Любими продукти

December 9, 2014

Здравейте!

Днешната публикация всъщност се оказа доста спонтанна, тъй като идеята за нея ми хрумна, гримирайки се сутринта, а снимките за нея направих буквално 20 минути преди да трябваше да изляза. Приготвяйки се за деня, си дадох сметка, че в последно време гравитирам към някои определени продукти и ми се прииска да споделя с вас кои са фаворитите ми през последните няколко седмици.
Списъкът се получи малко по-дълъг отколкото очаквах и честно казано дори ви спестих това онова, за да се вместя все пак в някакви разумни граници, но определено се зарадвах от факта, че имам толкова неща, които намирам за сполучливи и които ми доставят удоволствие да използвам.

Чувствам се добре от факта, че хвърлих доста ненужни неща, които задръстваха пространството ми отделено за козметика и имам малко по-ясен поглед върху това какво имам.


Без да се усетя си дадох сметка, че съм събрала продукти от най-различни категории, включително и някои, за които не говоря твърде често, така че се надявам да ви бъде интересно. Част от продуктите са сравнително нови, други пък са такива, които съм ви показвала не веднъж, като цяло има от всичко по-малко.



Дълго време се въздържах да купувам сенки на MAC предимно заради високата им цена. Истината е, че дори и в момента, имайки някои от цветовете, които исках, пак не съм на мнение, че подобна покупка е изцяло оправдана, особено на фона на българските заплати. Оставяйки социалната тема настрана обаче аз много, ама много харесвам цветовете, които имам и посягам към тях по-често, отколкото съм предполагала, че бих. 
Satin Taupe е тоталният ми фаворит, което си личи от вдлъбнатината, която вече съм му направила и измежду трите, които имам определено е най-универсалният и този с най-сполучлива формула. Сенките на MAC като цяло на мен ми идват малко сухи, особено сравнение с тези на другите ми любимци - Urban Decay, но при Satin Taupe баланса е нацелен в десятката и не само се нанася, както трябва и не се налага да му правя нищо особено след това, но и самата комбинация между кафявото, сивото и нивото на блясъка (завършека е Frost) е абсолютно перфектна. 
Night Manoeuvres ми е подарък от баща ми, показвала съм ви тази сянка не веднъж и спокойно може да се нареди до Satin Taupe в листа на любимците ми, пигментацията е отлична, завършека (Satin) също. Цветът е отново в сиво-кафявата гама.
Omega е изцяло матова сянка, пигментацията ѝ не може да се сравни с тази на останалите, което обаче я прави супер подходяща за преливане на цвета, който е псотавен в сгъвката на окото. Използвам я и самостоятелно в комбинация с малко молив, а резултата е естествен и подходящ за ежедневието грим - какъвто харесвам върху себе си. Цветът е подобен на горните два, като подтона е изявено сив.
За първи път си давам сметка, че всичките ми сенки на MAC са в една и съща цветова гама, не съм планирала това да е така, но истината е, че имам афинитет към сивото и гравитирам около този тип цветове независимо дали идват в палитра или купувам самостоятелно.


Друг продукт на MAC, който между другото ще видите и в още няколко сборни публикации, защото е толкова добър, че да трябва да го спомена пак е коректорът Pro Longwear Concealer. Знаете, че любимият ми коректор за зоната под очите е този на Maybelline от серията Age Rewind. Проблемът, който имам с него обаче е, че свърша много бързо, цената му не е ниска и не на последно място факта, че тук не се предлага и за да се сдобия с него трябва да го поръчам, а тъй като е доста популярен често го няма в наличност. 
Купих този на MAC съвсем без да имам очаквания към него, възползвах се от промоцията, която локален сайт за козметика има всяка година и в крайна сметка се оказа, че се нареди съвсем бързичко сред топ откритията ми на годината. 
Това, което ми харесва е, че е много икономичен и е цели 9мл (за сравнение този на Maybelline e 6,8мл) подходящ е не само за прикриване на тъмни кръгове, но и на пъпки, селекцията от цветове, в която се предлага обхваща широка гама, прикрива всякакви несъвършенства естествено без да си личи прекалено много и е много издръжлив. Ще се опитам да ви направя отделно ревю, в което да споделя повече и да отбележа и някои негативи, с които съм се сблъскала до момента. 

