Част 2. Travel Essentials

July 25, 2011

Здравейте!

Ето я и обещаната втора част посветена на предстоящото ми пътуване и какво планувам да взема със себе си. Ако и вие сте в трескава подготовка на заминаване нямам против да обменим опит и идеи.

В предишната част ви споделих какъв грим взимам и наистина се постарах да не прекалявам, за да ми е удобно с пренасянето все пак, а и колкото и да ми се иска не мога да изнеса цялата къща със себе си.

Когато става обаче дума за коса, лице и тяло положението става още по-сериозно. Изградила съм си режим и продукти, които използвам към него и ми е ужасно трудно да си представя, че ще имам нужда от нещо и няма да разполагам с него.
Отне ми известно време да преценя кое мога да заменя с какво, така че да не ми липсва нищо. Дано съм успяла. 
Всъщност драмата не е чак толкова голяма, не че не мога да живея без козметика, дори напротив, но ме очакват срещи с роднини, приятели и ми се иска да изглеждам прилично.




Имам несесер на Avon, който не знам дори как попадна при мен. Майка ми го донесе от някъде, но пък се оказа многофункционален и си го използвам с голямо удоволствие. Има достатъчно джобчета да побере каквото ми трябва и цип, който да предпази останалата част от това, което слагам в него в случай на разливане (не ми се е случвало никога, но все пак) и накрая го увивам в найлонова торбичка за всеки случай.


Коса :


Принадлежности
Няма как да мина без сешоар ( за щастие имам един мини, който аз или майка ми използваме, когато пътуваме) и преса. Дори и да не ги използвам всеки път обичам косата ми да изглежда подредена и така се чувствам много по-добре. Исках да си взема и машата, но ще ми дойде твърде много, така че съм се ограничила максимално.


Четка съм си приготвила само една, но много я харесвам и ми върши чудесна работа. Препоръчвам я, ако използвате четки вместо гребен.


Продукти за стилизиране и измиване 
В момента използвам шампоана и балсама към него на Elseve - Total Repair за увредена и изтощена коса. Имайки в предвид, че косата ми е руса ми трябва нещо, което много да я подхранва и на този етап съм доволна от избора си.

Ще пропусна маски, лакове, вакси, спрейове и т.н., но имам един кремообразен продукт на LineaBio, който предпазва косата от топлинно обработване, а същевременно благодарение на екстракта от ленено семе, който съдържа помага косата да бъде бляскава и мека. 

Лице : 
За щастие приятеля ми използва същия измиващ гел на La Roche Posay като мен (по моя препоръка, рабзира се), така че ще използвам неговия.

Кремът, който съм си приготвила е на Iwostin и е овляжняващ за чувствителна кожа. Ползвам го от скоро, защото благодарение на Effaclar Duo кожата ми изглежда много, много по-добре и се нуждая от нещо по-лекичко.

Не знам защо, но клепачите ми станаха много сухи (предполагам някой продукт за очи не ми е подействал добре) и се наложи да си взема кремче, което да е силно овляжняващо, за да си реша проблема. Купих си от магазина на Aroma Q10 и съм много доволна.

Относно почистването на грима колкото и да не ми се иска съм си взела мокри кърпички, като след употребата им ще гледам да си измия добре лицето с почистващия гел. Както споменах кожата ми в последно време изглежда много добре и ще се постарая да я запазя така възможно най-дълго.

Обмислям за очния грим да си взема мини почистващия лосион на №,  клепачите ми са в доста деликатно състояние и не знам до колко е удачно да използвам кърпичките.

Тяло :


Вместо душ гел съм си взела едно сапунче на Dove, отново гледайки да спестя място в куфара. 

Може би тук трябва да вметна, че след употребата на няколко различни вида спрея и рол он против изпотяване отново се върнах на Dove. Не си намерих нищо по-добро и в момента имам в къщи няколко, които събират прах.

Излишно е да казвам, че в тази категория включвам интимен гел, както и други принадлежности от по-личен характер.

Лосион задължително трябва да си взема, лятото кожата ми става по-суха. Спряла съм се на любимия ми кокосов аромат от I Love Cosmetics. Разфасковката не е твърде голяма и ми съм доволна от действието му.

Парфюм се чудих много кой да си взема (не че имам 15), но се спрях на Dolce & Gabbana - Rose the one. Много е приятен и ненатрапчив. Долавя се нотка на плодов аромат (в описанието пише касис, розов грейпфрут, мандарина, момина сълза, роза, личи, божур, лилия Madonna, сандал, мускус, ванилия), но аз лично усещам повече момината сълза и розата. Не съм голям познавач на парфюмите. Класирам ги обикновено в две категории - харесва ми или не ми харесва.

Това е момичета! ( И Живко) Излишно е да споменавам четка за зъби и прочие скучни неща, които на всички са ни ясни, че няма как да ги пропуснем.

Ако се готвите за път и се чудите като мен какво и как да взимате се надявам да съм ви помогнала с моите идеи и от сърце ви желая да изкарате незабравима почивка в компанията на любимите си хора. 

В случай, че следите facebook страницата на блога, ще се постарая да качвам малко снимки (без да прекалявам разбира се), така че ако ви е интересно да разгледате Стокхолм и може би някой интересен козметичен магазин.

3 comments

  1. Приятно изкарване в Стокхолм!

    ReplyDelete
  2. Zdravei! Predi pytuvane i na men mi e trudno da re6a koq kozmetika da si vzema. Hem iskam ni6to da ne mi lipsva, hem ne moga da si vzema vsi4ko :D
    Mnogo hubavi postove pi6e6! Za6to ne si napravi6 i canal v Youtube? Mislq 4e 6te ima6 golqm uspeh! Az jiveq v Ispaniq i pone tuk tezi kanali imat golqma gledaemost! 6te mi e interesno da ima i takyv kanal na bylgarski!

    ReplyDelete
  3. @Nikki

    Благодаря за предложението! Много е вероятно и това да стане, така че можеш да очакваш изненади :)

    ReplyDelete