Nivea Glamorous Gloss - Pink Sugar

March 23, 2011

Здравейте!


От доста време заглеждам новите гланцове на Nivea в Lilly, от където си пазарувам козметика по принцип. След като купих един за един от swap, за който вече ви разказах реших да купя и за себе си. Тъй като имам доста червила и гланцове съм си дала сериозна почивка от подобни покупки и въпреки, че струва само 6 лева, исках да прочета малко ревю-та, за да съм сигурна, че си струва. Навсякъде коментарите бяха повече от положителни и естествено се втурнах веднага към магазина. 

Ето какво пише в официалния сайт на Nivea за въпросния гланц :
  • Придава на устните ви красота и блясък.
  • Разкрасява вашите устни с зашеметяващ блясък благодарение на розовите Ultra Shine пигменти.
  •  Задоволява вашите усещания с екзотичен плодов аромат.
  •  Осигурява дълготрайна грижа.
  •  Със слънцезащитен фактор SPF15, UVA/UVB защита.
Когато помиришете тубичката продукта наистина има много приятен мирис, което беше и една от причините да си го купя. Щом го сложих върху устните си обаче веднага аромата се промени. Не знам дали сте ползвали едни гланцове на Golden Rose, които буквално миришат на сапун, една неприятна миризма на химикали. Веднага направих асосиация с него, въпреки че не е толкова ужасно както при Golden Rose. 
Веднага след това усетих щипене върху устните си... Реших, че може би част от крема ми за лице е попаднал върху устните, докато съм го нанасяла и се е размазал, след като съм сложила гланца. Махнах го и не се бях сещала за него няколко дни. Докато днес отново реших да си сложа от него и реакцията на устните ми беше същата, което ме води на мисълта, че вероятно кожата ми не понася някоя от съставките. В повечето случаи (от това, което съм чела поне) подобни алергични реакции, ако мога да се изразя така се получават от парфюмите в състава на продукта - колкото по-ароматизиран е, толкова по-дразнещ за много чувствителните кожи, но не се наемам да твърдя, че на 100% е точно така. Аз едва ли ще го използвам повече, защото се притеснявам положението да не се влоши, но предполагам, че съм едно от изключенията, защото никъде не прочетох друг да е имал същия проблем.

Като изключим това обаче апликаторчето за употреба е много удобно и сами може да контролирате количеството от продукт, което ще ви бъде необходимо. Цвета е много приятен перлен - почти безцветен, но в никакъв случай не стои мазно на устните и не лепне. Плътен е доста, определено не е от тези, с които изобщо забравяте, че имате нещо върху устните си, но доколкото ми е известно, колкото е по-плътен един гланц, толкова е по-издържлив. Няма да тръгна да ви казвам, че издържа 10 часа, защото подобни неща са твърде индивидуални - колко се обизвате, пиете, ядете, целувате. За периода, в който го носих( в рамките на 2,3 часа)не съм нанасяла втори слой, изглеждаше добре. В състава на продукта има масло от ший и витамин E, които хидратират устните, а SPF никога не е излишен особено, имайки в предвид, че идва лято. 













Предлага се в 3 разновидности : Natural, Red Ruby и Pink Sugar.
Една тубичка съдържа 8,5 гр. продукт, а срока на годност е 12 месеца, цената както споменах 6 лв. Мисля, че се продава почти навсякъде.

Ако харесвате продуктите на Nivea, то е твърде вероятно и този да ви допадне. А, ако сте го пробвали ще се радвам да споделите впечатленията си.


Post a Comment