Empties Vol.2

October 5, 2012


Здравейте, момичета!

Днес успях да си купя първите два лака за есенната публикация, която подготвям и съм много щастлива, тотално бях забравила емоцията от нови придобивки. Набелязала съм си още някои красоти, които обаче смятам да поръчам от ebay, защото цените тук са непоносимо високи. Като казах лак за нокти, преди седмица моя приятелка от училище ми подари такъв на марката Depend, в мини опаковки и вече съм четвърти ден лакирана с него, не просто не е мръднал, но подозирам, че може да ме изкара още четири дни. Всички останали марки, които използвам, независимо колко скъпи, се белят след максимум 24 часа, а някои дори след не повече от 10. Нямам идея на какво се дължи това, но възнамерявам да тествам още някой цвят преди да си правя каквито и да е било заключения.


Преди известно време написах статия за изразходваните от мен продукти и се прие много добре, така че усърдно си събирах опаковките, които да ви покажа днес. Предупреждавам ви, че някои от тях не са в превъзходно състояние и се опитах да ги поизчистя, но не съм убедена, че се забелязва огромна разлика. Нямам огромно количество продукти, но ми е трудно да ги съхранявам и веднага щом се насъберат няколко, гледам да ги разкарам от живота си.
Тъй като вече имам някакво подобие на социален живот и си използвам козметиката извън дома, изразходвам далеч по-голямо количество от нея, така че ви очакват толкова много подобни публикации, че чак може да ви втръсне.

Смятам, че няма по-категорична оценка за качеството на един продукт, след като той е привършил и у мен се зароди мисълта колко ми липсва и трябва да притежавам отново. 



Brilliant Smile - Whitening Toothpaste


Обещавам ви, че нямам намерение да ви досаждам с всяка паста за зъби, която изразходвам, но конкретно тази получих от Glossybox и ми се стори удачно да споделя впечатленията си от нея.
Използвах я без пропуск в продължение на около месец - сутрин и вечер, което по мое мнение е достатъчен период, за да забележа промяна в състоянието на зъбите си. 
Първите няколко дни усещах зъбите си да бъдат особено чувствителни към топло и студено и дори леко да ме наболяват. За малко да спра употребата на пастата, защото в крайна сметка кой иска да има болки в устата? За мое щастие неприятното усещане изчезна и в последствие дори свикнах с кофти аромата. Имам един основен проблем с този продукт и това е факта, че не ми дава свежото усещане в устата, което съм свикнала да получавам от други пасти за зъби. За мен това е огромен минус, който сам по себе си е достатъчен, за да ме накара да си спестя 40-те левчета за нова опаковка. От гледна точка на избелзване, мисля че забелязах някакви минимални резултати, но и аз принципно имам сравнително бели зъби, така че вероятно на някого с по-сериозен проблем, би подействала по-добре. 
Добрата новина е обаче, че благодарение на този минимален ефект, реших да обърна повече внимание на тази си част от тялото и в момента съм в сериозен процес на четене, за да избера новички продукти, които да използвам.

Aussie 3 Minute Miracle Deep Treatment Conditioner


Отне ми почти година, за да приключа с тази 250 мл опаковка, което до някъде оправдава безбожната му цена. Продукта е предназначен за много изтощени коси и предполагаемо съдържа един куп полезни съставки, които да помогнат с възстановяването им в дълбочина. Може да се използва като маска веднъж на няколко дни или при всяко къпане, въпрос на желание. В зависимост от това колко е увредена косата, трябва да се стои между 1 и 3 минути с него, след което да се изплакне добре с вода.
Първите ми впечатления бяха повече от положителни и дълго мислех, че съм открила някакъв чудотворен продукт, който е променил живота ми към по-добро. Използвах балсама почти при всяко миене и веднага можех да почувствам косата си гладка и мека. За съжаление обаче след няколко месеца забелязах, че косата ми спря да реагира толкова добра и заглаждащия ефект се забелязваше само, докато излезнех от банята, веднага след което усещах косата си заплетена и странна.
Не съм специалист и не мога да кажа дали косата ми просто свикна с продукта (чувала съм такива теории), но първоначалния "уау" ефект бързичко изчезна, което ме навежда на мисълта, че едва ли ще си дам парите отново за този балсам. Не мога да бъда категорична, напълно е възможно да му дам нов шанс някой ден, но до тогава го слагам в графата "може би".

Dove Silk Dry Anti-Perspirant Deodorant


Най-комфортно се чувствам, когато се доверя на тази марка спрей против изпотяване и забелязвам най-добри резултати при себе си. Единственият минус, който отичам е, че към края на всяка опаковка усещам, че кожата ми вече е доста свикнала с него и е загубил първоначалната си сила. За това всеки път си купувам различен вид, по-скоро различен аромат и нямам никакви оплаквания. Научих си урока и вече се спирам на по-дискретни аромати, за да йе ми омръзнат бързо, предпочитам този и натуралния им. Имам и някои, които физически вече не понасям - тези с нар и краставица и бих си купила в краен случай.
В момента използвам рол он-а на същата марка и мисля, че действа дори по-добре от спрея.

