Продукти, които НЕ бих си купила отново

November 7, 2012


Здравейте, момичета!


Запланувала съм ви някои интересни публикации през този месец и силно се надявам да успея да ги осъществя. Старая се да съм по-редовна и се надявам и на вас да ви е приятно да четете моите статии по-често. Друга важна новина е, че съвсем скоро моят малък блог навършва цели две годинки. Иска ми се да направя нещо специално по случая, но все още мисля какво точно да бъде. Върти ми се в главата да заформя някакъв конкурс на тема маникюр например, но съм отворена и към други предложения.


Дълго време се подготвях за днешната публикация и си признавам, че бях много затруднена в избора си. Обикновено ми е много лесно да пиша за неща, които харесвам, защото повечето ми покупки са много успешни и нямам сериозни оплаквания. Преди да си похарча парите за определен продукт обикновено имам някаква идея за какво точно става дума и именно заради това много рядко оставам разочарована. Някои от нещата, които ще ви покажа днес харесвам до някъде, други са ми безразлични, а трети не пасват на нуждите ми. 
В блога имам отделни публикации, в които съм писала за продукти, които изобщо не харесвам и са ме разочаровали тотално, но това, за което ще ви говоря днес е по-скоро ориентирано към такива, които не са правилните за мен, а не непременно с лощо качество.


Chanel Illusion D'Ombre Illusoire


Не обичам да се изхвърлям и задължително да притежавам скъпа козметика, но от време на време си позволявам да се поглезя с нещо "по-така". Така и с огромно нетърпение и желание се сдобих с тези толкова популярни кремообразни сенки, които са неизменна част от козметичните чантички на не една и две дами, независимо от високата цена. Първоначалната ми еуфория бързо отмина и започнах да си мисля, че нещо не е наред с тях.  Проблемът ми бе, че това беше първият ми допир с този продукт и нямах идея как точно би трябвало да изглежда или да се усеща. Цветът е разкошно приглушено лилаво с безброй миниатюрни блестящи частички и много ми харесва, но каквото и да правя не успявам да докарам плътен и наситен слой върху окото си. Издълбах половината опаковка и пробвах да нанеса всякакви бази, мазила, моливи, сенки и прочие, за да постигна поне някакъв задоволителен ефект. Не само, че това почти не се случваше, но само след около час целият лилав цвят бе изчезнал безследно и се забелязваше само броката. Изглеждах така все едно съм спала с грим и на сутринта ми се бе размазал навсякъде. Наскоро си дадох сметка, че сенките дори са започнали да изсъхват и са формирали топка, която се отлепя от бурканчето без проблем. Реших да я поразмачкам, защото не мога да си представя, че 70 лева ще отидат ей така на вятъра, но истината е, че се видях в чудо и се отказах да се занимавам.
Мисля, че специално аз съм случила на дефектен, стар или изветрял продукт, но нямаше и как да знам, че е такъв.

MAC Mineralize Satinfinish SPF 15


Продавачките в магазина на MAC винаги ме убеждават да си купя нещо, от което не просто нямам нужда, но и често не е съобразено с моя тип кожа и нужди. Така се подмамих да си купя този фон дьо тен, който ми бе рекламиран като истинско чудо за комбинирана кожа и в интерес на истината не е лош продукт, но не оправдава високата цена и ми е труден за употреба. Нямам представа защо, но за да постигна равномерен слой върху цялото лице трябва да изразходвам огромно количество продукт, равняващо се на над 3 изпомпвания (за сведение обикновено ми стига 1 и може би малко отгоре). Странното е, че хем изчезва, хем усещам, че не е попил напълно. Не бих казала, че съм го ползвала особено много, а вече съм преполовила опаковката, което по моите стандарти е безумно. Възнамерявам да направя отделна публикация за него, защото имам какво да кажа по темата.

