БЛОГМАС ДЕН 2 - Вечерна рутина - бяла козметика

December 2, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

Никога, повтарям НИКОГА не съм била твърде ентусиазирана, що се касае до бялата козметика за лице, която използвам. 

Редовна съм в употребата на продуктите, които ползвам, но никога не съм възприемала грижата за кожата на лицето си като съкровен ритуал, нещо, на което трябва да отделя време, да се насладя.. Обикновено си следвам стъпките без да им отдавам твърде голямо значение, знам какво да правя и просто действам. 

Не съм и особено вярна на никоя марка. Кожата ми сякаш претърпява някакви драстични метаморфози и в различни периоди от живота ми ми е създавала различни проблеми, което пък от своя страна е повлиявало избора ми на продукти. Лутала съм се между препоръки от козметици, блогъри и познати. Пробвала съм какво ли не, но никога за твърде дълго. Не съм маниак на съставки и макар леко да назнайвам (предимно заради блога), като цяло не се вглеждам прекалено много. 

 

Моята вечерна рутина - бяла козметика

 

Неусетно обаче успях да си изградя някакво подобие на рутина и може да се каже, че съм доста доволна от постигнатите резултати. Не съм skincare гуру и едва ли някога ще бъда такова, НО старателно си проверих всички съставки на повечето от онова, което ползвам всекидневно и дори и да прозвучи нескромно - май съм впечатлена. 

През последните години кожата ми се промени много, суха е, понякога усещаща се леко некомфортна. Имам тъмни кръгове под очите, понякога проблем с появата на пъпки, тук там някоя черна точица. Като цяло е в добро състояние предвид годините ми и нямам дълбоки линии или видими признаци на стареене. 

Подбрала съм си продукти, които да са :

- лесни за употреба;

- да не са твърде много;

- да знам за какво точно ги използвам;

- да отговарят на бюджета ми и да не го натоварват. 

 

Стъпка 1:

Почистване.

 

Вечерна рутина - мицеларна вода, двуфазен лосион очи

 

Ако нося грим обикновено първата стъпка в рутината ми е да премахна очния си грим. Използвам специален дегримьор за целта. От доста време насам съм почитател на водоустойчивия такъв на Smashbox - It'a Wrap!. Двуфазен е и съдържа масла, които спомагат за по-лесното разграждане на спирала и сенки, доста е ефективен и се справя успешно дори с водоустойчива спирала. Не замъглява зрението, не щипе и се отмива лесно. 

Мицеларната вода е втората стъпка в рутината ми в дните, в които съм носила грим. Минавам с памучни тампончета цялото лице и се опитвам да отстраня по-голямата част от него. Използвам втора опаковка от Micellar Cleansing Milky Water на Garnier, която между другото не ми е любима и нямам търпение да я изхабя и сменя с нещо друго. Има консистенция на тоалетно мляко и първоначално създава усещането, че само размазва грима по лицето ми. Кожата ми реагира обаче доста добре на нея и не я усещам нито раздразнена или пресушена, което е и единствената причина все още да я мъча. Като цяло ползвам тежки фон дьо тени и усещам, че имам нужда от нещо по-ралично и малко по-ефективно. Бих тествала някакво олио следващия път.

 

BioCleanse Multi-Action Cleansing Gel - Estelle & Thild

Третата стъпка е измиването с гелообразен продукт. Изборът ми в тази категория е BioCleanse Multi-Action Cleansing Gel от Estelle & Thild. Всички техни продукти са веган, с много лимитиран състав, масла и натурални съставки. Сам по себе си продуктът не е достатъчен за премахване на грим и задължително го ползвам в комбинация с друг или самостоятелно в дните, когато не се гримирам. Съдържа висока концентрация на алое вера, която освен, че овлажнява има и противовъзпалително действие. Глицеринът в състава му пък е силно овляжняващ и добър избор при много влажна кожа и я предпазва от раздразнения. Ексфолира кожата нежно благодарение на глюконолактона, прави я гладка и равномерна. Този вид PHA киселина е подходяща и за хора с много чувствителна кожа.
 

Стъпка 2:

Тонер

 

Ексфолиращ тоник за лице

 

В момента втората стъпка в рутината ми е тонерът. Използвам от доста дълго време този на Pixi - Glow Tonic, който ми се отразява също добре. Съдържа гликолова киселина, която е позната с деликатните си ексфолиращи свойтва, спомага за производството на колаген в кожата, което води до по-твърда, по-млада кожа и е подходяща за третиране на пигментни петна. 

