Makeup Backups!

July 17, 2011

Здравейте! 

Не знам за вас, но аз винаги нареждам и пренареждам нещо, когато става дума за козметиката ми. Винаги се старая да подредя всичко по начин, по който да ми е възможно най-удобно да намирам това, което ми трябва и същевременно да не ми е разхвърлено. И в интерес на истината ми е ужасно интересно да си разглеждам нещата и понякога преоткривам продукти, които съм забравила.

При последното голямо подреждане си дадох сметка, че имам известна част неща, които са чисто нови все още (по една или друга причина) и прецених, че е удачно да ги отделя от останалите. 



Зачудих се дали аз съм единствената, която си има такива продукти, които така да се каже "пази" и това провокира днешната публикация. Силно се надявам да не съм сама!

Ако имате интерес някога мога да ви покажа как съм си подредила всичко и какви "тайни" крие моята колекция и тъй като имам вече камера, която може да прави и видео нищо чудно да ви изненадам някой път, но това е отделна тема.

Обмислям да направя подарък на някого от вас, когато блога стане на 1 година примерно, или пък в случай, че тези, които следят блога станат 50. Със сигурност ще включа част от това, което ще видите днес.

И няма да ви отегчавам повече, а направо ще ви покажа.


Имам два ружа на E.L.F. в цветове - Shy и Flushed. Много ми допадат цветовете, но имам толкова много ружове вече, че не виждам вариант, в който мога да изразходвам всички на време и ми е жал да отворя тези, знаейки че няма да ги използвам. 

Гланца е отново на E.L.F. в цвят - Baby Lips и много ми харесва, но още не му е дошло времето. Продуктите ми за устни са прекалено многобройни на този етап, за да си позволя да прибавя още един към тях. 


Палитрата на UD съм я изкарвала само веднъж от опаковката, а вече изглежда така все едно е седяла в прашна стая 2 месеца. Тези, които я имат знаят за какво говорят. Велура изглежда много добре, но на картинка. Реалността е, че всяка прашинка полепва по него и няма никакво премахване. Не зная дали някога изобщо ще стигна до нея, защото не съм дори преполовила дори сегашната ми, а ми е жал да срока на годност просто да изтече и да се изхвърли. 

Палитрата на Sleek - Oh so special очаква да ми дойде настроението за снимки, защото сенките са минерални, което автоматично означава, че след първата употреба вече няма да е в най-добрият си вид, а ми се иска да може да се насладите в пълния ѝ блясък.


Гел очна линия на Physician's formula също очаква да дойде момента, в който да влезне в употреба, но все още използвам тази на Maybelline, от която съм много доволна и няма никакво намерение да свършва скоро, макар че я използвам доста често. Много се замислям дали да не използвам поне лилавият цвят. Сега е лято и точно подобни нюанси са много подходящи за сезона. 

Руж-а на Bourjois е специално купен за една от вас и както споменах в началото още обмислям как да стане целият процес.

Баща ми знае колко харесвам MAC и при последното си пътуване до Щатите е попаднал случайно на CCO магазин и ми е купил два цвята сенки. Carbon от колекцията Venomous Villain, както и Night Manoeuvres от колекцията Style Warriors. Това са първите ми сенки на марката и съм доста впечатлена. Вероятно ще направя публикация, в която да споделя впечатленията си от тях.


И трите палитри на снимките съм показвала вече в предишен пост. Тази на Wet n Wild ще задържа, защото много ми харесва, но другите две не мога да вкарам в употреба, наистина имам достатъчно палитри в колекцията си. Аз искам да ги използвам ефективно, а не само да ги отворя и да ги пробвам 2 пъти и след това да седят на дъното на шкафа.

Отделно от това имам някои четки от сетове, спирала на Golden Rose, която чака своя ред и няколко празни контейнерчета, които си взех от Белгия, защото не съм виждала тук да се продават такива, а понякога са много необходими.

Като цяло може да изглежда супер налудничево да купувам неща, които просто да седят, но истината е, че с изключение на спиралата и палитрата на Sleek останалите продукти са ми подарък, а както споменах нямам за цел да отворя нещо и след това да седи и да събира прах. Предпочитам нещата да са в този си вид в случай, че реша да подаря на някого нещо, вместо да се изхвърлят след време. 

Ще се радвам ако споделите с мен дали и вие като мен имат разни такива неща, които си пазите по една или друга причина. 

Благодаря ви за отделеното време и се надявам скоро времето да се разхлади, защото в момента не се живее просто.

6 comments

  1. Отдавна не ми се е случвало нещо да застоява непоправимо, и изобщо да не го използвам. Но имаше и такива времена, когато хвърлях използвани по веднъж продукти. Много ми беше жал :( Сега май единствено био-пудрата на Буржоа седи, ама само до есента, когато смятам да й дам втори шанс...

    ReplyDelete
  2. Истината е, че аз предпочитам да си имам няколко неща, но да си ги ползвам постоянно и когато дойде време да ги заменя отварям това, което ми трябва. Примерно с палитрата на E.L.F. 100-те цвята, не мога да ти опиша колко съжалявам, че не се стърпях и я пробвах. Можех да я подаря на някого, който би и се насладил в пъти повече :( Между другото аз нямам кой знае колко грим. Някой път ще покажа за какво става дума, но наистина не е нещо кой знае какво.

    ReplyDelete
  3. Аз пък нямам нищо,което да не ползвам,когато един продукт ми свърши,тогава си купувам нов,например почти никога нямам по повече от една спирала или коректор.Иначе имаш чудесни неща в резерв.И супер баща,между другото!

    ReplyDelete
  4. Ида, още не съм ви показала останалите ми подаръци от него :P Скоро.

    ReplyDelete
  5. Не си само ти,Жени а също имам много неща който съм купила но си стоят в шкафа неизползвани,жал ме е да ги отворя защото знам че ще си сложа само веднъж от тях и после така и ще си заминат захвърлени.. сякаш това е някакво състояние да имам нещо но трябва да си купя и другото знаейки че може да не го ползвам!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Забелязвам, че при много жени се получава точно така и това се дължи предполагам на факта, че обичаме пазаруването и лъскавите неща. Аз поне забелязвам, че за много неща не мога да оправдая голям разход, но за козметика - никакъв проблем :)

      Delete