Съботно разчистване + част от любимите ми продукти

October 28, 2012


Здравейте, мили момичета!

Вчера успях да си открадна мъничко време, за да се позанимавам с гримовете си. Рано сутрин обикновено хващам каквото ми попадне под ръка и след това го захвърлям на някъде. Каня се от седмици да седна и да си подредя козметиката, но все има нещо за вършене и не ми се отдаваше възможност да го направя.
Изхвърлих доста продукти, които не съм използвала от много отдавна и подозирах, че срока им на годност е на път да изтече. Най-накрая измих и четките си, които отчаяно имаха нужда от дълбоко почистване, сега им се радвам колко са белички и чисти, даже ми е жал да ги използвам.
Не знам за вас, но винаги, когато се отърва от куп ненужни неща се чувствам много по-добре и някак си дори ми олеква на душата. Никога не ми е било за цел да трупам козметика и съм много доволна от това, което сега имам и използвам.
В момента имам само огромен проблем с лаковете, които вече не ми се побират там, където ги бях подредила и ми се налага да им намеря ново място, а нямам идея къде и как това да се случи. Ще се радвам да споделите с мен снимки или идеи за това какво да правя с тях.

Бях ви показала преди много време една прозрачна кутия на Muji, в която си държа често използвани продукти, за да са ми под ръка по всяко време. Със сигурност имам и някои напълно излишни неща в нея, но там са си намерили местенцето и съм им свикнала и знам къде мога да ги намеря, а и когато нещо ми е пред очите шанса да го използвам е много по-голям. Днес поизчистих кутията и понеже не съм пускала публикация от известно време, реших да ви покажа част от съкровищата си.

Въпросната кутия е сравнително малка и плитка, така че не побира кой знае колко много неща за съжаление, но двете чекмеджета са достатъчни за съхранение на най-необходимото, а пък ако не разполагате с прекалено много козметика, може да побере и всичките ви притежания. Ако попаднете на нещо подобно, препоръчвам с две ръце, много е удобно и практично.



В първото (горно) чекмедже си държа всякакви очни линии и кремообразни сенки, както и любимият ми балсам за устни в момента . 
Голяма болка на сърцето са ми сенките на Chanel, за които платих огромна сума пари, а далеч не са това, което очаквах. Може би моите са били изветряли или нещо не е наред с тях, но дори се отлепиха от дъното. 
Двете ми очни линии на Inglot и Essence също намериха своето местенце там, както и гланц за устни и червило, които използвах често през лятото и е време да ги преместя другаде.








Във второто чекмедже си държа някои продукти, които използвам всеки ден без изключение и ми е важно да ги намирам бързо. 

Имам нова любима спирала на Clinique - High Impact, която е в тестер размер, но толкова много ми харесва, че се замислям дали да не си я взема в пълен размер, въпреки че специално за спирали обикновено се доверявам на масовите марки.
Коректорите ми, пудрата и любимите моливи за очи в момента също съхранявам там.







Не знам до колко имаше смисъл от тази публикация, но бях в настроение да пиша и реших поне да насоча усилията си към някаква тема, а не да пиша безразборно. 

При нас е ужасно студено, вече дори валя сняг. Миналата година зимата започна чак през декември и като цяло времето беше сравнително поносимо. Нося толкова много дрехи по себе си, че едвам ходя, включително шапка, шал, ръкавици и прочие зимни атрибути. Като казах ръкавици... Кучетата решиха, че е супер забавно да ми нагризат единственият чифт такива и трябва да ходя да си купувам нов. 

Хубава и слънчева неделя!

9 comments

  1. Аз обожавам да изхвърлям неща и да се отървавам от тях. Даже нещо, като не ми хареса, нямам търпение да го подаря на някого или просто да не е вече при мен :) Обичам да държа нещата, които ползвам и ми трябват и често правя разчиствания и промени в подредбата на гримове и т. н. От друга страна пък доста мои вещи имат сантиметална стойност и ги пазя ли пазя. Като едно червено червило на Шанел, което сега, като се замислих ще му изтече срока, а аз все го ползвам пестеливо, понеже ми е подарък и е на любима марка, и цвета го обичам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много обичам да си пренареждам козметиката, толкова ме успокоява и зарежда, че не мога да ти опиша с думи. Особено сега, когато вече не живея с родителите си и мога да правя каквото ми душа иска е още по-интересно и постоянно нещо организирам и правя. В момента наредих цялата декоративна козметика и съм много доволна от резултата, но още съм в търсене на идеалното решение за всичките ми лосиони и продукти за коса, които са твърде големи, за да съхранявам в шкаф. Остават ми и лаковете, които нямам идея какво ще правя, така и не мога да им измисля място. Като съм готова (което нямам идея кога ще стане, имайки в предвид как нямам време за нищо в момента), ще ви покажа и на вас.

