Nail Polish Picks - Winter 2014

December 14, 2014

Здравейте!

Обещах ви в предишна публикация да ви покажа част от лаковете за нокти, които харесвам и използвам в момента, а днес най-накрая намерих мотивация да изкарам и заснема всичко, което бях планирала да включа. 
Този период от годината ми е много любим откъм лакове, тъй като и без това се увличам по-тъмните нюанси и някак си повече от всякога ми идва настроението да се лакирам. От едно известно време насам започнах да нося и някои брокати, а това в комбинация с любимите ми пясъчни формули, определено разнообрази иначе сравнително скучната ми ротация от сиво, кафяво, черно и тук-там лилаво. 

Последните месеци за мен се оказаха доста оскъдни откъм нови лакови придобивки, тъй като колекцията ми няма нужда от допълнително разширяване, макар и да усещам, че ми липсва това-онова. 
За днешната публикация не съм купувала нищо ново, а почти всичко, което ще видите имам от доста дълго време. Изключения правят двата ми лака на Kicks (локален дрогериен магазин), които получих като част от Коледния им адвент календар (който между другото не си заслужаваше 40-те евро). 
Не зная дали е нужно да правя уточнение, че не следя тенденции твърде отблизо и макар да имам някаква представа кои са актуалните цветове за сезона, избирам измежду това, което имам към този момент и това, което отговаря на вкуса и настроението ми. 
Предпочитам кремообразните формули, наситените цветове, не съм голям почитател на дизайни и картинки, така че това, което съм подбрала да ви покажа изцяло е съобразено с личните ми предпочитания. 


Тези от вас, които следят блога ми от по-дълго, вероятно са забелязали, че изпитвам голям афинитет към сивите и зелените нюанси, що се касае до маникюра ми и давайки си сметка за цветовете, които подбрах да включа в публикацията, останах истински изненадана от видяното. Явно без да си давам сметка до някаква степен съм променила това, към което обикновено съм привлечена и съм щастлива от този факт. Смятам, че е важно човек от време на време да не се притеснява да пробва нови неща и се надявам да видя промяна и в други аспекти на живота си.



Този сезон определено най-любимата ми цветова категория се оказва лилавото. Оказа се, че три от най-носените ми и харесвани лакове са именно в тази гама и не само не ми омръзва да ги нося, но и се усещам, че се захласвам по нови шишенца, разхождайки се из дрогериите. При всички положения за момента съм предоволна от това, което имам и смятам, че комбинацията от кремообразна формула, пясъчна формула и брокатена формула са всичко, което ми е необходимо.

O.P.I - Do you have this color in Stockholm? ми е подарък за рождения ден от моя приятел и изключвайки сантименталните чувства, които изпитвам към него, истината е, че не съм спряла да му се радвам. Цветът по мое мнение е доста уникален, тъй като не клони към черно или вишнаво, а си е истинско свежо и сравнително ярко лилаво. Формулата е кремообразна, отлична като качество и върху ноктите изглежда точно така, както и в бутилката, което е рядко срещано по мое мнение. 
KICKS - Chopped Lavender е в абсолютно същата гама, като може би е една идея по-тъмен, но пак е запазен хубавия ярък и изразителен цвят, който е присъщ на и горния, който ви показах. Формулата е "пясъчна", а завършека сатенен, не се улавя никакъв блясък, не съдържа и блестяши частици, но не е изцяло матов. 
Revlon - Facets of Fuschia имам от няколко години и е сред най-любимите ми лакове изобщо. Всъщност, когато излезе на пазара, майка ми ходи специално да го търси, за да ми го прати, тъй като Revlon не се предлага тук.
Съдържа едри и дребни брокатени частици в тъмно-лилава база, може да се носи самостоятелно наслоен, но тъй като аз вече съм преполовила опаковката, го нося върху друго лилаво, като акцент. 


Синьото е цвят, който макар и да харесвам, рядко въприемам върху ноктите си, а обикновено лаковете, които харесвам са били прекалено тъмни - почти, клонящи към черно, така че самият цвят макар и да изпъква в опаковката - върху нокътя не изглежда кой знае колко специално.

H&M - Serenity now обаче промени представите ми за синьо и е много различен от всичко, което някога съм имала в тази цветова гама.
Истинско кремообразно кралско синьо, наситено, с богата пигментация, с хубав бляскав завършек. Всеки път като го сложа и непрестанно се гледам в ръцете, забелязва се и поне за мен е нещо ново и нетипично. 
Sally Hansen - Nightwatch е другото ми синьо, което нося и смятам за една идея по-оригинално, от останалите, които съм имала в миналото. 
Цветът е много подобен на този на индигото или поне аз правя такава асоциация. Тъмен е, но все пак се вижда достатъчно добре и изглежда интересно.

Червените нокти са ми много любими и в миналото много често залагах на именно такъв цвят. В последните години вероятно уморена от едно и също нещо, започнах да се увличам по друг тип лакове и това е една от категориите, която смятам, че ми е незавършена и определено имам какво да добавя към нея. 

