Lush - Helping Hands

December 3, 2014

Здравейте, момичета!

Времето при нас сериозно се застуди, на всичкото отгоре духа и вятър, което в комбинация с домакинските ми задължения, сериозно се отрази върху състоянието на ръцете ми. 
Старая се да ги поддържам добре хидратирани, доколкото ми е възможно, но с две кучета вкъщи, ми се налага да се мия доста повече, отколкото останалите хора и започнах да виждам разлика в начина, по-който изглеждат и ги усещам. 
Опитвам се да си спомня дали е имало период в живота ми, в който систематично съм използвала един единствен крем за ръце и някак си не мога да си спомня това да се е случвало.
Не ми се иска да неглижирам ръцете си, които между другото са и сред частите на тялото, които първи се поддават на стареене, но дори и да оставим това настрана, не се чувствам комфортно, когато кожата ми е видимо дехидратирана и ѝ липсва еластичност. 

В търсене съм на онзи "holy grail" продукт, който тотално да ми промени живота, а междувременно попадам на някои интересни кремове, за чието съществуване ми се иска да ви споделя. 
Днешната публикация е посветена на именно един такъв продукт, който между впрочем имам от няколко месеца и едва сега започнах да използвам по-редовно, което пък от своя страна е отличен повод за едно кратко резюме на впечатленията ми до момента.


Lush е марка, която харесвам. Имаше един период, в който сериозно бях пристрастена към техните продукти и всяка седмица си купувах по нещо ново. Ако не сте били до момента в техен магазин, мога да ви препоръчам да се приготвите за едно уникално преживяване, тъй като атмосферата и хората, които работят там са единствени по рода си. 
Специално тук още от вратата се започва с едно показване, обясняване, мазане и тестване, което в комбинация с опияняващите миризми са били повод за не една или две покупки. Така дойде в животът ми и кремчето Helping Hands. Консултантката ми сподели, че само той спасява ръцете ѝ от студения Скандинавски климат и разбира се на мен това ми бе достатъчно, за да го купя. 



Кремът се продава в стандартните им черни пластмасови опаковки, които между другото тук могат да се рециклират - тоест 5 броя да се върнат в магазина, като за тях човек получава безплатна маска за лице.
Количеството продукт, което се съдържа в кутийката е 100 грама, а цената бе около 12 евро. 
Върху опаковкатата е посочено, че в съдържанието могат да бъдат открити какаово и бадемово масло, както и лайка, които в комбинация успокояват и помагат на ръцете да бъдат меки, добре подхранени и успокоени. Специално лайката действа и при зачервявания, а екстрактите от черна мента пък са подходящи за третиране на "наранена кожа".
Подобно на останалите им продукти и този е изработен от "свежи" съставки и срокът му на годност е около година след производството.  Съдържа 2 вида парабени. 
Тук е моментът и да ви отправя една препоръка.. Винаги обръщайте внимание на срока на годност, купувайки си продуктите на Lush, за да сте наясно с какво време разполагате при изразходването им и дали смятате, че ви е достатъчно. 


Отваряйки опаковката си дадох сметка, че миризмата далеч не се оказа точно това, което очаквах и честно казано в първия момент дори помислих, че нещо не е наред с моето бурканче. Много е специфична, далеч не бих могла да я определя като приятна, но пък за мен се оказва поносима, което е важен момент, имайки в предвид, че се задържа върху кожата са доста дълго време. 
Кремът е с много гъста консистенция, наподобяваща паста, но при допира с кожата се затопля и се разнася сравнително лесно. 


Използвайки въпросният продукт от известно време си дадох сметка, че не е точно това, от което аз имам нужда и ще ви кажа защо това е така. 
Формулата е много мазна, което не е лошо нещо, но ми се налага съзнателно да положа усилие да не нанеса прекалено голямо количество от крема/ или да го слагам прекалено често. За съжаление не попива веднага, не попива и бързо, а се задържа върху кожата за едно известно време, давайки ми усещането за мазни ръце, което пък от своя страна ме затруднява да върша нещата, които върша през деня. Не бих могла да го нанасям по всяко време и на всяко място, чакайки влака например, тъй като ако сложа ръкавици след това ръцете ми ще се изпотят, което не е ефект, който търся. Не бих могла да го сложа и да пиша в блога например, защото ще оставя мазни пръсти по клавиатурата, не бих могла да чеша кучетата, защото козината им ще залепне по ръцете ми.. Допълнително дразни и факта, че е в бурканче, а не в тубичка - отнема място в чантата и не е приложим във всички моменти.
Единственият вариант, който ме устройва се оказва нанасянето вечер преди лягане, което пак казвам не е нещо лошо, дори напротив и в тази си роля се справя добре, но това не отговаря на очакванията, с които си го купих и нуждите ми точно в този момент. 

От позитивна гледна точка мога да похваля крема, че е икономичен и доста подхранващ. Събуждайки се сутрин си давам сметка, че ръцете ми се намират в едно добро и много комфортно състояние. Не страдам от напуквания или други такива проблеми, срещу които предполагаемо действа дори по-добре, така че не бих могла да кажа за действието му върху тях, но от гледна точка на това, което на мен ми трябва - по-мека и еластична кожа, както и цялостно подобряване на общото състояние - мога да кажа, че върши работа. 
Бих го окачествила като хубав нощен крем, но не и такъв, без който да не мога или бих купила отново. 
Далеч предпочитам да намеря нещо, което попива моментално и има същия ефект, а и изпълнява ролята на дневен и нощен крем в едно, за предпочитане в тубичка, по-евтин и без парабени. 

Ще се радвам да ми оставите коментари за това кой е любимият ви крем за ръце и изобщо как се грижите за тях през зимните месеци.

5 comments

  1. Аз казано честно тази година си мажа ръцете с маслата на The body shop и за момента се чувствам добре. Иначе много ми харесваше действието на едно кремче за ръце на Nuxe, но цената не ми допада. От другите кремчета, които съм ползвала, а те не са малко, не се сещам занещо супер ефикасно, така че и аз ще чета коментарите под тази публикация.:)
    Поздрави,
    Илияна

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за препоръката!

      Имала съм маслата на The Body Shop, но виж не съм се сещала да ги пробвам вместо крем. Nuxe между другото е добра идея, ако във feelunique пуснат някое намаление може и да се възползвам.
      Ако открия нещо, което си струва да се спомене, задължително ще споделя.

      Delete
  2. Пробвай кремовете на Neutrogenа. Онзи ден тествах два - доста подхранващи ми се видяха, пък и бързичко попиха! Наистина е нервиращо да се чака :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси много, Ина. Получих едно малко тестерче на L'Occitanе и после ще пробвам Neutrogena, дано нямат парабени.

      Delete
  3. най-"естественото" решение е направо да си вземеш чисто кокосово масло или масло от шея - няма парабени, няма нищо, само ползи :) но пак не е особено практично, понеже обикновено ги продават в бурканчета, а и не са най-не мазните масла на света, нопък наистина подхранват добре.
    иначе и аз съм фен на body shop кремчетата, а от известно време, понеже ми трябваше нещо, което да бутна в чантата и в колата за спешни случаи, ползвам един на Ейвън с какаово масло и един на Balea с лайка. Не са най-натуралните кремове на света, но пък попиват бързо, хидратират добре и миришат мммм, особено този с какаото :)

    ReplyDelete