10 things I would repurchase

October 12, 2012


Здравейте, момичета!

През последните седмици сериозно страдам от липса на идеи, а пък не мога да осъществя  и тези, които имам. Взех си сериозна почивка от пазаруването, което според мен оказа голяма промяна в отношението ми към козметиката, а и някак си ентусиазма ми се беше поизпарил. Предполагам е нормално да настъпи такъв момент, имайки в предвид, че водя блог от почти две години вече и съм писала за какво ли не, но се надявам тази ми фаза да отмине скоро и да се настроя на друга вълна. 
Много ви благодаря за търпението и хубавите коментари, ако не бяхте вие вероятно много отдавна бих се отказала, но докато вас ви има и аз ще бъда тук, за да споделям с вас любимото си хоби. 

Преди няколко дни ви помолих за "помощ", защото спешно се нуждаех от свежи идеи за нови публикации и от сърце благодаря на всички, които се отзоваха. Определено много ме улеснихте и се заемам усърдно да осъществя всички предложения. 


Темата на днешната публикация е по идея на Мариета и е посветена на 10-те продукта, които бих си купувала отново и отново. Пак по нейна идея вероятно ще напиша и такава с тези, които не бих си купила, смятам че ще е интересно за вас, а и не съм правила до сега нищо подобно. Между другото искам да ви припомня, че миналата година по това време направих подобен списък, но в по-различен формат и преглеждайки в момента си давам сметка, че с изключение на един от продуктите, които ви показвам там, всички останали съм си купила отново (или не съм изразходвала до край ) и дори в момента присъстват в чекмеджето ми.
Това ме вдъхнови да се поразровя много надълбоко из скромната си колекция и да се постарая наистина да подбера неща, които много харесвам и са незименна част от рутината ми. 


L'Oreal Elnett Satin Hair Spray


Тези, които ме познават биха се учудили, че изобщо притежавам нещо подобно, защото почти никога не използвам лак за коса. Това се дължи на много фактори, но най-важният измежду тях е, че тънката ми косица просто не "носи" на такива продукти. Всеки път, в който фризьорка се е опитвала да ме напръска с лак, резултата е бил плачевен и само след 10 минути косата ми е на топка, а похарчените пари за фризура са излетели на вятъра. Бях чувала от къде ли не отзиви за този продукт и щом зърнах малкото флаконче в магазина, го грабнах мигновено. Не съм запозната дали се предлагат някакви негови разновидности, но този, който аз имам е много лек и фиксира съвсем леко косата ми, без да я заплита или прави тежка и трудна за разресване. В този смисъл не съм убедена, че би свършил работа на някого с тежка и гъста коса, но за моите ежедневни нужди е повече от чудесен, а на следващия ден косата ми изглежда съвсем нормално.

Seche Vite Top Coat


Няма нищо по-досадно от това, след като се лакираш да се налага да стоиш 20-30 минути с ръце във въздуха, пристеснявайки се да не си развалиш маникюра. Това е и основната причина, откакто открих бързосъхнещите лакове, да не мога да си представя живота си без тях. Уникалното при Seche Vite със сигурност обаче е блясъка, който оставя върху ноктите след употреба. Никога не съм виждала нещо подобно и понякога имам чувството, че мога да се огледам в маникюра си. Прави дори и най-скучният лак да изглежда специален и скъпо струващ. Не ми допада факта, че съдържа вредни химикали, които предполагаемо имат шанс да застрашат здравето и винаги се заричам да не си го купувам повече, но след като сменя 2,3 топ лака на други марки, пак се връщам към този. 

Tarte Amazonian Clay Blush - Exposed


Сдобих се с този така мечтан руж, благодарение на майка ми и смело мога да заявя, че го използвам всеки ден, почти без изключение. Понякога се чувствам виновна дори, защото спрях да използвам останалите си ружове (а имам доста такива). Нанесен върху кожата ми някак си успява да подчертае тона ѝ и да пасне идеално, без да е прекалено кафяв или прекалено розов. На мен най-ми харесва факта, че е "удобен", не трябва да мисля как да го слагам или с какво си отива, прелива се идеално и отнема само няколко секунди за нанасяне, а резултата винаги е един и същ - независимо дали нося матов фон дьо тен или с блестящ ефект. Друго голямо предимство за мен е, че стига да не духа вятър навън, цветът издържа върху лицето ми почти цял ден, със сигурност не мога да се съглася с обещаните 12 часа, но 6 звучат по-реалистично.

Revlon Lip Butter - Peach Parfait


Слагам "Peach Parfait" в заглавието съвсем условно, защото за момента притежавам само този нюанс, но съм толкова влюбена във формулата, че нямам търпение да се сдобия и с други цветове. През последните месеци много свикнах да използвам такива хибридни продукти и съм почти сигурна, че не бих се върнала към традиционното червило, което често изсушава устните и не ги прави привлекателни. Не смятам, че по някакъв начин омекотяват устните ми или имат лечебни свойства, но ах тази формула.. Разнася се като масло, изглежда небрежно, а в същото време закачливо и бляскаво. Много подобни на лип бътърите са новите червила на L"Oreal Caresse.