Четката за пудра на Real Techniques е най-новото попълнения в колекцията ми, покупка, която направих съвсем спонтанно всъщност. От скоро RT се предлагат в местния H&M и измежду всичко, което имаха точно тогава тази ми се стори като нещо, от което имам нужда и бих използвала. 
Подобно на останалите, които притежавам и тази е с неповторимо качество, нямам никакви забележки относно нея и искрено съжалявам, че ми отне толкова време да се престраша да ги пробвам. Имах опасения, че тъй като е гъста ще загребва много продукт и пудрата ми няма да стои естествено, но поне към този момент и с тази си пудра, не съм се сблъскала с нещо, което да ме подразни.


Гелът ми за вежди на Benefit е друг незаменим продукт, който много обикнах, макар и да смятам, че е по-подходящ за някого с повече места за запълване. Купих го в момент, в който feelunique все още правеха доставки на Benefit в Швеция и малко съм притеснена какво ще стане, когато ми свърши. 
Съдържа фибри, които се закачат към косъмчетата и създават впечатлението за по-гъсти вежди. Моите специално са редички в самото си начало в следствие на нескопосано скубане в младежките ми години и използвам или пудра или молив просто не ми се получава, та от тази гледна точка смятам, че е правилният продукт за мен. При всички положения пълния му потенциал би се разгърнал далеч повече при някого с по-други нужди.


Taupe на NYX е най-хубавата контурираща пудра, която някога съм имала. Под хубава разбирам цвета и самият тон, който е леко сивкав, но без да създава впечатление на това, че съм "мъртва". Пигментацията също е много умерена и като цяло ми дава точно това, което искам от един такъв продукт. 
Проблемът, който имам е, че не се задържа върху лицето ми за повече от няколко часа и то ако времето не е в някоя от своите крайности.


Ружът, който си поставих за цел да използвам в последно време е на Benefit - Rockateur. Имам малко специално отношение към този продукт и има периоди, в които го харесвам, а в други пък не. Понякога имам чувството, че ми е прекалено тъмен, друг път прекалено блестящ. Напоследък пък се чувствам добре, носейки го. Придава на тона ми един по-здрав вид и усещам грима си завършен. От друга страна пък, когато не съм в настроение да слагам нещо по-специално - руж и спирала са ми абсолютно достатъчни, за да се харесам. 


Бях си дала поредната пауза от лакирането, оказа се, че ноктите ми дори спряха да се делят, което ме води до мисълта, че май не се харесваме много с някоя от съставките включени в лаковете, които използвам. Ще се пренасоча към марки, които 5 FREE и се надявам да видя добри резултати.
Междувременно се наслаждавам на цветовете, които имам и съвсем скоро ще ви покажа кои са фаворитите ми по това време на годината. Сред най-любимите ми нюанси през този сезон се нареждат лилавото, като имам две формули, които нанасям най-често. Този, който избрах да ви покажа, тъй като в момента съм лакирана с него е Do You Have This Color in Stockholm на OPI. Допада ми , че хем е сравнително весел, хем улавя зимното ми настроение. Формулата е също отлична и нямам забележки по това как се нанася. 


За известно време бях спряла да се вълнувам от телесните си цветове червила, но след поредното прочистване си дадох по-ясна представа какво точно притежавам и преоткрих една забравена лятна покупка - Creme D'Nude. За съжаление загубих някъде молива, който имах към него и се налага да го нося самостоятелно. Доста по-бледо е от останалите ми телесни и неутрални червила, но пък се възприемам и изпитвам един такъв неопределим афинитет към него. Освен това мирише на ванилия, което абсолютно винаги е плюс в моите очи.
Когато искам малко повече цвят върху устните си използвам едно от новите си червила, което имам благодарение на Memebox. Марката е Hope Girl, aа цветът не зная точно кой е, тъй като върху номера има някакъв надпис на корейски. Цветът е лилав, но нюанса е доста по-светъл от останалите, които имам, което го прави подходящо за носене и през деня. Освен това не е супер пигментирано, макар че изглежда именно такова на пръв поглед. Много е комфортно за носене, хидратиращо, кремообразно, нанася се равномерно и пада равномерно. 


