Impala SIlicone Eyeliner

March 5, 2011





 





Здравейте! 

От коментарите ви в предната тема си дадох сметка, че би ви било интересно да четете за неща, които може да си набавите по-лесно тук в България и ще се постарая да включвам повече такива статии.

Преди време, когато ви споделих за впечатленията си от молива на Avon, го сравних с един друг, който може да си купите от всеки козметичен магазин, а именно силиконовият молив на Impala. Срещала съм го в 4 цвята - черно, кафяво, сиво и лилаво, но е напълно възможно е да се предлага и в други. Тези, които аз имам и използвам са в основните кафяво и черно.  Аз си го купувам за 3,80лв. от едно квартално магазинче, но съм го срещала и от 4лв. нагоре, така че вероятно цената варира според мястото, от което пазарувате.
Не знам по какви критерии оценявате молива си за очи, но ето какво е важно за мен, за да реша дали ми харесва или пък не :

- Пигментация - Да е достатъчно плътен, за да не се налага да повтарям. Цвета да е наситен.
- Как се нанася - Дали е плавно и безпроблемно.
- Текстура - Дали е мек, дали не е прекалено мек и съответно твърд, дали изсъхва.
- Издържливост - Колко време издържа (особено във водната линия) и съответно дали след време се размазва или разтича в следствие на изпотяване или сълзене на очите.
- Как се остри. В миналото съм имала много проблемни моливи.

Имайки в предвид тези основни неща, които търся в един молив мога да ви кажа съвсем откровено, че цвета наистина е много наситен. Сравнявайки го с други марки, които са по-скъпи, този по нищо не им отстъпва. Нанасянето също е чудесно, писеца се плъзга по клепача, което предполагам се държи на силикона. Издържливостта е повече от прилична, размазване не забелязвам. Тук искам само да спомена, че винаги, когато слагам молив във водната линия или под долната мигла, винаги слагам малко пудра отдолу, помага много при евентуално размазване. Остренето също не представлява проблем, имайки в предвид обаче, че това е все пак доста мек молив не се престаравайте в идеята си да го направите много остър, няма как да стане.
За разлика от молива на Avon, който се запечатва веднага върху клепача и е трудно да го размажете с четка ако искате да постигнете опушен ефект и да придадете дълбочина на окото, с този няма да имате такъв проблем. Не изсъхва веднага и ви дава предостатъчно време да правите каквото пожелаете.
В самия му край има гумичка, която тези, от вас които знаят как могат да използват за постигане на въпросния опушен ефект, аз не мога да се справя с нея, но това не значи, че не е използваема.

Надявам се информацията да ви е била полезна и ако не сте го пробвали, а сте в процес на търсене на хубав молив за очи - да му дадете шанс. Мисля, че няма да се разочаровате.

6 comments

  1. лепидоптерияMarch 6, 2011 at 10:52 PM

    Заинтригуваме с тези моливи
    лилавият тъмен ли е

    ReplyDelete
  2. Здравей. Да, тъмен е - http://2.bp.blogspot.com/-92sF7ZUxH6s/TWbdH0IyL6I/AAAAAAAAA9s/bPokjhco1FQ/s1600/IMG_0514_1.jpg можеш да погледнеш. Както казах за цената си този е най-най сполучливият молив, който съм използвала. Дано ти допадне и на теб.

    ReplyDelete
  3. лепидоптериаMarch 7, 2011 at 2:39 PM

    мерси
    ще го потърся тези дни

    ReplyDelete
  4. Днес си го взех и веднага го изпробвах. Много е добър, наситено черен точно това което търсех а и за парите си е супер.Благодаря :)

    ReplyDelete
  5. Радвам се много, че ти харесва!

    ReplyDelete
  6. Явно на всички ни е трябвал добър черен молив - и аз днес си го купих. За няма и 4-те лева е невероятно наситен и траен. Имала съм моливи на тройно по-висока цена, но като качество почти нула. Добра находка, благодарности за препоръката. :-)

    ReplyDelete