О.P.I - Under The Mistletoe е единственият ми сравнително празничен червен цвят, който нося и през други периоди на годината, но е особено подходящ за Коледните празници, тъй като е закачлив и бляскав и на мен ми се вписва идеално в представите за празничен маникюр.
Истината е, че в шишенцето изглежда доста по-забележително, реално е сравнително тъмен, а блестящите частици са зебелжими само, когато са изложени на пряка слънчева светлина, но въпреки това  на мен ми харесва и често посягам към него.
Essie - Bahama Mama спада към същата цветова гама, но подтона му е изявено лилав. Купих го, защото често го срещам из блоговете и съм останала с впечатлението, че е сред най-популярните на марката. 
Истината е, че е много красив тъмен сливов цвят, нанася се равномерно и е супер подходящ за това време от годината. 


Останалите четири лака, които съм подбрала да ви покажа не спадат към една обща категория, така че съм ги групирала заедно.

Sally Hansen - Coat of Arms е лак с металически финиш. Много рядко се случва нещо такова да ми допадне, защото обикновено съм на мнение, че такива лакове прявят ръцете ми да изглеждат не особено привлекателни.
С този обаче се харесахме и отново е нещо, което за мен е ново и различно от това, което до този момент съм купувала и носила. Цветът е сребърен - напомня ми леко на алуминиево фолио, много е бляскав и привличащ погледите. 
KICKS - Camouflage е лак, който не очаквах, че ще ми пасне, тъй като в шишенцето изглежда един такъв никакъв, но върху ноктите е далеч по-открояващ се. Цветът му е смесица между сиво, зелено и има дори сини подтонове в състава си, не е най-вълнуващият, който съм имала, но въпреки това го намирам за интересен и отговарящ на представите ми за нещо, което е подходящо за сезона. 
Essie - Fiji  е обичан от мен през цялата година, след толкова носене на най-различни тъмни нюанси, от време на време изпитвам желание да се разнообразя и този млечно розов цвят е точно това, от което имам нужда. Труден е за нанасяне, което съвсем нормално не ми допада, но вече съм му свикнала и може да се каже, че не срещам проблеми. 
L'Oreal - Misterious Icon е от серията Color Riche и е смесица от кафяво-лилаво-сиво, като във формулата се съдържат и много ситни златни блестящи частици. Имам чувството, че всеки път, в който го сложа изглежда по различен начин и изобщо в зависимост от светлината и дори дрехите, с които съм облечена различните нюанси изпъкват. 


Това беше всичко за днес, силно се надявм публикацията да ви е допаднала и да сте си харесали по нещичко. Ще се радвам да споделите с мен кои са ващите любими цветове, марки и формули, както и кой е любимият ви червен лак, тъй като определено ми се иска да си взема такъв и имам нужда от добра препоръка. 

На тези от вас, които живеят в Швеция, искам да кажа, че лаковете на Sally Hansen си купих от Rusta за мисля 29кр, последно видях, че имаха и някои нюанси на Essie, включително топ лак и база, като цената им беше 39кр. 

17 comments

  1. Страхотни предложения! А Facets of Fuscia ми напомни за зората на блогърската ми кариера ( ex, спомени... ), ей сега ще си го изкарам и ще се лакирам :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ида :)))) Аз всъщност май го видях в твоя блог този лак. Не мога да си спомня много, защото минаха доста година от тогава, но съм почти сигурна, че беше така. И аз ще се лакирам с него днес :)

      Delete
    2. Даа, май така беше! Беше толкова отдавна, че чак не ми се вярва :)

      Delete
  2. Много красиви цветове- особено в лилавата гама :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много са ми любими <3 Благодаря ти, радвам се, че предложенията са ти харесали.

      Delete
  3. Страхотни цветове :) Лака на Лореал много ми хареса, но не съм виждала подобен цвят у нас на техните стени в дрогериите:( ще го потърся все пак.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Аз моя между другото си го купих от един мъж, който беше дошъл в магазина (докато работех) с една торба и се мъчеше да ни ги продаде. Стана ми жал и си взех един, но като цяло тази серия не ми е супер любима, много са малки и съхраняването ми е трудно.

      Delete
  4. Чудесни цветове. Брокатеният лак на Ревлон е бонбон <3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси! Брокатеният ми е толкова любим, че се усещам как започнах да го пестя и задължително трябва да му намеря алтернатива някаква, много ще ми липсва иначе.

      Delete
  5. Този Ревлон е направо сърцеразбивач <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Невероятен е и стои много красиво :)

      Delete
  6. Лаковете са супер, тези на Sally Hansen много ми допадат,а този на Revlon е wow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Купих си ги на страхотно намаление и останах приятно изненадана. Освен това са 5 FREE, което също е супер.

      Delete
  7. Много интересен пост, Жени!
    Харесвам всички, които си показала. Bahama Mama и Under the Mistletoe ме привличат най-много :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря :)))) На мен също са ми супер любими, на Коледа ще съм с един от тях!

      Delete
  8. KICKS - Camouflage страхотно изглежда! Много обичам такива убити цветове за нокти.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нанесен е още по-интересен :)

      Delete