Dior - Amber Diamond Highlighter


Тези, които следят блога ми от много време са наясно колко мечтан бе този продукт за мен и колко бях тъжна, когато разбрах, че не се предлага в Европа повече. Имам малка слабост към хайлайтърите и даже понякога имам опасения дали не прекалявам с употребата им, а този няма как да остане незабелязан. Съдържа 5 лентички всяка, от които в различен цвят и могат да се използват, както заедно така и поотделно. Не съдържа брокат, но е много бляскав и лесно може да се прекали с него, а определено си личи много, когато е нанесен и смятам, че е по-удачен за употреба вечер. Няма съмнение, че е скъп и луксозен продукт, но гарантирам, че всеки лев си заслужава, а количеството е достатъчно за цяла вечност. Дали изобщо ще го изразходвам не знам, но в случай, че това се случи не бих се поколебала да си го купя отново.

Maybelline - Age Rewind Concealer


В по-младите си години никога не съм имала тъмни кръгове и изобщо не съм предполагала, че някой ден ще ми се наложи да използвам коректор, за да ги прикривам. Използвала съм течни, кремообразни, озаряващи и какви ли още не и като цяло съм оставала сравнително доволна от всеки един от тях, но до сега не ми се бе случвало да попадна на нещо, което тотално да ме грабне и да ми реши проблема на 100%, а дори да не се събира в тънките линии под очите ми. Много лека формула, която се слива с кожата до съвършенство и кара тъмните ми кръгове да се изпарят и да изглеждам събудена и свежа, издържа цял ден (а дори не нанасям пудра отгоре). Имам този в цвят Neutralizer, който е много светъл и много бежов.

Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner


За съжаление не мога да ви покажа истинската пигментация на тази очна линия, защото я забравих отворена една сутрин и изсъхна, та сега трябва да си купя нова, но е достатъчно черна и интензивна, дори и за най-придирчивите от вас.
Писеца е под форма на писалка, като в горния си край е много тънък, а в долния се удебелява. Прави тънки или по-плътни линии, в зависимост от натиска, който оказвате и е много, ама много лесна за употреба. Първите няколко пъти се омацах стабилно, но след това сякаш от веднъж ръката ми се пречупи и днес вече почти не правя грешки. Смело мога да кажа, че дори ми е по-удобна от гел очната линия и ефекта ми допада повече. 

MAC Teddy Eyeliner


Много пъти съм ви говорила за този молив и стоя зад думите си на 100%. Не използвам скъпи моливи за очи, защото не виждам полза за себе си от тях, но този нюанс не съм срещала до сега да се предлага от никоя марка масова козметика. Прекрасен цвят за ежедневен грим, който подчертава чудесно цветло-кафявите ми очи и е прекрасно допълнение към всеки опушен грим и дори изглежда чудесно носен самостоятелно леко размазан в корените на долните и горни клепачи. при мен издържа цяла вечност, не се размазва.

Skin 79 BB Cream


Първата марка азиатски ББ кремове, до която имах достъп бе Skin 79 и съм много доволна от направената покупка. Дамите, които са със светла кожа, мисля че няма да останат разочаровани ако се доверят на ББ кремовете. Първите ми впечатления от продукта бе, че ми се стори много тежък и мазен, но по това време на годината, когато захладнява и кожата ми се нуждае от допълнително овлажняване, ми пасна далеч по-добре. Не мога да съм категорична дали има някаква полза от него за кожата ми, но е лесен за употреба и изглежда много естествено върху лицето ми.

Moroccan Oil

Получих два тестера на този продукт в Glossybox и веднага се превърнах в тяхна голяма почитателка. По-лекият вариант не ми е толкова любим, не забелязвам толкова голям ефект върху косата си, но оригиналната версия е страхотна и ми се отразява чудесно. Рекламиран като третиращо средство, според мен напълно грешно, смятам че силата му е в оформящите му свойства. Сутрин косата ми стърчи навсякъде, а благодарение на този продукт изглежда подредена, здрава и много блестяща. 

Teddy, MAster Drama, Age Rewind, BB Cream

Tarte, Dior

Ще се радвам да споделите с мен, кои 1 продукта бихте си купили отново и отново, а ако имате вече такава публикация, да ми оставите линк в коментарите. 

Хубава вечер!

