БЛОГМАС Ден 20 : Sol de Janeiro - Brazilian Crush Body Fragrance Mist

December 20, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

спрей за тяло


Спрейовете за тяло са от онези продукти, от които мислим, че нямаме нужда, докато не открием колко са всъщност специални и да не можем без тях. 

През годините съм пробвала какви ли не марки, любими дълго време ми бяха предложенията на Victoria's Secret и може би, връщайки се така наум назад във времето те и продуктите на The Body Shop са били сред най-предпочитанието от мен. 

Какво всъщност търся в един такъв продукт и защо заема важно място в рутината ми?

Аз съм човек, който много остро реагира на аромати. Обонянието ми е изострено и такива неща ми правят силно впечатление. Съвсем иронично не ме дразнят неприятните миризми и мога лесно да ги игнорирам и оправдая в главата си. Ако нещо обаче ми мирише на хубаво, просто не мога да се наситя. Изкушавам се лесно, минавайки например покрай пекарница, ароматът на хубаво кафе ме опиянява. Същото е и с парфюмите. Мога да нося такива, които не са ми най-любимите, но ако сложа нещо, което ми е точно по-вкусът, просто си се възхищавам сама на себе си.

Приятно ми е косата ми да ухае добре, приятно ми е дрехите ми да ухаят добре, приятно ми е кожата ми да ухае добре. 

Купувам си лосиони освен заради факта, че имам нужда от есктра хидратация и с основна цел да направят тялото ми не само да се чувства добре, но и да мирише добре. Това, което ме дразни при такъв тип продукти е, че ароматите им не са дълготрайни и макар да разбирам замисъла зад това, аз искам нещо допълнително.

Използвам спрейове за тяло само и единствено след баня. Напръсквам косата и тялото си съвсем лекичко и този малък навик ми дава едно леко специално и приятно усещане през целият следващ ден. 

Важно ми е продуктът, който използвам да отговаря точно на представите ми за това как искам да ухае, да е дълготраен, да не ми омръзва бързо, да не дразни околните, да не е прекалено интензивен. 

Sol de Janeiro - Brazilian Crush Body Fragrance Mist Body

 

В средата на миналата година (ако спомените не ме лъжат), пробвах маслото за тяло на Sol de Janeiro - Bum Bum Cream. Беше категорично любов от пръв поглед. Ароматът му е ванилово-карамелен, но по-скоро във вариант за възрастни. Със сигурност е много спечатляващ и е от този тип, които или ти харесват или не, но за мен се оказа 10/10. Не спрях да го мисля. Откъм хидратация беше окей, но ароматът.. Толкова дълготраен, толкова опияняващ.. Цената му за съжаление не е разход, който мога да оправдая всеки месец (струва 100-тина лева за опаковка) и ми беше ясно, че щях да го пестя, да внимавам как го позлвам и в крайна сметка да го зарежа в някой шкаф от прекалено мислене. 

Докато разглеждах асортимента на марката попаднах на крема им за ръце, който първоначално купих и използвах дълго време. След като го свърших реших да дам шанса и на спрея им за тяло, който от тогава ми е абсолютен фаворит. 

 

Sol de Janeiro - Brazilian Crush Body Fragrance Mist 240ml

 

Идва в огромна разфасовка от 240 мл. Аз го ползвам кажи-речи всяка вечер и дори не съм го преполовила, което не знам точно как се случва, но 2,3 спрея от него са ми напълно достатъчни, за да покрият цялото тяло. Винаги напръсквам и косата си съвсем лекичко. Не смятам, че се задържа кой знае колко дълго в нея, но въпреки това го правя. 

Не знам до каква степен се усеща сред хората около мен, защото аз обикновено се къпя вечер и през нощта има време да изветрее, но аз самата си го усещам всеки път, в който кожата ми е в по-близък контакт с носа и просто ми носи радост. Забелязвам, че чаршафите ми лекичко ухаят на него и това също ми е много приятно. 

Съдържа алкохол в състава си, което не е нетипично за спрейовете за тяло като цяло.  Аз ползвам лосион за тяло сравнително редовно и не съм забелязала кожата ми да регира на спрея негативно или да се пресушава повече от обикновено.

Интересен факт е, че макар самият аромат да не е делиактен или нежен, не дразни околните. Приятеля ми много пъти е реагирал на спрейовете ми на VS, че миризмите им са остри, докато този изключително много му се нрави. 

Sol de Janeiro - Brazilian Crush Body Fragrance Mist 240ml

 

 

Аз лично не бих го купила без да го помириша, защото е много специфичен. Споменах карамел и ванилия, но определено не в традиционния им смисъл, долавям лека ядкова нотка, има една такава специфична дълбочина и топлина, която съм убедена, че не би допаднала на всеки. Според моите разбирания е перфектен за всеки сезон. Топлината му се вписва идеално в тона на зимата, но е достатъчно закачлив, за да е подходящ и за прохладните летни вечери.

Аз не го използвам вместо парфюм и може би заради това го намирам и за икономичен. Цената му на нашия пазар е около 60 лева и марката често се обхваща от различни промоции и намаления. 

С две думи ако сте фенове на аромата спря е отличен варинат да му се наслаждавате за по-дълго на една по-нормална цена. Издръжлив е, но не е натрапчив. 

На мен ми е голям фаворит и макар да не мога да си представя, че е нещо, което ще ползвам цял живот, но определено още не ми е омръзнал.


Post a Comment