Любими през МАЙ - 2019

May 31, 2019

След ужасно трудният в личен план април - май се оказа доста по-разнообразен, цветен и топъл. Имах нужда от нови емоции, баланс и стабилност и да ви кажа наистина нямам от какво да се оплача.
Топлото слънчево време определено се отрази на настроението ми и съответно гардероба ми, а новият ми и неочакван интерес към цветя и градина, даде възможност да науча нещо ново и да разнообразя ежедневието си. Домът ни придоби един по-свеж и пролетен вид, а пък ранното ставане за работа ме подтикна да съм все по-взискателна към козметичните продукти, които ползвам.

Днес ще ви покажа любимите си неща през май, които са точно толкова разнообразни, колкото и месеца бе за мен.  Подбрала съм само най-любимите си предмети и ще се постарая да ви разкажа накракто защо съм се спряла именно на тях.


Любими за дома

Далеч съм от идеята, че разбирам от интериор или имам вкус, който по някакъв начин би могъл да вдъхнови някого другиго. Домашния уют обаче с годините става все по-важна част от ежедневието ми и се старая да се грижа за това обстановката да е приятна и комфортна. 
Лесен начин за разнообразяване на интериора е смяната на декоративните възглавнички и аз не пропускам да го правя няколко пъти в годината. Купувам само калъфки в определен тон, който да пасва на онова, което искам да пресъздам и тази пролет съм заложила предимно на светлите топли тонове, различни материи и текстура. 


Сред любимите ми места за пазаруване на такъв тип артикули е H&M Home, които освен, че предлагат голямо разнообразие и се вписват чудесно в бюджета ми. 

Любими козметични продукти 

Работния ми график бе перманентно променен в началото на този месец и доста различен от онова, на което бях свикнала през последните две години. Освен, че работя повече и като дни и часове, ми се налага и да ставам в 5.30 сутринта, за да успея да се приготвя и да стигна навреме. Работейки в болнична среда нямам опцията да закъснея. Всеки работен ден започва със среща, на която нощния персонал предава смяната на дневния и ако всички не са на линия, това няма как да се случи. 
За това и ми се наложи сериозно да опростя сутрешната си рутина, за да мога хем да се наспя максимално добре, хем да имам възможност да се погрижа за външния си вид, без да превръщам процеса в сложна процедура. 


Cover Up Foundation and Concealer на IsaDora е голям любимец. С пълно покритие, прелива се почти без усилие. Понякога го смесвам с олио за лице, за да го направя по-бляскав, друг път с база за лице, за да променя текстурата му и независимо от всички експерименти прави кожата ми да изглежда перфектна. А цветът!! Не помня кога за последно ползвах такъв продукт, който да не се оксидира и да потъмнява с времето.
Пудрата на Manhattan Insta Fix & Matte пък ми помага да го запечатам за цял ден (макар че и без нея няма грешка), но тъй като имам постоянен контакт с хора, прегръщам колеги, успокоявам след трудни новини и върша какви ли не неща под пара и напрежение, определено имам нужда от екстра издръжливост.
Ружът Orgasm пък на NARS ми дава онзи събуден вид, който държа да имам на работа. Смятам, че малко цвят определено ме прави по-свежа, по-бодра и по-приветлива и този златно-прасковен нюанс е перфектният помощник, за което. А, и да ви кажа честно не съм слагала нищо друго от момента, в който го купих така или иначе.
И тъй като няма на къде без блясък, изрових от дълбините на козметичният шкаф един ужасно любим хйлайтър на Dior Glowing Gardens - 001 Glowing Pink, който с розовеникавите си блестящи частици отлично допълва ружа ми. Може би на някого би му се сторило като too much комбинация, но аз обичам да лъщя и се чувствам комфортно в кожата си. 
Gloss Bomb на Fenty Beauty освен, че е лесен за носене и лесен за нанасяне, прави устните ми супер сочни и като цяло допринася за една такава радостна визия, която смятам, че е важна за мен, имайки в предвид работното ми място. 
Нямам време за сенки или очна линия, но пък Tattoo Liner на Maybelline в цвят 910 Bold Brown размазвам бързо върху клепача и под долните мигли, като завършвам ( и то не рядко в автобуса на път за работа) с нова любима спирала SuperFan на Smashbox

От време на време слагам бронзър, някаква база или лек слой сенки, за които обаче ще ви разкажа в следващата публикация посветена на любимите ми козметични продукти в последно време. 

Любими в гардероба




Сред най-новите ми придобивки е симпатична рокля в леопардов десен на английската марка Warehouse. Изработена е от естествени материали (памук) и макар да е леко плътничка за най-горещите летни месеци, за този сезон и дори по-студено време е повече от перфектна. Само гледайки я изпитвам непреодолима радост и нямам търпение да имам повод да си я разходя.
Дилемата пред, която съм изправена обаче е дали си струва да имам нещо, което зная, че няма да нося кой знае колко много и което направо да си кажа далеч не е в мой стил? Случвало ли ви се е да попаднете в подобна ситуация? Отива ми, обожавам я, не мога да ѝ се нарадвам, оправя ми настроението и ме кара да изглеждам като съвсем различен човек. 


