Maybelline - Colorsensational Luscious Lipgloss

June 1, 2011

Здравейте, момичета!

Честит първи юни! На тези от вас, които имат вече дечица им пожелавам много да ги радват, а на останалите да запазят детското в себе си, колкото могат по-дълго!

Времето се стопли, а с това желанието ми да използвам фон дьо тен-и, червила и сенки намалява. Наблягам на лекия и най-вече бърз грим за през деня! И както по-бързо от това да имаш един гланц, който да нанесеш на бързо, без да се притесняваш за огледала и прочие атрибути.



На българския пазар отскоро може да намерите новите гланцове за устни на Maybelline. Цената е 5,90, което е доста достъпно, така че ви препоръчвам да ги погледнете. ( Само да вметна, че винаги преди да си купя гланц или червило хвърлям по едно око на срока на годност, това са продукти, които не изразходвам особено бързо, срока на годност на тези е до 2014 год.!!)

За съжаление не помня точно колко цвята се продават тук, мисля че бяха 6 или 7, от които аз си харесах 2. Всички цветове са силно блестящи и полупрозрачни само с лек отенък, така че ако си търсите нещо пигментирано, то със сигурност ще останете разочаровани.

Аз лично предпочитам гланцовете да са в такъв тип тубички, защото са много удобни за нанасяне, но едва ли това е от голямо значение стига продукта да е достатъчно качествен.

Трябва да започна с това, че и дата цвята, които имам 660 Tempting Toffee и 130 Crushed Candy са доста различни един от друг и като мирис и като усещане върху кожата.

660 Tempting Toffee

Първото, което се забелязва ( или по-скоро усеща), когато се развърти капачката е мириса. Много приятен, сладък, но в никакъв случай не е прекалено силен, както често се случва при гланцовете. Почти няма вкус, което за мен е плюс, защото издържа доста по-дълго на устните ми.

Много ми беше странно първия път, в който си го сложих върху устните, защото до сега не съм използвала гланц с такава текстура. Доста е трудно да обясня усещането, но бих казала, че се нанася много меко върху устните. Не лепне и се разнася наистина много плавно и лесно. Много е приятен за носене. Определено консистенцията е доста гъста и същевременно не се усеща да тежи. Много съм впечатлена, все едно нямаш нищо върху устните си.

Пробвайки всички налични цветове върху ръката си със сигурност мога да твърдя, че този беше най-пигментирания - приятен тъмно розов цвят с лека нотка на кафяво, но нанесен върху устните за съжаление далеч не изглежда така. Истината е, че в никакъв случай не е лош цвета, но е съвсем блед. Нанесен върху червило обаче изглежда доста по-добре. Друго, което трябва да се има в предвид е блясъка, който е доста умерен. В зависимост от личните предпочитания на всеки това може да бъде добро или не чак до там добро нешо. На мен ми допада.

Със сигурност не съжалявам, че си го купих и смятам, че много си отива с нюансите червила, които аз нося обикновено и тъкмо умерения блясък прави комбинацията гланц + червило да съвпада с моя вкус.

130 Crushed Candy

Въпреки, че са от една и съща серия със сигурност Crushed Candy и Tempting Toffee нямат нищо обшо.

Мириса на този гланц е доста по-слаб и първоначално преди да го нанеса не можех да определя точно на какво ми мирише.
Каква изненада обаче беше за мен, когато няколко секунди, след като го сложих върху устните си усетих гъделичкащо ментово усещане, което ужасно много ми напомни на ментовите гланцове на E.L.F. След това разбира се направих асоциация с усещането и мириса, но признавам си изобшо не предполагах. На мен лично този тип гланцове са ми много приятни, но все пак имайте едно на ум в случай, че се ориентирате към този нюанс. Докато при тези на E.L.F. това усещане изчезва след около 5-10 минути, при Crushed Candy се усеща по-продължително време.

Вкус също както и при горния нюанс няма или ако има, то-по скоро не е вкус, а леко сладникаво усещане, което вероятно се държи на ментовия аромат.

Отново както и при горния цвят се нанася много лесно, но този определено е една идея по-лепкав и по-тежък от него. Не до там, че да бъде дразнещо, но се усеща върху устните. Докато онзи по-скоро го оприличавам на мус, то този е типичен гланц за устни.

Въпреки че изглежда розов в тубичката нанесен дори върху ръката почти няма следа от розовото, а върху устните, които самите имат някаква пигментация, просто забравете да видите какъвто и да е розов цвят. Брокатените частици пък от своя страна се забелязват съвсем леко и изобщо не дразнят, дори придават наистина игрив вид на устните, защото са много мънички.

Блясъка, както и при Tempting Toffeeне е много силен, в това отношение доста си приличат с малката разлика, че тук броката прави устните да бъдат по-бляскави, но не прекалено.

И двата гланца не са от най-издържливите. При мен издържливостта беше средна - около 2 часа може би. Правят устните много меки и хидратирани, няма никаква сухота.

Дали си ги бих купила отново? Тези, които имам - да. Доволна съм, не съжалявам, имайки в предвид цената им.

Бих ли си купила останалите цветове? Със сигурност - не. Просто, защото не са нищо невиждано, което чак толкова да искам да притежавам.

Препоръчвам ли ги? Да, в случай, че нямате много гланцове за устни. Не са никак лоши, смятам че на повечето хора Tempting Toffee би им допаднал най-много.

Дано публикацията ви е била полезна и ако сте пробвали гланцовете вече, ще се радвам да ми оставите коментар с впечатленията си.

Хубав ден и весело изкарване на празника!

6 comments

  1. Направо не мога да устоя! Въпреки че си казах 'не' на продуктите за устни за известно време, няма как да не си купя някой от тези - и аз харесах карамеления, а другия, който ме привлича е един по-тъмно розов нюанс, но не му запомних името, миришеше на горски плодове.

    ReplyDelete
  2. Пробвай го, може и да ти хареса :) Между другото какво се случва с теб? Всеки ден преглеждам блога ти за нещо новичко, но все няма.

    ReplyDelete
  3. Много хубави снимки :)

    ReplyDelete
  4. Хахах, ето ме - малко поуморена от учене, но все още дишам :) Скоро ще съм пак редовна, само да минат изпитите :)

    ReplyDelete
  5. Със сигурност ще ги опитам. Хареса ми сравнението с гланцовете на E.L.F., понеже отскоро изпробвам техните продукти :)

    ReplyDelete
  6. Мира, ако те интерсува нещо за продуктите на E.L.F., не се притеснявай да питаш. Имам богат опит :) Гланца, който аз имам се казва - Nashville и е от studio line-a minty lip gloss. Много е сходен като текстура и усещане с този на Maybelline. Този на E.L.F. е малко по-блестящ обаче и доста по-сладникав.

    ReplyDelete