15 comments

  1. Супер много се радвам, че си използвала идеята ми ^^
    За момента мога да спомена само няколко продукта, които бих купила отново: водата на Биодерма, 3in1 на Гарниер (само от Германия ;д) , лосиона и крема на Акнеаут, молива за опушване на bourjois, лаковете на OPI, сенки на Диор (ако ги свърша някога), балсама на Nuxe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря още веднъж за хубавите предложения. Аз много искам да пробвам балсама на Nuxe, но си намерих аналогичен продукт, който струва някакви стотинки и преобрази устните ми и някак си не ми се рискува с други подобни.

      Delete
    2. От любопитство ще попитам кой е продукта. В момента разполагам с четири балсама и два стика, така че продуктите за устните са подсигурени при мен и не ми трябват още. Ама са ми много любими и съм сигурна, че ако видя някъде Korres ще си взема и от техните ;д

      Delete
  2. И аз много си мечтая да докопам Dior Amber Diamond, но засега нямам успех.
    http://beautylovesbooks.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пожелавам ти да успееш да го откриеш. Няма да съжаляваш!

      Delete
  3. Чуден пост! И на мен ми се ще BB-то да ми беше харесало, но мисля, че даже май се изпъпчих от пробичките (не съм сигурна дали е от това, де, само предполагам, но докато ги пробвах друго в режима си не съм сменяла)...

    Рядко се купува нещо наново, но има неща, които са останали определено в съзнанието ми като страхотни продукти (аз тях си ги събирам в секцията Favourite Products). Напоследк забелязвам, че нещата за баня ми правят много сериозно воечатление, и като че ли за първи път се зарибявам по разни по0интересни душ-гелове и ексфолианти например :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм на мнение, че BB кремовете няма да се харесат на всеки. Признавам си, че първите няколко пъти, когато ги пробвах грам не ми харесаха. Усещах кожата си мазна, тежка и сякаш ми запълваше порите. После разгледах съставките и видях примерно 10 вида парабени, което ме наведе на мисълта, че едва ли са толкова полезни за кожата, колкото ни ги представят. В момента обаче тука градусите варират от 1 до 8 и кожата ми си личи, че е дехидратирана и ме опъва, колкото и кремове да слагам. Фон дьо тен-ите, които използвах лятото не изглеждат така добре, а този продукт понеже е по-мазничък ми действа много добре. Използвам и кремчето на Maybelline, но то взе да ми идва тъмно, понеже изсветлях.

      Delete
    2. Ооох, да, и аз усещам как гарниерския за мазна кожа, който ми беше идеален лятото, ще започне да ми тъмнее :( Иначе си абсолютно права за студеното време - трябват си по-тежки продукти...

      Delete
  4. Чудесна публикация!
    А би ли споделила каква е трайността на очната линия на Мейбълин? Водоустойчива ли е?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей. Водоустойчива в смисъл ако плачеш - не е. Ако се изпотяваш или е топло и се притесняваш да не се размаже - е. Трайността е чудесна, не избледнява и не се разтича. Препоръчвам горещо. Страхотен продукт, ако умееш да работиш с него или имаш желание да се научиш.

      Delete
  5. Жени, искрено ти съчувствам за липсата на вдъхновение за нови публикации - знам колко е неприятно. Аз слава богу горе-долу съм си решила проблема в това отношение, защото съм насочила блога си основно към ревюта на конкретни продукти. Моят съвет е когато ти е трудно да измислиш конкретна идея за публикация просто да пускаш ревю на конкретен продукт. Ти имаш достъп до много интересни и недостъпни в България марки и съм сигурна, че ревюта на подобни продукти ще са ни много интересни.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Не искам да си търся оправдания и за това съм откровена с всички, наистина не ми се занимаваше с блога. Нямам представа защо, прост всеки път, в който сядах да напиша нещо, си намирах по-приятно занимание.
      Благодаря за съветите, оценявам наистина и се надявам да ми се върне желанието за писане.

      Delete
  6. Жени, здравей. Днес за първи път попаднах на блога и без да се впускам в излишни обяснения искам само да ти кажа, че непременно ще те следя и занапред :)Статията ти много ми хареса и бих споделила своя опит с коректорите. Кожата ми е светла и доста прозрачна и супер много се дразня на кръговете под очите, които ми придават вид на някакво ужасно същество. Единствения коректор, който ме спасява е жълтия и зеления прахообразен модел на Lily Lolo. Не съм и предполагала, че тези цветове вършат такава работа.Определено препоръчвам.

    ReplyDelete
  7. Жени обожавам блога ти:) Искам да те попитам може ли да ми препоръчаш надежден сайт за козметика който да доставя до България..специално се интересувам защото имам нужда точно от такъв лак за коса(L'Oreal Elnett Satin Hair Spray)и тъй като съм чела толкова добри отзиви съм много навита да си го купя,но за жалост в България го няма..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! За съжаление нито един от сайтовете, които аз следя не правят доставка до България специално на този продукт. Чувала съм, че златна рибка обаче предлагат асортимента на професионалната серия на лореал, погледни там.

      Хубави празници!

      Delete