MUA Pearl Eyeshadows - 1, 4, 11, 22, 24

November 27, 2012

Здравейте, момичета!

Тези, които следят блога ми отдавна със сигурност са забелязали, че ревю-тата не са сред любимите ми публикации за писане и като цяло ги избягвам. Решила съм обаче това да се промени и да направя този тип статии основните в съдържанието на блога, защото си давам сметка, че са изключително важни за вас, а ги неглижирах прекалено дълго време.

В последната публикация, която публикувах ви разказах за новите ми придобивки от MUA и първите ми впечатления от тях. Бях много нетърпелива да ги пробвам и останах повече от доволна от почти всичко, с което се сдобих. Като цяло смятам, че качеството в пъти надвишава цената и продуктите биха се харесали и на повечето от вас, особено много на тези, които имат стриктен бюджет и не могат да си позволят излишни покупки.


Сенките са визитната картичка на MUA и причината марката да добие толкова голяма популярност. Специално единичните сенки се продават на цена от £1 на брой и всяка кутийка съдържа 2 гр. продукт. Предлагат се в две различни формули - перлена (блестяща) и матова. Разнообразието от нюанси е повече от прилично (по-специално перлените) и включва както някои базови цветове, така и по-нетипични такива. 
Опаковката е пластмасова, евтина, но в същото време изненадващо стабилна. Затваря се плътно и се усеща много лека. На мен лично ми се струва много симпатична и ми допада факта, че е изчистена и семпла. Като минус бих добавила, че самите сенки са по-големи в диаметър от стандартните и съхранението им може да представлява проблем. Биха могли да се преместят в палитра, но ще заемат твърде много място.
Всички сенки, с които аз разполагам са с перлен завършек и са много блестящи. Изненадващо всички цветове са много комплексни и няма нито един, който да бъде определен като просто кафяво или просто розово. При всички се улавя или дуохром ефект или пък отблясъци в различни подтонове. В нито един не откривам едри парчета брокат, които да са очевадни или неестествено стоящи.
Първоначалните ми впечатления бяха, че всички сенки се усещат да бъдат доста плътни и дори някак мазни. Подобни са на тези на Sleek, но една идея по-меки. Всъщност всички сенки са с изключително мека текстура. Пигментацията е различна при всички нюанси, но като цяло няма нито един, с който да се работи трудно.


Много пъти ми се е случвало сенки да са пигментирани, когато се тестват върху ръката, но веднъж разнесени по клепача да изглеждат бледи, всички обаче се представиха отлично. При някои от тях комплексността, за която споменах по-горе не се улавяше в толкова голяма степен, но все пак смятам, че са много интересни.
За съжаление не ми се отдаде възможност да пробвам сенките без база и не мога да твърдя със сигурност колко издръжливи са без такава, но аз специално нямах забележки. 

Shade 1 - Pearl

Най-светлият цвят, с който разполагам е един чудесен хайлайтър в слонова кост с жълтеникав подтон. Финиша е почти металически, макар че могат да бъдат забелязани някои много, много ситни блестящи частички, които обаче не се усещат на допир. Наситеността на цвета е отлична, текстурата е по-мека от на останалите и при нанасяне върху клепача може да се известно ронене. 



Shade 4 - Pearl 4

Вторите сенки, с които разполагам са в люляково лилаво-розовата гама и макар и доста тъмни в опаковката, веднъж нанесени са далеч по-светли и лесни за носене. Отново много бляскави с почти металически завършек и съдържат миниатюрни бляскави частички. Най-добре пресованите, далеч не толкова меки, колкото първите, не се ронят 



Shade 11 - Pearl

Това е и моят фаворит сред всички, с които разполагам. Цвета е много труден за определяне и е смесица от тъмно кафяво с бронзов подтон с металически финиш, съдържа миниатюрни блестящи частички.. Бронза се долавя особено веднъж нанесени върху клепача. Текстурата отново е изключително мека и плътна, рони се в кутийката и при нанасяне.







Shade 22 - Pearl

Отново много интересен нюанс, който в кутийката изглежда като семпло бледо розово, но в последствие се долавя почти лилав дуохром ефект. Много добре пресовани, не се ронят. 





Shade 24 - Pearl

Бих казала това е най-комплексния нюанс сред всички, с които разполагам. Бих го определила като кафяво с бронзови, лилави и сиви подтонове.  Много блестящ, отлично пигментиран, не се рони.



Като цяло съм много впечатлена от качеството на сенките и смятам, че далеч надхвърлят цената си. Ако сте свикнали само с класна и скъпа козметика, вероятно е да не ви харесат, но при всички положения не може да им се отрекат позитивите. 
Огромен минус е, че на сайта им цветовете далеч не съвпадат с това как изглеждат в действителност и е малко трудно човек да нацели какво му трябва, без да прегледа няколко блога предварително.

Ако решите да ги пробвате и имате някакви впечатления, ще се радвам да споделите с мен.

14 comments

  1. Третата и петата сенки са ми любими, от показаните. Оценявам, че пишеш по-често, и че включваш повече ревю-та. Наистина са страшно полезни!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм полезна!

      Delete
  2. Цената надвишава качеството или обратно? Поздрави за интересния блог :) Ел

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сега ще го поправя, мерси!! Много съм уморена и не мога да мисля :)

      Delete
  3. На мен първата ми хареса най-много :)

    Ревютата ти винаги са изчерпателни и наистина са полезни.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз ги избирах на сляпо общо взето. Каквото ми допадна, като цяло можех да мина и без розовото и лилавото, ама карай.

      Delete
  4. Здравей! 1,11 и 24 определено изглеждат много красиво:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също ми харесват. Не са най-невероятните на света, но за цената си са перфектни.

      Delete
  5. номер 11 определено ми прикова погледа

    ReplyDelete
  6. Хвърлила съм око на тази марка, непременно ще си взема палитрата, която е реплика на Naked на UD!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз я имам, но не съм я използвала и не съм сигурна, че искам да я отварям, защото имам толкова много сенки, никога няма да я използвам със сигурност.

      Delete
  7. А някъде из българските сайтове дали могат да се намерят? Или поне някой сайт, който да ги доставя до БГ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Официалния им сайт доставя до България! Цената на доставката е около 5 паунда, но ако хванеш някоя промоция, може да ги доставят безплатно. Май в момента тече 40% намаление на всичко. http://www.muastore.co.uk/

      Delete