Memebox - Global Edition 16

December 10, 2014

Здравейте!

Сред най-любимите ми Memebox кутии определено се нареждат глобалните издания и до този момент не ми се е случвало да се разочаровам от съдържанието им.
Това е 13-тата ми поредна кутия от тази поредица и връщайки се назад във времето съм открила именно в тях най-успешните и любимите си корейски продукти. 
При всички положения възнамерявам да възобновя купуването им в един бъдещ момент, но имайки в предвид промените по намаленията и промоциите, не съм взела конкретно решение за момента кога това време ще настъпи.


Много се надявах като за последно да открия нещо цветно и забавно в кутията си, харесвам декоративната козметика в тези издания, тъй като подбират неща, които биха се харесали на възможно по-голяма аудитория (включително и на мен), но след като последните два пъти бяха променили асортимента малко, то сега определено са се върнали към типичното за тези кутии съдържание.
Включените продукти тоз път са цели 7, като всички от тях са и пълноразмерни. Повечето са част от бялата козметика, но има и две "изненади" в лицето на крем за крака и балсам за коса без отмиване.
Интересен момент е, че този път са обърнали внимание и на тези, които имат проблемна кожа - по-специално черни точки.

1. Rire - Style Black Head Brush Cleanser &  Skinny Black Head Closing Serum 40ml + 20ml/18$
2. Elizavecca - Shrink Lifting R Pro 120 ml/28$
3. Hair+ - Velvet Nutri-Injection 12 ml/5$
4. Unni Recipe Vitamin Recharger Mist 130 ml/15$
5. Mizon - Snail Recovery Gel Cream 45ml/24$
6. Delskin - Delskin Centella 90 Power Ampoule 30ml/14$






Първите два продукта са на марката Rire и всъщност вървят в комплект като стъпка 1 и стъпка 2. И двата са предназначени за третиране на черни точки, като съдържанието е доста интересно откъм съставки - черен ориз, черен сусам, черен боб - които пък от своя страна са богати на протеини и желязо. 
Измиващия продукт има странно изглеждащ накрайник - малка гумена четчица, а с помощта на малко бутонче от дясната страна на опаковката, продукта се изпомва през четчицата. Лицето трябва да се разтърка добре, но все пак деликатно, а резултатите би трябвало да бъдат - премахнати нечистотии и излишен себум, почистване на порите и отстраняване на бели и черни точки, мъртва кожа и всичко останало, което евентуално запушва порите.
Като стъпка 2 се нанася крема, който има функции предпазващи кожата от прекалено омазняване и поддържането ѝ в балансирано състояние.

Кремът за уморени крака на Elizavecca е специално разработен за подути прасци, съдържа масла във формулата си и не лепне. Според картичката буквално смалява размера на прасците като успокоява прекалено стимулираната кожа и подорява алстичността ѝ.
Сред съставките намерени в състава са - екстракти от кафе, мента, градински чай, различни билкови екстракти и екстракти от мандарина. 
Всъщност умората в тази зона на краката ми е доста позната и знам какво е да си стоиш по 12 часа на краката в продължение на дни и изобщо не ми се иска да минавам през този период на свикване отново. Интересно ми е как точно действа и до колко има полза от него, ще намеря правилния момент, в който да го пробвам.

Продуктите за коса, които съм получавала от Memebox до този момент в по-голямата си част са били много хубави и се надявам този да се присъедини към списъка ми с добри попадения. На прост език казано тази "терапия" изпълнява ролята на нещо като балсам без отмиване, нанася се на влажна коса, в краищата и се оставя да действа.
Формулата е разразботена за много изтощени краища и освен това друго за състава и предназначението ѝ не е отбелязано. Върху самата опаковка единствения надпис на английски показва, че съдържа протеини, рициново масло и есктракти от алгае. 
Другото нещо, което не ми стана ясно е дали цялата тубичка е предназначена за една употреба или пък за няколко, указанията изрично казват - "squeeze out the treatment", което ме обърква, а и някак си 12 мл продукт наведнъж ми идват прекалено много за без това и жадната за обем моя косица.

Нещо, което ми е познато пък е поредния спрей, който получавам. И само искам да вметна, че съм много, ама много доволна! Обожавам корейските спрейове за лице, имам няколко, използвам ги често и макар да не виждам някаква драстична промяна от тях ми действат приятно и освежаващо.
Този път марката е Unni, а водата съдържа комплекс от 6 различни витамини и е обогатена с хиалуронова киселина. Не съдържа парабени, минерално олио, алхокол и разни други съставки, които ми идват преакелно сложни за писане. 
Пробвах го веднага, след като го отворих и ми допада като мирис, но помпичката не разпределя продукта достатъчно равномерно и вместо това капките са доста едри и концентрирани на едно място. 
При всички положения ще го изразходвам.

Поредния крем за лице, с който се сдобивам е съставен от 74% слуз на охлюв, съставка много обичана от корейците и която присъства в не един или два от продуктите, които съм получавала в миналото.
Обещанията върху картичката са стандартните - избелващ ефект и успокояващ ефект, оставя кожата подрхранена и възстановена.
Не мога да споделя много до колко охлювите се отразяват добре на мен и моите нужди, тъй като не съм стигнала до употребата на тези си продукти все още, но съм чувала добри отзиви по форуми и блогове.

Последният продукт е ампула за лице, която е много специална тъй като 90% от състава ѝ се състои от екстракти на "Cantella Asiatica", която пък от своя страна е световно известна с нежното си действие и постигнати резултати. 
Ампулата е специално подходяща за хора с проблемна кожа - зачервявания, пъпки или несъвършенства. 
Няколко капки се нанасят на почистено лице, като след това се изчаква до пълното попиване на продукта, преди да се нанесе следващата стъпка - кремът. 
Покрай Memebox имам известен опит с ампулите, използвам моите около 2 пъти седмично, резултатите са краткотрайни, но много видими. Изразяват се в по-сияйна и мека на допир кожа, имат и някакъв успокояващ ефект.

Това бе и последният включен в кутията ми продукт, ако харесвате бялата козметика, серумите, спрейовете, ампулите и маските, то глобалните издания са тъкмо за вас. Мога горещо да ги препоръчам и съм убедена, че няма да останете разочаровани, ако харесвате такъв тип козметика.
Искам да похваля Memebox, че в последните няколко кутии, които получавам са включени продукти, чиито състав е изписан и на английски върху опаковката, надявам се това да продължи и да застави марките с които работи да обръщат специално внимание на това. 
Смятам, че е изключително важно какво слагаме върху лицето си и е редно да сме информирани, за да направим правилния и осъзнат избор.

1 comment

  1. Имам крема на Мизон и от него ми излязоха много гадни мини-пъпчици по цялото лице. На третото ползване, просто замина в шкафа. Явно охлювите не ми понасят, освен, че ме е гнус от тях хахахах Дано при теб да е с добър ефект :)
    Хубава е кутията. Смятам като ми приключи абонамента за Глоси, да поръчам няколко корейски кутийки :)))

    ReplyDelete