Почистване на четки за грим - Част 2

July 20, 2011

Здравейте, момичета!

Днес е ред на втората част от поредицата посветена на почистване на четките ни за грим. Ако сте пропуснали да прочетете първата част може да го направите тук : http://www.rainofmakeup.com/2011/05/1.html.

Четките са инвестиция в по-голямата си част и е много важно да се грижим за тях и да ги поддържаме, а в замяна те ще ни се отплатят, бъдейки в идеално състояние много, много дълго време. Никой не иска прах, себума, който е попил в косъма при предишното поставяне и какво ли още не да попадне върху чистата му кожа и поради тази причина съм си поставила за цел да ви представя няколко варианта за почистване, а вие сами да прецените в зависимост от времето и финансите, с които разполагате на какво да заложите.




Не всеки от нас има достатъчно време да отдели всеки ден на това да почиства четките си всекидневно и тогава сме изправени пред предизвикателството какво да правим. На помощ в тези случаи идват продуктите, които имат за цел да почистят и хигиенизират четките ни до толкова, че да ни свършат работа, докато дойде време за мивката и шампоана.

Не е нужно да споменавам, че на българския пазар такива продукти не съществуват (доколкото на мен ми е известно) и алтернативата ни за пореден път е да се обърнем към интернет пазаруването или марките от висок клас (и високи цени).


Когато имах възможността да се запозная с продуктите на E.L.F. вниманието ми се спря веднага на почистващия им спрей. Цената е 7 лева (подобно на другите продукти от студио серията им) и съдържа 250 мл. продукт в пластмасова опаковка със спрей помпичка.

Пристигайки продукта се беше разлял и малка част от него просто липсваше, но доколкото успях да прочета и други момичета са имали същия проблем. Първото нещо, с което се сблъсках бе ужасно силния аромат, който първоначално ми допадна много, но в последствие започна да ми става наистина неприятен.


Как действа : Напръскайте четките си (3,4 впръсквания) и след това правете движения напред-назад на четката (вертикално или хоризонтално) върху парче плат или кухненска хартия докато цвета не избледнее. Оставете четките да изсъхнат напълно преди да ги използвате отново.


В процеса на употреба се убедих, че този продукт действа най-добре върху четките за очен грим. Тази за фон дьо тен и червило например не се почиства изобщо добре и по-скоро бих го използвала за вид дезинфекция, отколкото по предназначение. 

Добре е да се има в предвид, че не почиства идеално из основи и много често (особено при четки с бял косъм например) цвета, който съм използвала не се премахва напълно, а както споменах леко избледнява. 




Не е най-идеалният вариант за почистващ спрей, но за момичетата, които не разполагат с достатъчно време е най-доброто решение. От гледна точка на цената със сигурност нямам оплаквания, но вероятно не бих го поръчала отново. Не е това, което търся.
За третата част от поредицата тествам още един такъв продукт, но на друга марка и следващия месец вероятно ще пиша за него.

Желая ви хубав и усмихнат ден!

Post a Comment