Viva Glam - Lady Gaga 2

June 8, 2011


Здравейте!

От много време подготвям тази публикация, но някак си постоянно забравям за нея. Днес обаче съм се хванала сериозно и ще я довърша до край!

Lady Gaga съвместно с MAC за втора поредна година създават червило и гланц, а приходите от продажбата им на 100% отиват за фонда за лечение на СПИН на MAC Cosmetics. 



За разлика от първата колекция, която бе в дързък розов тон, тази набляга на неутралните цветове, които предполагаемо трябва да отиват на всеки тип кожа.

За мое щастие успях да се сдобия и с червилото и с гланца и съм много доволна и щастлива. Ако трябва да бъда напълно откровена, то гланца ми допада определено малко повече, но за това след малко.

Цената на червилото е 35 лв. и както останалите червила на MAC съдържа 3 гр. продукт. Опаковката е същата ( долавям много ситни брокатени частици ), както и на останалите червила, с изключение червените цветове по нея, които го правят малко по-уникално.
Цвета е много труден за обяснение, светло бежов, може би с леко кафява нотка в него, но нанесен върху устните според мен кафявото изчезва и до някъде улавям леко розов тон.

Много е пигментирано ( Amplified ), със сигурност ще прикрие цвета на устните ви, малко като коректор. Текстурата е много кремообразна, разнася се по устните перфектно само с едно движение, без да натискате или да повтаряте. Завършека в никакъв случай не е матов, но пък и не стои твърде блестящо, по-скоро е някъде по средата между двете. Не изсушава устните, въпреки че може да създава илюзията, че стои малко сухо, защото подчертава линийките на устнине.

Аромата е много лек, в никакъв случай не е дразнещ или твърде силен. Оприличавам го на нещо сладко, може би леко ванилово. 
Издържливостта е прилична. При всички положения ще издържи поне 2,3 часа без да е необходимо да го нанасяте отново, предполагам е индивидуално и при някои жени може би иждързливостта е по-голяма.

Друг голям плюс според мен е начина, по който "пада" от устните или с други думи, за да ме разберете по-добре, предполагам сте имали червила, които след като пиете вода например или хапнете нещо, или пък просто след няколко часа върху устните ви, част от червилото е изчезнала и е останал само лек цвят по линиите на устните и не винаги изглежда много привлекателно, то с това червило няма да ви се случи подобно нещо. Защо и как - нямам идея. Предполагам тайната се състои във формулата му, но аз го отчитам за голямо предимство.

Не мислех, че на светли жени би отивал, но останах приятно изненадана. Най-добре според мен би стояло с леко по-тъмен грим, опушен например.
Може да го комбинирате с гланц, който да го омекоти и да го направи подходящ и при по-лек ежедневен неутрален грим.


Цената на гланца е 33 лева и съдържа 4,8 грама продукт. Опаковката е както при останалите Lipglass гланцове - пластмасова тубичка с апликатор гъбичка.
Гланца за устни ми е безкрайно любим. Цвета е същия като на червилото, според мен е една идея по-тъмно обаче, но не толкова, колкото изглежда в тубичката.Много е бляскаво, в никакъв случай не лепне.
Аромата е същия както при червилото.
Пигментацията не е толкова наситена, както при червилото, но със сигурност цвета е достатъчно плътен.
Може да бъде носено както самостоятелно, така и върху червило ( било то това на Lady Gaga или друго такова). Мисля си, че раз разлика от червилото, гланца със сигурност може да бъде комбиниран с по-ежедневен неутрален грим в бежови тонове.

В заключение мога да кажа, че бих си ги купила отново (най-вече гланца), цената си струва, а и даваме своя принос за добра кауза.

Post a Comment