Autumn Nails - Taupe : Depend 257

November 19, 2012


Здравейте!

Днес блогът навършва две годинки от създаването си и по случая, както вече сте забелязали, реших да ви подаря изцяло нов изглед. Все още работя по дизайна и ми се иска да добавя някои нови неща, надявам се и това да се случи скоро. Ще се опитам да ви бъда все по-полезна и искам от сърце да ви благодаря за всичката подкрепа, която ми оказвате.

Изчезнах безследно през последната седмица, защото имах много важен тест, който успях да премина съвсем успешно и сега го раздавам полека в очакване на предстоящите празници. Подготвям няколко публикации с идеи за подаръци, които надявам се да публикувам съвсем скоро, ако имате предложения за други празнични теми, на които искате да обърна внимание, ще съм щастлива да ми пишете.

Днес ще ви покажа вторият ми любим лак от серията за есенно/зимните фаворити, който до някъде също може да бъде съотнесен в "nude" гамата, но все пак доста по-различен от този, който вече видяхте.
През този сезон някак си така и не ми дойде настроението да разширя колекцията си кой знае колко много най-вече, защото имам всичко, което ми трябва на този етап, но все пак се сдобих с някои лакове, които си струват да бъдат показани.






С лаковете на Depend се запознах съвсем наскоро, благодарение на една мила дама от Сърбия, с която ходим заедно на курс.

Не знам как ще ви прозвучи, но винаги подминавам мини разфасовките лакове и не знам дали причината е, че опаковките не са ми симпатични или пък, че нямам къде да ги съхранявам, но толкова пъти съм минавала покрай стелажа на Depend и не се бях спирала нито веднъж да разгледам.




Нюанса, с който разполагам няма име, а само номер - 257 и е кремообразен нюд със силно изразен кафяв подтон. След като веднъж се нанесе върху ноктите, цвета се изменя леко и се улавят сиви тонове (които не са толкова силно изразени в шишенцето) и най-правилно може да бъде определен като светъл taupe.




Формулата е доста плътна, но не и до там, че да има проблеми с нанасянето. На мен ми е достатъчен само ЕДИН единствен слой от лака, за да изглежда цвета наситен. Не оставя каквито и да е било следи от четката или незапълнени участъци.




Това, което ме изуми и подтикна да го включа в списъка си с любимци е факта, че не пада от ноктите ми цели 3 дни. Споделяла съм ви безброй пъти, че при мен лак не се задържа за повече от 24 часа, независимо какво правя или не правя, но този не мърда, не се бели, не се изтегля назад, не се износва. Първоначално си помислих, че това е така, защото ноктите ми бяха доста по-къси от обикновено, но след няколко употреби си дадох сметка, че просто издръжливостта му при мен поради някаква незнайна причина е много на ниво.

Мога да дам само позитивни отзиви за този лак и горещо да ви го препоръчам ако сте на такава вълна. Подобни нюанси са безкрайно лесни за носене и не изискват кой знае колко мислене, отиват на почти всеки и макар някои подобни цветове да не изглеждат добре върху дълги нокти, този със сигурност е подходящ, както за дамите с къс маникюр, така и за тези, които поддържат ноктите си дълги.

В последствие (повлияна, разбира се от положителните впечатления) се сдобих с още три лака на същата марка - всички в подходящи за сезона цветове и в отделна публикация, ще ви покажа тях и ще ви споделя отзивите си.

Всъщност Depend е шведска марка, която е доста популярна из скандинавските страни, а и доколкото ми е известно внасят някои продукти в България, но не съм запозната в подробности. Специално лаковете им се продават в мини опаковки от по 5мл и имат огромна селекция измежду, която да се избира.

Кой е вашият любим taupe? Ще се радвам да ми покажете снимки и да ми оставите препоръки за други марки и цветове, които да пробвам.

Хубава вечер!

22 comments

  1. Много ми харесва! И честит рожден ден на блога! :) Продължавай все така. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, мила! Аз съм направо пристрастена към този лак и вече полових шишенцето, та скоро смятам да си купя резервен.

