Хвърлени пари на вятъра... Част 2

March 27, 2011

Здравейте!

Преди много, много време подхванах темата за продуктите, от които не сме доволни. За мое щастие се научих да чета ревю-та и несполучливите ми покупки намаляха драстично, но все пак тук там има по нещо, което ме разочарова. Не ми се иска да ви натоварвам с такива негативни теми, но те понякога са полезни, за да ви предпазят от грешки.

Днес съм ви приготвила три продукта, които макар и не са скъпи наистина разочароват много. Държа да уточня, че освен руж-а другите са доста стари, но не съм ги изхвърлила все още, защото чаках подходящ момент да пиша за тях.

Brooklin Eyeliner

Имам правило да не се доверявам на продавачките в кварталното магазинче, защото са ме подвеждали достатъчно много пъти, но незнайно защо я полсушах, когато ми хвалеше молива на Brooklin. Вероятно факта, че беше 2 лева ( по спомени) до някъде също оказа фактор при покупката ми. Няма да ви обяснявам какво точно не прави, но нека кажа така : Ако търсите молив, който да е твърд, да ви дере клепача и водната линия, да се размазва минути, след като е бил поставен и независимо колко пудра използвате, за да го предотвратите нищо да не е в състояние да го спре - то задължително си го купете. И докато мога да преглътна факта колко е твърд, защото все пак се води kohl pencil, най-вече, защото е доста добре пигментиран, има плътен наситен черен цвят, то положението с размазването е неспасяемо. Използвах го 2,3 пъти и си дадох сметка, че не става за нищо. Рядко правя такива резки изказвания, предполагам сте забелязали, но за този молив не мога да спестя критиките си.


Maybelline Affinitone Blush - 57Peach

Харесвам много коректора от същата серия и силно се надявах и ружа да е поне на половина толкова сполучлив. Опаковката е толкова евтина, че дори е отблъскващо. Четката е кошмарна, ужасно твърда и изкуствена. Самият руж се вижда как е залепен накриво в кутийката и като цяло не прави особено добро впечатление. Сравнявайки го с руж на E.L.F., който е по-евтин и дори има огледалце, наистина разочарова. Нека оставим това настрана, не е толкова важно. Търсих си руж, който да е съвсем лек, да придава лек цвят на бузките - за всеки ден. Подведох се по това, че върху пръста ми изглеждаше добре, но върху кожата просто се губи. Няма никакъв цвят, дори блясък. Имайте в предвид, че аз съм доста светла и върху мен не се вижда изобщо. Пигментацията е просто ужасна. Пробвах да го наслоя върху четката - ефект нямаше.

Impala Longlasting Waterproof Foundation

Купих го миналото лято, защото пак бях подведена колко е чудесен. Търсех фон дьо тен с пълно покритие за вечерта. От тази гледна точка не мога да се оплача, наистина покрива кожата. Ужасно трудно се работи с него. Ако не го смеся с крем за лице ми беше невъзможно да го нанеса върху лицето си. Особено в горната част на челото. Нека отново приемем, че и с това може да се справим, но проблема дойде, когато забелязах, че запушва порите. Появиха ми се за отрицателно време черни точки, които преди това нямах и спрях употребата му веднага.Тъй като съм с много чувствителна кожа ми е невъзможно да си позволя подобно нещо и това беше първия и последния ми експеримент с евтин фон дьо тен.

Имам още няколко продукта, които съм приготвила, но за по нататък. Дано ви е била полезна информацията и ако имате впечатления различни от моите, ще се радвам  да прочета.

Хубав ден!

15 comments

  1. И аз исках този руж на Мейбълин, ама добре, че има тестери, и видях, че няма да е пигментиран изобщо. А розовото беше толкова хубав нюанс... :(

    ReplyDelete
  2. То не просто не са пигментирани, ами нямат грам цвят. Нито блясък, нито отенък - нищо. Между другото днес четох, че за тези от нас с чувствителна комбинирана-мазна кожа е добре да избягваме продукти, които съдържат талк, защото са предпоставка за излизане на пъпки.

    ReplyDelete
  3. И аз съм чела нещо подобно, но понеже по принцип съм си с ужасни пори, не съм забелязала да се влошават или подобряват от продукти с талк (каквито са и повечето пудри де - ама не мога да спра да използвам! :)

    ReplyDelete
  4. Странно, аз съм страшно доволна от молива за очи на Бруклин - с никой друг не успявам да постигна достатъчно плътен и черен цвят във водната линия на окото. Да не би продавачката да е пробутала някой по-стар и "втвърден"?... Останала съм с впечатлението, че доста хора са доволни от моливите на Бруклин. Но пък специално при моливите за очи нещата са строго индивидуални, май това е един от продуктите, за които човек не може да се довери само на отзиви, а трябва да изпробва лично.