Batiste Dry Shampoo XXL Volume

 
Много харесвам сухите шампоани на тази марка, но не бих повторила варианта им за много обем. На секундата, в която го впръскам в корените си (дори и от много далечно разстояние) прави косата ми толкова суха, че не мога да прокарам пръсти през нея, за да разнеса продукта равномерно. От гледна точка на това да се справи с омазняването със сигурност работи безотказно и дава приличен обем, но усещам косата си като слама и не се чувствам комфортно. Отделно забелязвам косата си да сивее, което ме води на мисълта, че явно тази формула е прекалено силна. Ще изразходвам тази опаковка, след което ще се върна на предишният вариант, който ми пасва повече.

Nivea Eye Makeup Remover


Изказвала съм разочарованието си от този продукт вече и се учудих много, че все още го пазя, но за целите на тази публикация този факт е чудесен. Няма да разтягам излишни локуми, само ще кажа, че не действа. Не премахва добре нормален ежедневен очен грим, а не ми се мисли какво би станало ако използвах водоустойчиви продукти. Със сенките се справя, но спирала е невъзможно да почисти изцяло. В комбинация с това дразни очите ми и за няколко секунди започвам да не виждам добре, което за мен не е правилно и не бих си го причинила отново.

Rimmel - Lemon Drop


Това е най-ужасният лак за нокти, който някога съм използвала. Нямам опит с тази серия лакове на Rimmel и не съм наясно дали е този, който имам е изключение или всички са толкова несполучливи, но с пълна категоричност заявявам, че не бих повторила покупката. Не съм професионалист в нанасянето на лакове и аз съм първата да заяви, че не съм особено сръчна, но никога не ми е било невъзможно да се лакирам с някой лак. Формулата на този е водниста, полупрозрачна и се нанася неравномерно - на едно място е плътен, на друг се вижда плочката на нокътя. Следите от четката са очевадни дори и след 3,4,5 слоя. Със сигурност има някого, който да се справи с него, но това не съм аз, а и не смятам, че нанасянето на лак трябва да бъде толкова сложно упражнение. Жалко за разкошния цвят, който много харесвам.

Balea - Honey Mask


Използвах този продукт доста отдавна и честно казано не помня в детайли всичко, което не ми харесваше в него, но много исках да го включа днес и съм щастлива, че бях запазила едното саше за демонстрации, за това и ще се опитам накракто да изкажа мнение.
 Като за начало на опаковката е оказано продуктът да не се отмива, а да се премахне с кърпа. Сещам се, че бях ужасена колко мазна и тежка остави кожата ми и само след 2 минути бях над мивката, чак след 2 измивания със сапун се почувствах нормално отново. Отделно в съставките открих какви ли не парфюми и алкохоли, които изобщо не желая върху кожата си. Не ми излезнаха пъпки, но лицето ме сърбеше известно време, което е неприемливо и ненужно. Като цяло липсваше това приятно свежо усещане, което е типично след нанасяне на маска за лице, не видях и резултат, който да ме убеди да повторя процедурата.

Catrice - Starlight Espresso


Много се чудих дали да сложа този продукт в списъка или не, защото в интерес на истината го нося доста често, въпреки недостатъците, но истината е, че не бих си го купила отново, а по-скоро бих заложила на друга марка.
 Това, с което имам проблем е издръжливостта му. Аз нося тези сенки единствено и само в сгъвката на окото, защото ми харесва как скулптурират клепача ми и са ми много любими, защото нямам друг такъв цвят в никоя от палитрите си. Слагам база, слагам paint pot и чак така евентуално може да се задържат за що годе прилично време, но пак избледняват и не изглеждат така пигментирани както в началото. Формулата им е чудесна, не се ронят, много са пигментирани, преливат се лесно, но не бих повторила покупката при положение, че за левче повече мога да си купя Inglot, от които съм със сигурност по-доволна.

Yves Rocher Pure Camomile


Принципно този продукт е смесица между тоалетно мляко и тоник с успокояващ ефект, съдържащ екстракт от лайка. Отново няма да се впускам в излишни подробности, но ще кажа, че не почиства грим добре, дори никак добре. Премахва само най-горният слой пудра или фон дьо тен и след него задължително трябва да измия лицето си много добре с измиващ сапун. Само, че измиващият продукт, който използвам е чудесен и премахва всички наслоявания в дълбочина, без да ми се налага да използвам каквото и да е друго преди него.
За мен е напълно излишен и не виждам как бих могла да го използвам, дори и ако се опитам да го изразходвам. Не ми върши никаква работа.