      Delete
  2. Честити ти две години :) Не спирай да ни засипваш с полезна информация и добре написани публикации. Чета блога ти отдавна, и няма да спирам - сред любимите ми!
    Дипенд са известни тук с чудесните си холограмни лакове. Иначе, аз също харесвам неутрални цветове, и се връзват прекрасно с късите ми нокти.
    Поздрави, Али :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Али! Много мил коментар, който ми стопли сърцето. Като се прибера в България мога да ти донеса един такъв лак, за да го пробваш, щом ти харесва :)

      Delete
  3. Честити 2 години! Желая ти здраве най-вече, още мноого все така хубави публикации, неспирно вдъхновение, безброй прекрасни поводи за писане и успехи! :))
    Л

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря за хубавите пожелания. Много ми е важно да имам вдъхновение да пиша, дано не ми изневери :)

      Delete
  4. Честит рожден ден на блога :) Още много прекрасни постове ти пожелавам :)Много красиво е станало :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че и на теб темплейта ти харесва. Бях се спряла на няколко други, но бяха твърде сложни, а един блог според мен трябва да е на първо място четлив и лесен за ориентиране.

      Delete
  5. честит рожден ден :))) успех с новата визия :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Надявам се и аз на нови читатели и по-големи постижения :) Усещането е страхотно.

      Delete
  6. Честит рожден ден с пожелания за много вдъхновения, покупки и фенове! :) Моят любим taupe е Essie- 764 Lady like. А снимки имам в блога: http://sunday-fairytale.blogspot.com/search/label/Essie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти!

      Погледнах лака, който си показала и много ми харесва. Имам спомени да съм го виждала в магазина, но така и не се реших да си го купя. Като цяло (с някои изключения) лаковете на Essie се белят много бързо при мен.

      Delete
  7. Честити две годинки блогуване, Жени! :)
    Това беше първият български beauty блог, който започнах да следя. Бързо се превърна в приятна компания за сутрешно кафе или следобедно какао :)
    Пожелавам ти много вдъхновение, за да продължаваш да ни радваш!

    Криси

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Кристина, че ме подкрепяш и продължаваш да четеш. Толкова ми е приятно да чета подобни коментари, дори не мога да ти го опиша с думи. Аз не съм от тези хора, които могат да изразяват добре емоциите си, но ти и останалите като теб са причината да продължавам да пиша и споделям.

      Delete
  8. И от мен честит рожден ден на блога, Жени! Следя те отдавна и не пропускам твоя публикация - наистина е удоволствие да се отбивам тук. Желая ти много вдъхновение и поводи за радост!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Тони. Мерси за хубавите думи, твоите коментари винаги са ми приятни за четене и съм щастлива, че харесваш това, което правя. Поздрави!

      Delete
  9. Честито и от мен!!! Страхотен български блог, с много информация, добре аргументирани отзиви на база проба, интересно и увлекателно написани публикации. Поздравявам те и ти желая много сладки моменти занапред, които да споделиш с удоволствие с нас!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много за чудесните пожелания и милия коментар, трогната съм от вниманието. Не ми стигат думите да ви се отблагодаря за подкрепата.

      Delete
  10. Честит рожден ден на блога и от мен, пожелавам да си здрава и да имаш вдъхновение още години наред, за да ни радваш със страхотните си публикации:))) Истината е, че следя блога ти съвсем отскоро, но пък в момента, в който го открих, изчетох всичките публикации очти на един дъх - за няколко дни!!! В резултат си накупих страхотни неща :))) Пожелавам ти успех във всичко :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Щастлива съм, че съм успяла да помогна при избора ти на нови продукти и най-вече, че не си останала разочарована. Винаги това е бил най-големият ми страх, да не подведа някого с публикациите си и да си похарчат парите на вятъра.

      Delete
  11. Жени, какво мило предложение! Още едно доказателство за благия ти характер, който ме кара да те чета. Не бих могла да се възползвам и да те задължавам, крайно неудобно би било! Желая ти прекрасен уикенд, мила приятелко :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не е проблем:) Те са толкова евтини, че няма на къде повече. Само, че няма да е никак скоро прибирането ми :(

      Delete