До дъно!

March 8, 2011

Здравейте!

Днес подреждах козметиката си и си дадох сметка, колко ужасно много неща имам, които харесвам, а забаравям да използвам. Не обичам да пръскам пари за неща, които не ми трябват и са ненужни, а освен това преди всяка покупка гледам да отделя малко време и да прочета отзиви за продукта (ако има такива), за да не допускам грешки.

Напоследък дори се поспрях с пазаруването и не съм си позволявала глезотийки, освен ако наистина нямам нужда от тях. Гордея се със себе си и съм се заставила да изразходвам всичко, което имам, за да знам, че не съм си хвърлила парите на вятъра. 
Особено след като си купя нещо ново, веднага забравям за старите, които ги прибирам и се сещам от време на време да ползвам.

Замислих се за тези неща много сериозно и предлагам и на вас да се включите в моя експеримент. Избрах 6 продукта, които не са чисто нови, а са използвани до някъде вече и ще ги използвам възможно най-често, докато ги свърша. Имах за цел да подбера неща, които няма да бъдат допълнение към начина, по който съм свикнала да се гримирам през деня, за да не ми тежи и да не се чувствам задължена и притисната задължително да ги включа в рутината си.

  • Revlon Colorstay - Много дълго време ми беше най-любимият фон дьо тен, а в момента имам още 3 и този някак си остана на заден план. Изразходвала съм обаче около половината от него и се надявам, че ще го приключа до около месец.
  •  Maybelline Affinitone Concealer - Отново един от фаворитите ми, който също беше забравен някъде на дъното на чантата ми, а напълно заслужава да бъде използван.
  •  L'Oreal Volumissime - Имам я от около 3 месеца и ми се иска да приключа скоро с нея, за да мога да отворя новата ми на Avon, която също много харесвам и нямам търпение.
  •  Bvlgari Omnia Green Jade Body Lotion - Подарък към едноимения парфюм, който майка ми ми подари. Пазех го за "специални случаи", но искам да се вместя в срока на годност и да успея да му се нарадвам максимално, имайки в предвид, че обожавам парфюма.

  •  MNY - вече съм ви говорила за тези гланцове, така че няма да се впускам в отегчителни подробности. Накратко - имам 3, единия използвам една идея по-често от другите и съм много амбицирана да го използвам докрай.
  •  Аvon база за грим - Въпреки, че откато използвам новата, която имам не се и сещам дори за основата на Avon, почти съм я приключила и много искам да се отърва от нея възможно по-скоро.

Искам да уточня, че в никакъв случай нямам намерение едва ли не да се мажа по 5 пъти на ден с лосион, за да го приключа възможно най-бързо или пък да си ям червилото, за да го използвам по-често. Просто заменям в козметичната си чантичка това, което имам в момента с горе изброените с цел да не ги изхвърля, защото наистина ги харесвам. Гледам да спазвам срока на годност на продуктите си , защото съм с много чувствителна кожа и от най-малкото дразнение ми се появяват пъпчици, за това държа на тези неща.

Ще се радвам ако и вие се включите в моя експеримент, не е задължително да използвате 3,5 или 10 продукта, включете толкова, колкото ви е удобно на вас и да видим какъв ще бъде резултата :)
В коментарите може да споделите дали ви е харесала идеята и дали бихте се възползвали от нея.

5 comments

  1. Засега успявам да се въздържам от купуването на повече от един ФДТ, коректор и спирала (както и продукти за кожата), докато не ги изразходвам (ама ми струва доста усилия това въздържане :))). Иначе сенки, ружчета и продукти за устни си трупам - като видя, че им изтича срока, гледам да ги ползвам по-често, ама невинаги успявам докрай. Червилата и гланцовете примерно ги местя в чантата, така че да ги ползвам непрекъснато. Но сенки засега само едни им се е виждало дъното - ревлонските матови. Няма как, даваме жертви :Д

    ReplyDelete
  2. Завиждам ти на волята.
    Аз сериозно съм се мотивирала да се стегна малко и за сега успявам. Наистина си накупих доста неща напоследък и ми се иска да им се нарадвам. Самата аз не се чувтсвам добре, знаейки, че съм дала пари(и то не малко, знаеш какви са цените на козметиката) и само си ги трупам из чекмеджетата. Колкото до сенките, там няма изразходване. Само от последния ми swap получих 7 палитри.. Можеш ли да си представиш за какво става дума? Част вероятно ще раздам тук на блога, ако има интерес.

    ReplyDelete
  3. Страхооотно хрумване
    аз лично купувам много излишни и винаги като си купя нещо ново забравям за старите неща и този цикъл постоянно се върти. Доста често се налага да изхвърлям парфюми , гланцове, червила..., а най-големият майтап е, че по-голяма част от козметиката ми е еднотипна (примерно 3 гланца почти еднакви цветове , 6 цвята почти еднакви сенки...)

    ReplyDelete
  4. Хахаха, аз съм същата. Имам 5 палитри с неутрални цветове.

    ReplyDelete
  5. Ооо, да! Имам си любими цветове, и просто купувам без да мисля. Като се прибера и видя, че имам същия нюанс червило като това, което току-що съм си купила, и ми се реве :Д

    ReplyDelete