Yves Rocher - 3 Minutes Glow Mask


На същата марка пробвах и маска за лице, която с ръка на сърцето мога да кажа, че е напълно безполезна. Не забелязвам никакъв положителен или отрицателен ефект върху кожата си. Освен това е силно ароматизирана и при положение, че не върши абсолютно нищо, не виждам причина да тормозя лицето си с излишни парфюми и химикали.

Благодаря на Мариета за предложението да направя такава публикация и ще се радвам ако и вие ми оставите своите съвети и препоръки за това какъв тип публикации искате да прочетете.

Пак искам да уточня, че това е моят опит с посочените продукти и е напълно възможно вашите отзиви за тях да бъде абсолютно различен. От всички посочени двата премахващи грим продукта и лакът за нокти са по мое мнение с не добро качество, останалите не са нещо, за което бих си похарчила парите отново.

Подобни публикации :

1. http://www.rainofmakeup.com/2010/12/1.html
2. http://www.rainofmakeup.com/2011/03/2.html
3. http://www.rainofmakeup.com/2011/11/nivea-visage-gentle-waterproof-eye-make.html
4. http://www.rainofmakeup.com/2012/06/yves-rocher.html

11 comments

  1. Аз бяха страшно доволна от измиващия гел от серията PUre Calmille на YR, както и гел-кремът за лице от същата серия. На мен и двата ми влияеха много добре, но е въпрос на кожа, все пак :)

    ReplyDelete
  2. И аз не съм от очарованите от сенките на Шанел. При моите със сигурност няма проблем от гледна точка на съхранение или годност - изглеждат и се нанасят съвсем нормално, но дори и с база трайността им не е задоволителна, а ефектът не е нещо уникално. Не бих повторила тази си покупка. Има толкова по-добри продукти.

    ReplyDelete
  3. Лично аз се радвам, че по-често имаш време да пишеш :) Би ми било интересно да прочета, кой места са те впечатлили в Швеция и в България :) Примерно любимите ти магазини за дрехи, обувки и аксесоари :)

    ReplyDelete
  4. От изброените не съм ползвала нищо, но ще чакам ревюто на фон дьо тена на МАС.

    ReplyDelete
  5. Доста полезно. Тъкмо се чудих за Nivea make-up remover. На мен лично сенките на Chanel ми харесват, защото са един от малкото продукти, които се задържат на мазните ми клепачи, без да се събират в свивките.

    ReplyDelete
  6. Въпросът е как чак сега виждам блога ти, какъв пропуск :D. Много е хубав и ужасно увлекателно пишеш публикациите в него x3.

    ReplyDelete
  7. Споменала си цели два продукта, които аз страшно харесвам- сенките на Шанел и лака на Римел.. Много лошо, че на теб не са ти допаднали. :(

    ReplyDelete
  8. "Само, че измиващият продукт, който използвам е чудесен и премахва всички наслоявания в дълбочина, без да ми се налага да използвам каквото и да е друго преди него." Моля те, сподели кой е този продукт :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gentle Gel Cleanser на Avene. http://www.rainofmakeup.com/2012/08/new-skincare.html#more

      Започнах втора опаковка и го обожавам :)

      Delete
  9. Благодаря много за бързия отговор! Ами и аз го ползвам от много време вече и също съм толкова доволна, но понеже съм пропуснала тази ти статия, реших, че има нещо по-добро :D
    Ами мерси все пак и да спомена, че пробвах подобен продукт на Nuxe - http://us.nuxe.com/en/melting-cleansing-gel-with-rose-petals-177/cleansing-care който не е лош, но определено не е толкова добър като гела на Avene :)
    Поздрави и успех с новите статии, чакаме ги с нетърпение!

    ReplyDelete
  10. Страхотна публикация! До лаковете на Rimmel не съм се докосвала, нито до някой от изброените продукти.
    Винаги съм се чудела на сенките на Catrice, но след този отзив няма да ги закупя.
    Girl's temptations | Продуктите, които съжалявам, че съм купила (Част 1)

    ReplyDelete