Част 1. Travel Essentials

July 25, 2011


Здравейте, момичета!

Първо искам да ви се похваля, че най-накрая завърших и вече съм бакалавър! Междувременно ми остана един семестър от магистратурата и се надявам през март вече да приключа и с това. Бях изключително заета през последните 2,3 месеца, но вече всичко е в миналото и преди да започна да кроя сериозни планове за бъдещето ще имам щастието да отида до Швеция за 10-тина дни, които да прекарам с любимият ми мъж.
Ще се постарая да публикувам снимки, особено на facebook страницата, така че да ви направя и вас част от моята ваканция. Силно се вълнувам и се надявам да не остана разочарована. 


Не знам за вас, но мен лично винаги, когато ми предстои пътуване ставам много нервна за това какво ще взема със себе си. Не съм от тези откачени момичета, които носят 1 куфар с козметика, но има някои неща, от които наистина няма как се лиша и ми е изключително трудно хем да не прекалявам, хем да взема всичко необходимо. В две поредни публикации (ще ги публикувам в 2 поредни дни, защото в противен случай, че ще стане твърде обемно) ще ви покажа какво възнамерявам да взема със себе си и се надявам да ви бъде интересно.


Започвам с декоративната козметика. 

Винаги, когато пътувам си поставям за цел да се огранича, вземайки със себе си наистина най-необходимите неща и този път със сигурност няма да направя изключение. Постарала съм се да подбера наистина само продукти, без които не мога в ежедневието си. Повечето от това, което ще ви покажа предполагам вече сте виждали из публикациите ми, но както не веднъж съм споменавала за мен е много важно да използвам това, което имам.

Несесера, който използвам е на The Body Shop и е невероятно компактен. Купих си го в началото на годината само за 2 евро и не мога да ви опиша колко съжалявам, че не купих поне още един.
В лявата си част има отделение за четки, в средата е самият несесер, който може да се откача и да се използва самостоятено, а в дясно има допълнителен голям джоб, който също може да побере доста неща. И като за финал има дръжка, така че може да се закачи в баня например. Наистина е точно това, от което имам нужда и смятам, че е една от най-успешните ми покупки.


Лице :

- Фондьотен
През последните месеци нямам по-любим от този на MAC -  Face and body. Обожавам начина, по който кара кожата ми да изглежда, а и в интерес на истината напоследък нямам големи проблеми с пъпки и несъвършенства.

- Пудра
Отново няма да изненадам никого като кажа, че става дума за Studio Careblend отново на MAC. Дори и в дните, в които нямам желание да се гримирам върху крема нанасям малко от нея за минимално покритие и съм изключително доволна от резултата.

- Коректор
Взимам със себе си 2 коректора - този на NYX, който е с един тон по-светъл от кожата ми и е просто перфектен за тъмните кръгове под очите, но и може да се използва и като хайлайтър нанесен на подходящите места. Използвам го преди фон дьо тен-а си. Другият е Studio Finish Concealer на MAC и е много покривен и използвам за прикриване на пъпки изачервявания. 

Тук ми се иска да вметна, че винаги слагам фон дьо тен-а и коректора в допълнителна найлонова торбичка, за да съм сигурна, че няма да имам инциденти.

- Руж 
Мислех да мина само с един, но ми се иска да имам малко избор. След много мислене се спрях на IsaDora - Pinky Peach , както и най-любимият ми Well Dressed на MAC, който между другото използвам толкова често, че скоро ще започне да привършва.

Вместо основа за грим ще използвам крема си за лице, вместо хайлайтър - коректора, който споменах, а и единият от ружовете е с блясък, така че няма да ми липсва твърде много. Все още не съм решила дали да взема и един бронзер за всеки случай, но е твърде вероятно да пропусна.


Очи :

База за сенки
Ще взема мини primer potion-а, който идва с палитрата Naked, както и молив на NYX в цвят Milk.

Сенки
NAKED на UD! Съдържа всичко необходимо за лек дневен грим, както и по-наситен вечерен. Нямам нужда от нищо допълнително.

Молив
Молива към палитрата, който е двустранен - черен и кафяв цвят, както и тъмно син на Avon - Starry night blue. Допада ми много, защото мога съвсем леко да нанеса под долната мигла и придава съвсем вид на окото без да е необходимо да слагам сенки.

Спирала
Спряла съм се на новата спирала от Maybelline - One by one, която не е лоша в никакъв случай, дори напротив. Няма как да мина и без извивачката на E.L.F. Без нея съм загубена. Миглите ми са дълги, твърди и ужасно трудни за извиване.

Няма да взимам очна линия, вместо това ще използвам молив или пък черният цвят от палитрата.


Устни :

Балсам за устни
На The Body Shop  в Pink Grapefruit, който нося в дамската си чанта.

Гланц за устни
На Park Avenue, който ми е много любим и нямам идея какво ще правя, когато свърши. Отделно от това в чантата си обикновено нося още един, но сега точно не мога да се сетя кой точно. ( По спомени беше някой от новите на Maybelline.)

Червило 
Спряла съм се на две. Angel на MAC и Soft Nude на Revlon. През повечето време смятам да заложа само на балсама или гланца, така че няма да взимам нищо кой знае какво. 


Четки за грим :
Отново се спрях на наистина най-необходимото - Ъгловидна четка за вежди и очна линия (в моя случай сенки) на Ecotools, четка за руж отново на Ecotools , четка за пудра на Prettytime, четка за коректор на Ecotools, както и две четки за сенки - на MAC (217) и на E.L.F. от обикновената серия.
Допълнително няма как да не взема пинсета и острилка.

Знам, че така изредени изглеждат като супер много неща, но не можете да си представите колко много се опитах да съкратя списъка до минимум.
Преди да замина вероятно ще си сложа отново един Shellac, за да си спестя носенето на лаковете и допълнителните принадлежности за нокти, които между другото не бих взела изобщо, но ноктите ми в момента са толкова дълги и добре изглеждащи и наистина ми се иска да ги запазя така за по-дълго време.

Не забравяйте да погледнете блога утре или в други ден, за да прочетете и следващата публикация, за която споменах в началото.

Благодаря ви за отделеното време и ви желая много хубав и усмихнат ден.

4 comments

  1. Хех, Жени, как събираш всичко гореизложежно във въпросния несесер? :)) Скриваш ми шапката с комплекта си за пътуване :))

    ReplyDelete
  2. Subrah go i daje mqsto mi ostana za oshte tolkova. Mnogo e kompakten nesesera. Spored men bqh dosta skromna v prigotovleniqta si :P

    ReplyDelete
  3. Този несесер е страхотна нахотка! Идеален за пътуване. Лекичко ти завиждам ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Струваше само 2 евро в The Body Shop. Съжалявам, че не купих поне още един :(

      Delete