      Delete
  2. Аз не обичам да хвърлям. Голям съм Плюшкин. Имам неща, които са супер безполезни, но стоят в кутии. Но на месеца веднъж сядам и разчиствам козметиката си и не само. Случва да се да намирам по 10ина списания, много касови бележки, листчета и т.н. Иначе аз си държа лаковете в кутия от обувки. В друга кутия си държа акрилните боички, четките и т.н. Ще се радвам да споделиш какво си измислила за лаковете. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Аз май съм малко на моменти да ти кажа, защото от време на време решавам, че всичко ми трябва и искам да го запазя. С възрастта обаче някак си се успокоих и вече преценявам от какво наистина имам нужда. Специално с козметиката се научих какво ми харесва и какво не, а в крайна сметка защо да пазя работи, които грам не ми допадат и няма никога да използвам. Често подарявам разни неща на познати, ако някой прояви желание, така не ми е гузно, че съм си хвърлила парите на вятъра.
      До сега си държах моите лакове в една кутия Glossybox, но тези на Flormar са с много издължена капачка и не можех да я затварям, затова я преместих в друг шкаф, но постепенно я запълних и сега няколко лака ми седят разпилени извън нея. В чудо се видях какво да ги правя тия лакове.

      Delete
  3. За сенките Chanel Illusion d'Ombre (май виждам Illusoire на снимката) ли говориш, че не си доволна от качеството? Според мен нещо не си случила на опаковка, тъй като аз имам и според мен това са най-лесните за нанасяне + най-трайните сенки, които притежавам. Знам обаче, че ако не са много плътно затворени, наистина бързо изветряват. Ти като ги купи ли бяха така или след това?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мислех да направя отделна публикация за тях, но не искам да подвеждам никого, защото май аз съм единствената недоволна. Това са първите ми такива сенки (Illusoire) и нямам представа как точно би трябвало да са. Още първоначално започнаха да мърдат из опаковката, но предположих, че това е нормално. После дойде проблема с издръжливостта.. Каквото и да правя не се задържат повече от час върху клепачите ми. Пробвах всичко каквото се сетих - бази, моливи, гел очна линия, кремообразни сенки, нормални сенки и т.н. Резултата е един и същ, само след час оставам с лилавеникав брокат по очите. Пигментацията и нея никаква я няма.. Така и не успях да докарам плътен и наситен цвят, а само лек отенък. Снощи като чистих забелязах, че кубчето съвсем се е отлепило от опаковката и в момента прилича на малка точица, която спокойно се мърда навсякъде, дори мога цялото да прехвърля в друга опаковка ако искам.

      Delete
    2. Хммм, май наистина си случила на кофти опаковка :( По принцип тези сенки са с консистенция на много плътен мус (като шоколадов мус например ;) ) и когато ги нанесеш се превръщат в сухи сенки. Също по принцип би трябвало сравнително лесно да можеш да постигнеш плътен цвят. При мен, въпреки сравнително мазните ми клепачи, аз принципно нямам навика да слагам база, а например Епатант ми издържа цяла клубна нощ без да помръдне или да избледнее. Знам, че Илюзоар е със същото качество. Твоите щом са се отлепили от бурканчето, значи наистина са изветрели. Много жалко, че не си останала доволна, особено при тази цена :(

      Delete
    3. Здравей Жени,
      нарочно известно време не четох публикациите ти (които много обичам)- запазих си ги за някой момент, в който да им се насладя на спокойствие. Подобно на теб и аз имам набор козметика, която използвам ежедневено и намирам лесно всичко в нея, самоче държа всичко в един платнен органайзер с 6 странични джобчета. Като казах органайзер, предлагам ти да погледнеш видеото на Missglamorazzi (YouTube), начерено My nail polish collection and storage, може да ти допадне идеята за такъв начин на съхранение. Ето и линк: http://www.youtube.com/watch?v=V1HGQ1_ISL0

      Delete
  4. Здравей Жени,
    дълго си "пазих" последните ти публикации непрочетени, за да си ги разгледам на спокойствие с подходящо настроение. Пишеш, че се чудиш как да съхраняваш лаковете - най-интересното напоследък, което ми е попадало е видеото на missglamorazzi в you tube, наречено Nail polish collection and storage. Моята скромна колекция си живее в едно плетенп панерче, но признавам, че то поотесня напоследък.

    ReplyDelete