.

      Delete
  9. Много хубава публикация, Жени! :)
    Обмислям и аз да направя един Project 10 pan, вдъхнових се от момичетата, които гледам в youtube, а сега и от теб:) Едва ли ще успея да се въздържа да не си купувам никакви козметика, докато не изразходвам 10 продукта, но поне ще изразходвам:)))
    Наистина е ужасно козметиката да залежава неизползвана и да се хвърлят пари на вятъра.
    Права си и за удоволствието от изхвърлените празни опаковки:)) Днес хвърлих един двуфазен дегримьор и съм много щастлива, май дегримьори хабя най-много, хаха :)
    Поздрави от мен, пишеш страхотно! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей :) Благодаря за хубавите думи. Можеш да си нагодиш идеята според това какъв човек си ти и какво на теб ти е удобно. Аз вчера успях да се отърва от един лосион, който ми се мърда върху тоалетката от прекалено дълго време и най-накрая приключих и със сухия си шампоан, супер ми е, по-мотивирана съм от всякога.

      Delete