    ReplyDelete
  5. @Vorpax

    Здравей! Нямам идея дали е бил от някоя грешна партида или с изтекъл срок на годност, а и го изхвърлих вече и няма как да проверя. Радвам се, че на теб ти допада. Аз открих за себе си по-добри марки, от които съм безкрайно доволна и ще продължавам да използвам :)

    ReplyDelete
  6. Здравей, много хубава статийка, но и при мен няма проблеми с молива на Бруклин, напротив - хареса ми, но спрях употребата му, тъй като ползвах го главно за водната линия, но забелязах, че това смалява съвсем окото ми и спрях. Сега съм с автоматичния молив на Ейвън, което за 3,50лв си е направо аванта. От новата им серия 24К злато, също е много хубава, нека не става реклама, но много ми хареса. Страшно мек, а на всичкото отгоре златистите частички са съвсем дискретни, колкото да придадът загадачност! =]

    Поздрави!

    ReplyDelete
  7. Здравей.
    Тъкмо днес си взех каталог на Avon да разгледам. Ще погледна за този молив. Мерси за предложението. И не се притеснявай за рекламата. За това сме тук, да си помагаме.

    Благодаря, че се включи с коментар. Сега ме мотивирахте да отида утре и да си купя още един молив на Бруклин, за да видя дали ще има разлика :)

    ReplyDelete
  8. Ружът на Мейбълин май две мнения по темата няма.... абсолютно съгласна съм този продукт е пълен боклук не става за нищо. А моливът на Бруклин го имах и останах с добри впечатления от него, но сега вече ползвам на Gosh. Фон дьо тен-ът на Импала съм то отписала мноооооого отдавна, маска ефект създава-отбягвам точно тези.

    ReplyDelete
  9. Днес специално си взех въпросния молив и отново не съм доволна от него. Предполагам е наистина строго индивидуално. Gosh никога не съм използвала, но си харесах базата им за фон дьо тен и ще си я взема по някое време.

    ReplyDelete
  10. Да наистина всичко е строго индивидуално. Ползвала съм много спирали, но от Гош съм най-доволна. Всичките им спирали ми харесват. А сега да ти кажа защо толкова, не избирам специално черния молив. Защото съм изпробвала какви ли не моливи дори и най-евтините и интересното при мен е и аз незнам защо но всеки ме пита как така ми издържа цял ден при това без да се размазва. И аз незнам.. Така че аз всякъкви моливи съм пробвала и ги ползвам дълго време и този последният на Гош, който си взех ми пасна отново, защото нямам проблем с моливите за което мога само да се радвам. :) Но и от професионална гримьорка знам, че за да ти се задържи по-дълго просто го фиксирай с сенки. Може и да го знаеш, нопробвай. :)

    ReplyDelete
  11. И на мен моливът на Brooklin ми хареса. Бих казала, че спрямо цената си, е един от любимите ми.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Явно проблемът е само при мен, но така и не успях да харесам този продукт. Радвам се, че за другите поне не е бил загуба на пари :)

      Delete
  12. И аз съм ползвала ужасяващия Бруклин молив, не си само ти, която не го е харесала... Дали има статия, посветена на моливите в твоя блог?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей.

      Планувам такава статия и ще я подготвя възможно най-скоро. Мерси за идеята.

      Delete
  13. Здравейте, невероятен блог!Много удобен, много изчерпателен, доста приятно четиво!
    Исках да дам скромното си мнение по темата "Impala",защото честно казано съм ползвала голяма част от продуктите им! Със смесени чувства съм ! По отношение на молива за очи съм напълно съгласна!Буквално секудни след нанасянето му на водната линия той се размазва и ефекта е ужасен! По отношение на фон дьо тен-а съм на коренно различно мнение! Като цяло нямам проблемна кожа, излизат ми умерено количество пъпки, имам малко тъмно кръгове под очите и съм бледа, със суха кожа- това е продукта без, който не мога да живея от 6 години! За лятото е много мазничък. Предимства- невероятна покривност, трайност! Не е от най-ежедневните и няма блестящ ефект, не отразява светлината и честно се получава ефектът маска, когато не е правилно разнесен, но за сметка на това покривността не може да бъде постигната почти от никой продукт! Междудругото, заради Вашият блог съм решила да пробвам Revlon Colorstay, който е обсипан със невероятни мнения! Хубава вечер !

    ReplyDelete