MUA? What?

November 23, 2012

Здравейте, момичета!


Аз съм по природа безкрайно любопитен човек и не е особено трудно нещо или някой да ми привлече вниманието, или заинтригува. Същото важи в пълна сила и за разкрасяващите продукти. Достатъчно ми е да видя на няколко места да се споменава дадена козметична марка или продукт и започвам да убеждавам сама себе си, че задължително и аз трябва да пробвам за какво става дума. Няма пък да ви обяснявам колко лесно продавачките в магазините могат да ме убедят, че имам нужда от дадено нещо и аз наивно вярвам, че едва ли не ще промени живота ми, което в последствие естествено не се случва.


Така за пореден път любопитството ме подтикна да се възползвам от последната много примамлива промоция на английската марка MUA. Чувала съм за тях, разбира се и имам някаква бегла идея за какво става дума, но далеч не мога да кажа, че съм запозната подробно с асортимента и качеството им. 


Поръчах всичко като "на магия" и нямах дори най-малка представа какви са въпросните продукти и как изглеждат в действителност. Не бях чела ревю-та и нямах абсолютно никаква предварителна подготовка.


Чела съм чудесни отзиви за палитрите им и реших да ги пробвам, макар че изобщо нямам нужда от нови сенки и още повече от такива в неутрални цветове. 
Спрях се на Heaven & Earth и Undressed, които подозрително много приличат на Naked палитрата ми, а и дори не се различават кой знае колко една от друга. Като цяло и в двете преобладават топлите кафеникави, златни и телесни нюанси, които в по-голямата си част са блестящи. 


И като казах, че нямам нужда от никакви нови сенки, реших да си поръчам ПЕТ от индивидуалните им такива. Всички са с перлен завършек, а аз самата предпочитам матовите сенки за ежедневен грим. Да не говорим и, че нямам място къде да ги съхранявам, което прави покупката сама по себе си абсурдна. 
Shade 24 e много интересен и безкрайно труден за описване цвят (имайте в предвид, че не съм пробвала нито един до момента) - хем бронзов, хем лилав, хем се долавя някаква сива нотка.
Shade 4 е светло лилав цвят с розов отенък. Далеч не това, което очаквах и далеч от това, което обикновено нося.
Shade 11 е тъмно кафяв цвят с бронзов отенък. Много красив, нямам търпение да го тествам.
Shade 22 e на пръв поглед скучно светло розово, което надявам  веднъж нанесено, ще изглежда по-различно.
Shade 1 e светъл телесен хайлайтър.


Друг продукт, от който не просто нямах нужда, но направо си бях забранила да купувам е червилото. Имам толкова много, че цял един живот няма да ми стигне, за да изразходвам всички. Защо си поръчах 4 червила на MUA, не знам, но се надявам поне да успея да ги вкарам в употреба.
Постарах се поне да си взема цветове, които иначе не притежавам, за да оправдая някак си покупката им.
Juicy e телесен цвят с розов подтон. Исках да съм сигурна, че поне едно от червилата, ще е нещо, което харесвам и използвам.
Shade 13 e ярко червено със студен подтон.
Shade 12 e корал с розов подтон.
Shade 16 e корал с оранжев подтон.

Малко са неподходящи за сезона, но се получава така, когато избираш козметика по снимка, която дори не е истинска снимка, а квадратче в подобен цвят.


От лаковете за нокти съм много приятно изненадана и всички цветове са ми точно по вкуса. Макар и пак да не съм улучила точно сезонните нюанси, с удоволствие ще си ги запазя за пролетта и лятото. 
Shade 1 e тъмно синьо с многоцветен глитър. Разкошен цвят, нямам нищо подобно в колекцията си и ще се лакирам с него при първа възможност.
Shade 15 e ярко розово, подобно на Watermelon от Essie, но една идея по-светло.
Pistachio e ментов със зелен подтон.


Всъщност Bronzed Perfection - бронзираща пудра ми бе препоръчана преди известно време от позната, която обожава този продукт и е с цвят на кожата подобен на моя. За това и реших да рискувам и да пробвам, макар че не съм свикнала да контурирам лицето си много и общо взето се сещам рядко да го правя. Опаковката е доста голяма (но не може да се сравнява с тази на Flormar), а цвета на пръв поглед ми се струва доста тъмен. Не е изцяло матова и не знам как ще изглежда върху лицето.


Имах нужда от нещо ново за веждите и реших да пробвам сета им, който включва два цвята, гел за оформяне, хайлайтър (който е доста тъмен, поне за мен), четчица и пинсета. 


Последният продукт, с който се сдобих са топчетата за т.нар. Caviar маникюр, който е много актуален в момента (или поне бе до скоро). 

Като цяло съм доволна от продуктите, които получих и ми се струва, че ще си намеря някои нови фаворити сред тях. Останах изненадана колко издръжливи и добре направени са им опаковките, очакванията ми бяха доста занижени, но за щастие не се оказах права. 
За всичко, което ви показах днес платих около 20 евро (с доставка). Следващата промоция, която планират е -40% off на всички техни продукти, когато феновете на фейсбук страницата им достигнат 40 000. Ако имате желание да ги пробвайте, не забравяйте да следите за промоционалния код. http://www.facebook.com/MUAmakeupacademy?ref=stream

При първа възможност, ще заснема снимки на всичко, което получих и ще направя ревю, ако имате желание. 

9 comments

  1. За палитрите съм чела много добри отзиви, дано и на теб да ти харесат. Ще ми е интересно да прочета и твоето мнение за тях, а и за пудрата и сета за вежди :)
    Честити придобивки! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Кристина!

      Много са ми интересни и на мен и силно се надявам да ми харесат, защото цените им позволяват да си накупя каквото ми душа иска и да не ми е жал, че вероятно няма да използвам и половината преди да изтече срока на годност.

      Delete
  2. Уоооу, страхотен шопинг :) Нямаш си и на идея колко добре те разбирам за "неоправданите" покупки - аз ги оправдавам с блога... :D Червилата изглеждат много готини, бих пробвала!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм ги пробвала все още. Искам да направя няколко хубави снимки за блога преди това, но при нас е толкова мрачно (в 3 се стъмва) и просто така и не ми остава време. Държа ги в една пластмасова торбичка на пода и съм нетърпелива да се намацам подобаващо.

      Delete
  3. Уауу, невероятни покупки на чудесна цена :) Чакаме още отзиви :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Цената няма как да е по-чудесна. За сравнение тук за малко по-малко от 20 евро мога да си купя ЕДИН лак на OPI, така че съм изключително доволна.

      Delete
  4. Аз, за съжаление не успях да си поръчам продуктите, заради покупка от моя страна на неприлична цена :D
    Жени, май продуктите са супер, супер добри за цената си.Сега на следващата промоция са мои!
    Браво, всичките ти покупки са супер добър избор отново !

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Много интересна и забавна публикация :)
    Не знам как го правиш, ама всяко нещо, което си купиш, започвам и аз да го желая :D
    Ще чакаме по-подробна информация за отделните продукти :)

    ReplyDelete