Споделяла съм ви и преди, че този продукт сериозно ме обърква, защото хем ми липсва, когато не го ползвам, но и някак си по-сияйната, гладка кожа, която обещава също не припознавам, гледайки се в огледалото. Продължавам да го използвам обаче, защото явно прави нещо, след като се връщам толкова много пъти към него, а и да си призная честно се отразява добре на пъпките, които понякога ми излизат и съм забелязала, че по-бързо изчезват след третиране с него.


Стъпка 3 :

Серум


Серум за лице, натурални съставки

 

Серумът, който използвам в момента е Super BioActive Age Control Serum на
Estelle & Thild. Нанасям го, след като тонера попие добре в кожата ми, което отнема няколко минутки. Има много приятна консиснтецния нещо средно между гел и крем. Разнася се много плавно и ефективно върху цялото лице. Използвам две помпички от него и са достатъчни за покриване на лицето и шията ми. Попива почти моментално, но оставя кожата много, много мека и дава усещането, че съм вкарала тонове вода в нея. Серумът съдържа освен голяма концентрация на глицерин, squalane, който пък е отличен овлажнител бе да оставя след себе си тежък или мазен филм. Съдържа антиоксиданти, които пазят от фотоувреждания, както и масло от жожобa. Подобно на измивашия гел и в серума е включен глюконолактон, който при продължително ползване може да бъде полезен в борбата срещу стареенето - подобрява плътността на кожата и може да забави появата на бръчки. 

 

Стъпка 4 :

Нощен крем + околоочен крем + олио за лице

 

BioCalm Extra Nourishing Night Cream

 

Последната стъпка в рутината ми е посветена на дълбоката хидратация през нощта.  

BioCalm Extra Nourishing Night Cream на Estelle & Thild е нощният ми крем в момента. Специално разработен за хора с много суха и чувствителна кожа. Много е лек и направо пухкав. Попива в кожата за секунди, буквално моята го изпива, но не изсъхва. Не съм много добра в описанията, но подобно на серума, не ми дава чувството, че го няма или изсъхва, а през цялото време лицето ми се усеща леко влажно, макар че на допир не е такова. 

Богат е на масло от жожоба, а маслото от кайсия пък (което е на трето място по концентрация в състава) е богато на витамин Е, познато като добър антиоксидант и на олеинова и линолова киселина. Благодарение и на него попива толкова лесно в кожата и е супер подходящо за някого като мен, който има нужда от наистина богата хидратация. Глицерин, масло от ши,
глюконолактон са част от останалите "звезди" в състава му. Абе с две думи нацелила съм го идеално.

Използвам крем за около очите почти винаги. Този, който привършвам в момента е Eye Boost Cream на Glossybox. Неочаквано много ми допадна и си го ползвам редовно. Не прави нищо за тъмните ми кркъгове, но не е и рекламиран като такъв. Много подхранва и спомага грима ми да се нанася по-равномерно. Изненадах се, че е с толкова приятен състав. Подобно на горните съдържа масла, глицерин и дори съставки, които доказано изглаждат кожата и подобряват структурата ѝ. 

 

Олио за лице


Последната стъпка в рутината ми е олио, с което запечатвам всичко поставено преди това. Използвам няколко различни, но най-много ми допада BioCalm Comforting Rescue Oil на
на Estelle & Thild. Не го ползвам всяка вечер, защото не мога да кажа, че попива в кожата бързо или не знам дали не се дължи на някой от другите продукти, които ползвам, но се усеща мазно и направо си лъщя. Като цяло го усещам и не ми дава най-приятното усещане. Използвам само няколко капки и внимателно с потупващи движения му помагам да се разнесе навсякъде. Съдържа комбинация от различни масла жожоба, кайсия, овесени ядки, екстракти от различни цветя, както и познатите вече глицерин и глюконолактон.

Това бяха всички основни стъпки във вечерната ми рутина. Съвсем нередовно и според онова, което имам под ръка гледам да допълвам с маски, физически ексфоланти и т.н. Като цяло гледам да се придържам към основното и определено сухотата на кожата ми видимо се подобри. Има какво да се желае и предполагам, че ще гледам само да надграждам постигнатото до момента, но на този етап мога да кажа, че съм удовлетворена. 

Кои са вашите любими продукти?

//Жени 


P.S. Публикацията НЕ е спонсорирана. Всички продукти са закупени със собствени средства.

Post a Comment