Много рядко споделям за различните продукти за коса, които използвам. Това се дължи предимно на факта, че не купувам нищо особено или супер специално откъм шампоани и балсами, а и като цяло рутината ми е сведена до самия минимум, тъй като косата ми в противен случай не изглежда добре и е излишно утежнена.
По-рано тази година в една от Glossybox публикациите си - Линк ви показах шампоана и балсама на Matrix от серията Biolage, които получих, а в последствие изразходвах и много харесах. 
Благодарение на L'Oreal България се сдобих с продукта в пълен размер и впечатленията ми са все толкова положителни, колкото бяха и тогава. Главната разлика, която заелязах е, че косата ми не е толкова суха, колкото е след като я измия с друг такъв продукт, доста по-мека е, но въпреки това обемна и като цяло наистина изглежда доста по-добре, отколкото иначе е.

Creme D'Nude, Hope Girl, Satin Taupe, Night Manoeuvres, Omega. Долен Ред : Benefit, Taupe.

Явно трябва да правя такива публикации по-често, тъй като има още не малко продукти, които използвам и харесвам. 
В края на годината обаче ще се постарая да ви покажа кои бяха големите ми любимци, включително и най-успешните попадения от Memebox и Glossybox.

7 comments

  1. Ох, време е да си вземе тази контурираща пудра на Никс, все я гледам и все си казвам, че не ми трябва. Но много искам да се науча да контурирам лицето! Страхотни са тези ти любимци, а постът както винаги - супер интересен за четене :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мериии <3

      Ти си беличка като мен и мисля че пудрата ще ти допадне, но много бързо пада :( Имай го в предвид, мен лично много ме дразни този факт и започвам да се замислям дали пък да не си взема един от така популярните фиксиращи грима спрейове. Мерси много, напоследък нямам вдъхновение за писане и все си мисля, че нещата не ми се получават много, радвам се, че все пак публикацията ти е харесала.

      Delete
  2. Аз съм хвърлила око на woodwinked на mac и само чакам подходящ повод да си я взема.
    Коректора също го ползвам и за мен той е най-добрия коректор, на който съм попадала досега.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woodwinked също ми харесва много! Определено имат някои цветове, които човек си струва да притежава, но пак казвам някак си не мога да оправдая цената им и предпочитам да си давам парите за някакви други неща.
      Коректора е страхотен. Явно аз съм била много изостанала, защото дори и не предполагах, че е толкова популярен и обичан продукт. За мен се превърна в незаменим и оттук насетне ще купувам само него.

      Delete
  3. Определено имаме доста сходен вкус :). Имам коректора, който много харесвам, четката за пудра, която ми е най най най - любима от всички четки :D, ружа на Бенефит, който много обичам и червилото на МАК, от което използвам вече второ :D. Много се чудя на контуриращата пудра и това, което си написала за нея може би малко ме отказа...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не мога да ти кажа колко се зарадвах, че някой споделя вкуса ми и има позитивни впечатления от това, което и аз харесвам. Взех и една друга на РТ - за нанасяне на фон дьо тен, също ми харесва, не съм попаднала на такава, която да не си заслужава парите, което е супер.
      Контуриращата пудра е хубава ако си светличка, тъй като е кафява с леко сив подтон, не е много пигментирана, така че изглежда естествено, при мен не издържа повече от 2,3 часа или 4. Не съм засичала, но не е достатъчно.

      Delete
    2. Да, аз също имам и тази, както и още 3-4 техни и съм много доволна като цяло от тази марка. Мисля, че са на доста високо ниво. Много са меки и не падат никакви косми поне при мен, а нанасянето на продукти е много лесно и приятно

      Delete