Anatomicals Deep Cleansing Mud Mask


Използвах маската толкова отдавна, че дори нямам спомени какво точно ми хареса в нея, но знам, че бих си я купила отново. Подобни продукти едва ли биха могли да са революционни, но стига да имат поне някакви почистващи или подхранващи свойства за мен е предостатъчно. Помня обаче, че направи кожата ми зелена и дори след цялостно измиване с измиващ гел, отново се виждах странно оцветена. Дали си въобразявам не знам, напълно е възможно, но за всеки случай препоръчвам употреба вечер, за да няма неприятни инциденти.

Montagne Jeunesse Very Berry Ultra Moisturizing and Cleansing


Обожавам аромата на боровинки и съвсем сериозно бях на път да си оближа лицето, което разбира се не се случи, но изкушението бе на лице. Използвах тази маска, след като се прибрах от България и кожата ми веднага реагира, стана суха и раздразнителна и очевидно се нуждаеше от екстра внимание. Много харесвам тази марка маски за лице, защото са евтини, готови,  действат добре и са лесни за употреба. Винаги си купувам различни, за да не свиква кожата ми и усетя ли, че имам нужда, слагам веднага. Любимите ми са ексфолиращата с морска сол и почистващата със зехтин.

Yves Rocher - Jardines du Monde Flor De Loto


Направих грешката да оставя опаковката отворена на земята и кучето не можа да се въздържи да не я събори, в резултат, на което половината от съдържанието се изля на пода. Като цяло не съм кой знае колко впечатлена от тази им серия, а аз съм най-непретенциозният човек на света, щом става дума за душ гелове. Аромата ми е странен и усещам кожата си окей след употреба, но не поради някаква незнайна причина просто не ме грабва. Не бих си го купила отново, но бих провала други продукти за тяло на Yves Rocher, от по-луксозните им серии.

L'Oreal Eye & Lip Make Up Remover


Този продукт ми бе препоръчан от читателка и имам добри впечатления от него. Аз обичам по-мазнички лосиони за очи обаче, защото иначе имам чувството, че си претърквам кожата и ми е неприятно. В момента използвам втора опаковка от него, нямам идея как би се справил с много водоустойчив грим, но с моята обикновена спирала дава отлични резултати. Много ме е яд, че така и не си купих мицеларната вода на Bioderma, със сигурност тя е следваща в списъка. Някога.

Essie Good To Go & Mavala Quick Minute Finish Top Coat


Взех си топ лак на Essie след привършването на първия ми Seche Vite, който много харесвам, дори използвам в момента, но за съжаление съдържа кофти съставки, които избягвам за продължителна употреба и изсъхва супер бързо, не успявам дори да преполовя опаковката.Останах доволна от него, но не ми дава този блясък, който е типичен за Seche Vite и много ми липсваше. Изсъхва бързо, не забелязвам да кара лака ми да издържа повече и почти успях да го изразходвам докрай, преди да се превърне в неизползваем. Бих си го купила отново. Формулата му е по-течна, което на мен много ми допада. 
Топ лака на Mavala е почти идентичен с този на Essie, съвсем леко по-плътна формула и еднакъв ефект. Мисля обаче, че ми харесва една идея повече от Essiе, но пак липсва огледалния блясък, който така харесвам.

Batiste Dry Shampoo


Много съм ви хвалила този сух шампоан и е излишно да казвам, че бих си купила отново. Много улеснява ситуацията с опърничевата ми коса, която мия през ден, защото все пак съм сред хора и искам да изглеждам прилично. Отчаяно имам нужда и от допълнителен обем, който получавам безпроблемно само с едно леко впръскване в корените. Горещо препоръчвам.

Това бяха моите продукти за днес, не са много, но както казах и в началото нямам възможност да трупам повече от това. 
Ще се радвам да споделите кои са продуктите, които обикновено приключвате първи и ако имате подобна публикация, да ми оставите линк, за да мога да я прочета. 

Българските бюти блогове станаха прекалено много, за да насмогвам да следя и ви се извинявам, че нямам възможност да оставям коментарите си след всяка публикация, но силно ви подкрепям и ви пожелавам да се развивате повече и да ставате все по-популярни.

Хубав и слънчев уикенд на всички!

2 comments

  1. Дегримьора на L'oreal ми е много любимим и съм го купувала много пъти, но откакто съм с водата на Bioderma не смятам скоро да си го взимам пак. Хубавото при него е, че не дразнеше очите ми, когато нося лещи :)

    ReplyDelete
  2. Въпреки, че много харесах водата на Bioderma, специално за очния грим до момента, за мен по-добро от демакианта на L'oreal се оказа само Clarins Instant Make Up Removal (и много по-скъпо също де). Не мога да и търпя празните опаковки и да пусна публикация за тях, но много ми е приятно да чета твоите. Поздрави!

    ReplyDelete