La Roche - Pose Effaclar Series

March 12, 2011



Един много сериозен проблем при жените е мазната кожа. Не само сме предразположени към появата на пъпки и черни точки, но и трябва да подбираме внимателно козметиката, която използваме. Когато комбинираме мазната кожа с висока чувствителност, то тогава нещата са наистина сериозни и неприятни.
За мое щастие кожата ми е по-скоро комбинирана, отколкото мазна, но проблема със свръх чувствителността много ме тормози. През годините съм използвала толкова безброй препарати, кремчета и лосиони, колкото не мога да опиша с думи, но така и не успях да намеря продукт, който да поддържа кожата ми в идеално състояние, нещо към което се стремим всички.
Няма да ви обяснявам колко пъти кожата ми не е реагирала добре на някой фон дьо тен или пък крем, но да кажем, че съм много по-внимателна, когато избирам продуктите си за лице. 

Преди време използвах scrub за почистване на лице на Exfoliac и бях много доволна от него, но кожата ми свикна и трябваше да си взема малка почивка от него.














Наскоро обаче кожата ми отново започна да става много раздразнителна, да ми излизат пъпки и естествено предположих, че нещо, което ползвам не ми действа добре. Няколко дни не използвах никакъв грим и положението се подобри, но все пак оставаше проблема, защото трябваше да разбера от къде идва проблема. 

Сведох възможностите до две :

















Сега искам да споделя с вас за нещо, което подейства наистина добре на кожата ми, след много премеждия обаче.

Серията Effaclar на La Roche - Pose съдържа продукти специално разработени за чувствителна и мазна-комбинирана кожа. Много накратко серията се състои от : измиващ гел, мицеларна вода, микроексфолиращ лосион и мисля 4 вида крем, както и фон дьо тен.



От всички гореизборени аз използвам - измиващия гел, както и крема с двойно действие. Важно е да се спомене, че цялата серия не съдържа - сапун, оцветители, алкохол и парабени и са отлична основа за грим.
Тъй като ми препоръчаха, че за моя тип кожа не е хубаво да използвам scrub се насочих към измиващ гел, в аптеката ми препоръчаха именно този, защото както казах е специално разработен за хора с висока чувствителност на кожата. В момента е на промоция и вместо 200мл се продава в разфасовка от 400 мл. Цената беше около 21 лв. На опаковката пише, че почиства кожатам грижи се за епидермиса и улеснява отсраняването на излишния себум. Използвам го два пъти дневно и нямам думи, с които да опиша колко съм доволна. Не изсушава кожата ми, почиства остатъци от грим без проблем и най-важното, е че кожата на лицето ми изглежда по-здрава, по-стегната и като цяло много по-жизнена и здрава. Самото гелче мирише много свежо, пени се много и ви трябва минимално количество от него.
До тук добре. След като останах с такива чудесни впечатления от гела, реших да пробвам и крема, но знаейки за моята вечна дилема с кремовете помолих за тестери. Запознах да използвам Effaclar Duo първоначално. На първия ден лицето ми беше тотално различно - бяла, чиста и мека кожа. Без съхнене, без омазняване, без пъпки и черни точки. На втория ден обаче се случи нещо ужасно странно. Лицето ми стана червено, все едно съм седяла на слънце твърде дълго. На третия ден - стана още по-червено и започна да боли( не много, но достатъчно, за да бъде неприятно). Разгледах из интернет някои статии и се оказа, че и други са имали същата реакция като мен и се дължи отново на чувствителност към някоя от съставките. Дадох си 1 ден почивка и пробвах тестера на Effaclar K, нямах никакъв проблем с него, използвах го, докато свърши тестера. След това реших отново да пробвам Duo-to и от зачервяването нямаше и следа. Кожата ми предполагам свикна, отидох купих си цялата разфасовка, която е от 40мл, на цена 21лв. (отново на промоция). 
След едноседмично ползване искам да ви споделя, че съм много доволна. Не очаквах след всички премеждия с крема да стигна до тук, но равносметката е - мека ,чиста и стегната кожа, стегнати пори. Минават последните пъпчици в момента, но нямам нови, което е важно и силно се надявам ефекта да продължи. Прочетох, че много момичета комбинират Effaclar K + Effaclar Duo, като втория използват веднъж дневно или веднъж на два дни. Ще мина да си взема няколко тестера, за да видя какъв ще бъде ефекта върху мен.


В допълнение на тези два продукта вечер преди лягане, след измиването с гела използвам и дълбокопочистващ лосин с розмарин на Amrita, но той е доста силен и дори мисля да намаля употребата му.
Ако имате подобен проблем и си търсите някакво решение, то определено си вземете няколко тестера от аптеките и вижте как ще реагира кожата ви. Надявам се и на вас помогне, както помогна и на мен, за да можем всички да се радваме на здрава и хубава кожа.

6 comments

  1. Преди доста години имах типичното младежко акне в Т-зоната, и Ефаклар К беше първият по-скъп крем, който купих от отчаяние. За съжаление при мен нямаше никакъв ефект :(
    Сега имам повече пъпки по линията на челюстта, и ползвам подобни кремчета - пак няма ефект, само от Контрактубекса ми се изчистват малко. Май имам някаква резистентност към съставките на този тип козметика... :(

    ReplyDelete
  2. Пробвай това лосионче на Amrita, 3 лева беше. На мен много ми помогна, а за Effaclar Duo, доколкото знам е нов, съветвам те да си вземеш от някоя аптека тестер.

    ReplyDelete
  3. Ще ходя до Ремедиум и ще помоля за тестери,но все пак от едно намазване едвали ще стане чудо и да да е ефективен крема... А на Амрита съм ползвала един много нежен ексфолиант, който беше в пакетче за еднократна употреба, и си купих направо няколко, защото беше много хубав, но не съм се замисляла да им пробвам другите неща - явен пропуск :).

    ReplyDelete
  4. Май това ще е следващия ми почистващ гел :-)

    ReplyDelete
  5. Ефаклар Дуо е за мен крема, преди година и нещо ми го изписа дерматолог, тамън беше нов на пазара и бях много доволна. Не съм с много мазна кожа, а по скоро с комбинира на места със суха обаче доста чувствителна кожа. И все още са ми проблем и много внимавам с кремове и козметика.Пробвала съм и Ефаклар К не е лош, но ми идва тежък и гел за измиване , който е за по мазни кожи определено. И щях да забравял едно за туширане на самата пъпка май пак беше Ефаклар К обаче никакво действие ама никакво.

    ReplyDelete
  6. Здравей, ще ми кажеш ли от кои аптеки си си вземала тестери. Аз където и да вляза само ми казват, че нямат. Не знам дали си ги пазят за тях и техни познати или наистина нямат. Само веднъж ми извадиха един тестер на фдт на Виши, но такъв еднократен и фармацевтката искаше да ми го отвори там и да си мацна от него да видя, а не да ми го даде. И аз останах шокирана - след като го отвори за какво й е? Абсурдни ситуации.
    Благодаря :)

    ReplyDelete