БЛОГМАС ДЕН 17+18+19 - Любими продукти през декември

December 19, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

Днес ви връщам в зората на моята блог кариера с една old school публикация на тема месечни любимци. Понякога изпитвам лека носталгия към онези по-лесни времена, ентусиазъма на всички блогъри, които активно следях и като цяло атмосферата в българското блог пространство. 

Любими козметични продукти през декември

 

Любими продукти през декември - 2020

 

Подготвила съм ви случайна селекция от най-любимото ми в най-различни категории, без особен подбор. Забелязвам да преобладават ароматите, което принципно е нетипично за съдържанието, което ви представям, но се постарах да включа от всичко по малко.

 

Paco Rabanne -  Olympéa Intense

Paco Rabanne -  Olympéa Intense 

Що се касае до парфюми имам изключително специфичен вкус и рядко успявам да харесам нещо до там, че да го купя. Години наред ползвах подарени ми такива от роднини и ми е липсвала възможността сама да си избирам и да знам кои нотки ме привличат. 
Olympéa Intense бе любов от първи поглед за мен и в момента, в който го помирисах почувствах, че е точно моят аромат и купих без да се замислям. От тогава до ден ми е запазената марка и единственото, което използвам. 

Рядко правя ревюта на парфюми, но този с удопволствие бих ви представила отделно. Ароматът му е много уникален и интересен като комбинация, има нещо дълбоко ванилово в него, което се преплита в сенсуален амбър. 

 

Brazilian Crush Body Fragrance Mist 240 ml Brazilian Crush Body Fragrance Mist 240 ml Brazilian Crush Body Fragrance Mist 240 ml Köps ofta tillsammans [Brazilian Crush Body Fragrance Mist] Sol de JaneiroBrazilian Crush Body Fragrance Mist 349 kr [Coco Cabana Moisutrizing Body Cream Cleanser] Sol de JaneiroCoco Cabana Moisutrizing Body Cream Cleanser 279 kr [Bum Bum Body Scrub] NYHET Sol de JaneiroBum Bum Body Scrub 449 kr Sol de Janeiro Brazilian Crush Body Fragrance Mist

Sol de Janeiro  - Brazilian Crush Body Fragrance Mist 

Използвате ли спрейове за тяло? Аз от години съм фенове на такива продукти и ползвам редовно като част от рутината си за грижа на кожата. През годините съм ползвала, както бюджетни такива, така и на по-скъпи марки, но този ми се нарежда в топ 3 на всички времена. 

Какво харесвам в него? Много е потентен като миризма, но след известно време мириса се слива с кожата ми и се долавя само ако се доближа близо до някого, например се присегна да дам нещо или когато съм в близост до партньора си. 

Мириса е типичният за марката - карамелово-ванилен, много сладък, но има такава специфична сладост, която по-скоро допада на по-възрастна аудитория, за разлика от спрейовете на Victoria's Secret, които са ми малко по-тийнейджърски. 

Скоро ще ви представя и него в отделна статия.

 

Love Beauty and Planet

 


Love Beauty and Planet - Coconut oil & Ylang ylang Deodorant Roll-On

От години използвам продуктите против изпотяване на Dove и нищо абсолютно нищо друго, което и да съм пробвала ми е давало същата сигурност, както когато съм с него. 

Работя в близък контакт с хора и да мириша на пот не просто не е приятно, но не е и уважително към колеги и пациенти, разсейва и не е ефект, който аз търся. 

Този на Love Beauty and Planet получих преди време в една от Glossybox кутиите ми. Оставих го настрана и дори нямах намерение да тествам, докато един ден моят на Dove свърши и бях пропуснала да си купя нов. 

Не мога да кажа много до колко контролира изпотяването, по-скоро не, но нито веднъж не съм се улавяла да мириша неприятно. Има лек кокосово цитрусов аромат, който е приятен. Използвам го веднъж вечер и веднж сутрин. Да кажа, че съм възхитена е просто недостатъчно. Не мога да повярвам, че продукт с една идея по-приятен състав (не е рекламиран като такъв без алуминий, но аз не открих такава съставка в състава му). Не съдържа алкохол, парабени и е подходящ за вегани. Ще купя някой и от другите аромати и ще ви го представя отделно.

 

 

Garnier Fructis - Hair food Macadamia

Garnier Fructis - Hair food Macadamia

 

От същата серия на марката използвах доскоро банановата маска, която преобрази косата ми. След като ми свърши взех някаква случайна от магазина пак на  Garnier (ще ви я покажа в разочароващи продукти). Само след първото измиване косата ми се превърна в заплетена топка. Върна ме години назад, когато ми отнемаше буквално часове докато се разреша и бях почти склонна да се подстрижа. 

След като не намерих банановата маска налична, взех тази с макдамия, която също ми хареса и ще използвам докрая. 

Може да се използва като балсам, балсам без отмиване или дълбоко хидратираща маска. При мен лично замества балсамът. Нанасям я по краищата и отмивам веднага с вода. не съдържа силикони, сулфати или парабени. 

На мен най-важното при един такъв продукт ми е да заглади косъма и да улесни разресванеот. С тънка коса съм и при най-малкият допир на косъма до дреха или шал например е предразположена към заплитане. Този продукт успява да предотврати това и я прави подредена и загладена до следващото измиване. 

 

H&M Ice Cold Milk

 

H&M Ice Cold Milk


Споделяла съм ви и преди, че съм огромен фен на лаковете на H&M. Имам 4,5 и всички са много сполучливи откъм формула и издръжливост. 

Аз съм леко на периоди, когаот ми се носят тъмни нюанси и имам такива, когато искам само неутрални цветове.  Ice Cold Milk е всичко, което Essie - Fiji НЕ е и около 4 пъти по-евтин. Започвам оттам, че три тънки слоя постигат идеална покривност без пропуснати места или наслагване. Има такъв леко гел ефект, прави пръстите много издължени и елегатно изглеждащи. И!!!!!!!!!!!!!!!! При мен се задържа 4,5 дни без да е мръднал. Нека имаме в предвид, че работя в болнична среда (вече нямам контакт с пациенти, но все пак), мия и дезинфекцирам ръцете си постоянно. Измежду 80-те лака за нокти, които имам този е единственият, който да изглежда толкова добре и да не ми се е обелил грам за толкова дълго време. Тотален фаворит, нося го нон-стоп и ще си купя още една опаковка, за да съм сигурна, че няма да съм без него. 

 

NYX High Glass Makeup Base

 

NYX High Glass Makeup Base

 

NYX High Glass Makeup Base

Аз съм ви казвала много пъти, че сухата ми кожа много търпи на брокат и блясъци и такива озаряващи бази. Специално тази може да се ползва и като течен хайлайтър, но на мен не ми е достатъчна за тази цел.

Нанасям я върху цялото лице преди фон дьо тен и прави дори по-сухите ми формули по-добре изглеждащи върху кожата ми. Блясъка съвсем леко прозира отдолу и по моите разбирания не е прекалено много.

 

Catrice - Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner Waterproof

 

Catrice - Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner Waterproof

 

Експериментите ми с намирането на хубава очна линия продължават и последната ми успешна покупка идва от Catrice

Супер бюджетен, работи безупречно, прави дънки и дебели наситено черни линии. Изсъхва до матов завършек, не се размазва и издръжа цял ден. 

Писеца не губи форма бързо и като цяло нямам против да го подменям често, имайки предвид цената му.

Това бяха всички месечни любимци за този път.

Какво мислите за този тип публикации? Интересни ли са ви за четене все още?

//Жени

Post a Comment