По-големи очи?

October 20, 2012


Здравейте, момичета!

Съвсем скоро ми предстои да положа тест по шведски, за да премина в по-горно ниво и съм заета с учене, защото нямам време за губене. Нещата започнаха лека полека да изглеждат по-постижими за мен и да се чувствам малко по-уверена, макар че съм все още съвсем в началото.
Времето е ужасно, облечена съм като за зимни условия в България и ми е много некомфортно. Винаги съм ненавиждала да бъда твърде навлечена и тази ситуация изобщо не ми се нрави, но все пак гледам да се настроя позитивно. В крайна сметка това са бели кахъри, важни са съвсем други неща.
Голям проблем са ми снимките за блога през това време на годината, защото светлината е много слаба и цветовете изглеждат твърде бледи. Сериозно трябва да помисля по какъв начин да се справя със ситуацията, защото не мога да ви опиша колко публикации съм зарязала заради ниско качество на снимките.


Днес съм ентусиазирана да ви покажа един съвсем новичък продукт, както за мен, така и за марката, която го предлага - Rimmel ScandalEyes Waterproof Kohl Kajal 005 Nude.
В предишната ми публикация съвсем бегло споменах за новата линия моливи за очи на Rimmel, която наскоро засякох да се предлага в сайта на Asos - Link. Включва 7 различни цвята (черно, ярко синьо, бронз, тъмно лилаво, нюд, сребристо, кафяво сиво - taupe), които в по-голямата си част са стандартни, но разпознах и няколко истински съкровища, които бях нетърпелива да пробвам. Цената в момента е промоционална - £2.99 с безплатна доставка.


Сдобих се с два от нюансите, но днес искам да обърна внимание на по-уникалния сред тях, а и като цяло не се среща често из масовата козметика.

Предполагам не всички от нас са надарени с перфектни големи очи и понякога ни се налага да прилагаме техники и трикове, които визуално да променят формата и големината им.
Самата аз имам сравнително малки очи и макар да не се вълнувам твърде много от факта как да ги направя визуално по-големи, се опитвам да избягвам да ги очертавам прекалено много с тъмни цветове, особено през деня.
  
Не веднъж сме чували от гримьори, познати, списания и блогове как нанесен във водната линия, белият молив автоматично прави очите да изглеждат по-големи (това се дължи на факта, че прави бялата част от окото по-изразена и прави водната линия да изглежда част от нея). На мен белият молив не ми харесва, изглежда неестествено и се набива много на очи. Пробвала съм продукти на няколко марки в различни нюанси на бялото, но до сега така и не намерих правилният продукт за себе си.
Добра алтернатива на белия молив е този в телесен (нюд) цвят, но от една страна този тип моливи до скоро бяха трудни за намиране, а от друга някои изглеждат твърде бежови или твърде розови. 


ScandalEyes Waterproof Kohl Kajal 005 Nude е интересен и нов за мен продукт и не знаех какво да очаквам от него. Не се поколебах да си го купя веднага, щом го зърнах и го изпробвах на секундата, в която го получих.
Първото, което забелязах е, че молива е много мек и кремообразен. При малко повече натиск ще се счупи или размаже неприятно в долните мигли на окото, което ми се случи на мен. Пигментацията е страхотна и само с едно минаване във водната линия я оцвети в плътен телесно-бежов нюанс. Подобно на други подобни моливи и този ви дава няколко секунди, в които да правите с него каквото си поискате, след което изсъхва и не мърда. Моите очи не сълзят прекалено и съм много впечатлена от издръжливостта му. Винаги ми е било трудно да определя до колко един продукт е водоустойчив, но имайки в предвид, че всекидневно ме вали дъжд и продукта се задържа, където съм го поставила, предполагам говори достатъчно много за това.


Относно цвета.. Имам известни подозрения, че не би се харесал на абсолютно всеки, защото не съм сигурна, че е достатъчно универсален, за да подчертае добре всички тонове кожа. Много е бежов и почти се доближава до цвета на коректора ми. При всички положения е нещо, което ще трябва да се тества, защото иначе няма как да се разбере. Цената позволява експерименти, а може да се окаже тъкмо това, което винаги сте търсили.
На мен лично много ми харесва и ще се запася с още един за всеки случай. Въпреки че съм светла, не прави погледа ми мъртвешки (което бе и основно притеснение за мен) и качеството е на много високо ниво.

Надявам се днешната публикация да ви е била интересна и полезна. Ревю-тата със сигурност не са най-силната ми страна и винаги се притеснявам, че съм изпуснала някаква важна информация, която да ви споделя. 
Ако вече имате впечатления от този продукт, много бих се радвала да ми разкажете за тях.

Хубав и слънчев съботен ден!

4 comments

  1. Много хубава публикация, беше ми полезна! Тези моливи не съм ги виждала, може би при нас в България още не са ги внесли. Ако видя - веднага ще взема нюд-а и таупе-то:) Поздави от мен! Блогът е много хубав:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм успяла да бъда полезна. Моливите имат много хубава формула и са чудесни. Надявам се цвета да ти пасне. Аз имам и таупе-то и той ми харесва дори повече. Нямам подобен цвят, а не е като да нямам достатъчно моливи.

      Delete
  2. Интересна публикация, ще чакам моливите да дойдат и в България.
    Иначе аз отдавна ползвам подобен молив на Орифлейм и също върши добра работа, но е по-светло бежов -
    http://2.bp.blogspot.com/-I3x9DXxPvTw/T5glT5uA6aI/AAAAAAAABys/RfQQjrc-GCg/s1600/2012-04-08+00.06.43-.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Никога не бях чувала за този молив, благодаря, че ме информира за съществуването му. Ако имам възможност, ще си го поръчам. Сигурна съм, че тепърва предстои да бъдем заляти от подобен тип моливи, въпрос на време е всички марки да се усетят.
      Поздрави.

      Delete