Никога, никога, никога през целия ми живот не съм била голям почитател на магазините за втора употреба. Макар да съм ги преглеждала от време на време покрай познати и приятели, които имат по-набито око от мен за супер находки, самата аз не съм попадала на артикул, който да ми грабне вниманието и да ме подтикне да купя. 
След като споделих с колежка обаче, че искам да рециклирам някои от старите си дрехи, тя ме подкани да ги оставя в магазин за втора употреба, приходите, от който отиват на 100% за подпомагането на хора в сложни социални ситуации. 
Не мога да опиша изненадата си, установявайки, че предлаганото далеч бе извън представите ми за такъв тип магазин и без много да му мисля си тръгнах с две ризки и жълт панталон за около 30 лева общо. Панталона е на Zara и за моите 30 години не съм слагала подобно нещо, но пък явно ми върви на експерименти напоследък и след като го изпрах и освежих, още тези дни ще си го разходя. Ризата с шарка е на H&M и е в размер 40, който на мен ми е леко голям, но пък аз толкова много обичам широки ризи, че не изпитвам никакви притеснения от това, че няма да ми пасне. Бялата пък е на популярна шведска марка STOKH LM, която принципно не е сред най-евтините на пазара и предлага много интересни класически модели с отлично качество. За мен беше любов от пръв поглед и веднага си я представих в няколко различни комбинации с онова, което вече имам. 
С две думи - пазарувайте от магазини втора употреба. Аз съм вече фен. 

Любими за хапване



Обхванала ме е някаква такава фаза, в която много ми се яде шоколад и имайки в предвид, че се опитвам да го ограничавам все пак (заради СПКЯ и т.н.), гледам да си търся някакви по-подходящи за мен алтернативи. 
На пазара има много с най-различни подсладители, но нищо не може да се сравни с богатия и кремообразен какаов такъв на Lindt Excellence. Купувам този с 85%  или 90% какао (като този с 90 ми е по-любим) и по две блокчета на ден с чаша кафе или топъл чай ми действат като балсам за душата и веднага допринасят за по-доброто ми настроение и кондиция. 
Както обичам да казвам животът е твърде кратък да се лишаваме от прости удоволствия. С мярка и без ограничения, правилна култура на хранене и качествени продукти можем да водим осъзнат и пълноценен, но и здравословен начин на живот. 

Любими за четене


Мемоарите с оригинално заглавие "Becoming" на Мишел Обама ме изненада приятно, макар че такъв тип автобиографични книги не са най-предпочитанието от мен. Самата тя е интересен персонаж с много уникална история и перспектива, която макар като чужденец с други разбирания за американската култура, ме впечатли и заинтригува. Книгата е лесна за четене, благодарение на чувството за хумор и самоирония на авторката, която описва с лекота драматичните обрати на съдбата си, без да ги прави отегчителни или твърде драматизирани. Вдъхновяваща и интелигентна жена, доста интересна и поне на мен ми бе интересно да разбера повече за живота ѝ. 

Любими - здраве


Съвсем скоро приключвам тримесечния курс на "лечение" с витамините за растеж на коса Priorin на Bayer. Благодарение на СПКЯ, сред нежеланите симптоми, който дори не знаех, че ме тормози е неконтролируемото падане на коса. Винаги съм мислила, че на всички им се скубе косата, колкото и моята и не е повод за притеснение. Запознавайки се повече със симптоматиката на синдрома обаче, установих, че нещата не са точно така, както аз съм си ги представяла и всъщност имам проблем. 
Купих витамините сред справка с интернет и онова, което се води популярно на шведския пазар, без да имам огромни очаквания и след като ги приемам редовно няколко месеца под ред, мога категорично да кажа, че действат. Скоро ще може да прочетете повече за опита ми с продукта и се надявам да бъда полезна и на вас ако сте в сходна с моята ситуация. 

Любими - домашен любимец


Сезона на кърлежите е официално открит и аз като човек, който изпитва истинско отвращение от този тип създания, изпитвам истинско неудобство, знаейки, че домашния ми любимец със сигурност ще докара поне няколко вкъщи. 
Ползвала съм в миналото капки, различни каишки и след като преди няколко години другото ми куче получи сериозна алергична реакция от такива продукти, бях решила да не ги мъча и да се доверя на ветеринар за съвет. 
Получих обаче препоръка от леля ми, която също има две кучета за Seresto Vet на Bayer, която в България обаче се продава с друго име и реших да я пробвам. Самата каишка има ефект срещу кърлежи, насекоми и там разни други буболечки от около 7,8 месеца. И двете ни кучета не реагираха по никакъв начин на каишката, нито имаше процес на свикване, нито сърбеж, нито някакъв видим дискомфорт. Не сме намирали до момента нито един кърлеж (преди каишката намерихме 2 на едното) и се надявам и за в бъдеще да го предпазва успешно. Леля ми сподели, че ги ползва от години и е очарована от действието и ефикасността им. Не са особено бюджетни, но имайки в предвид, че лаймска болест и други заболявания не се покриват от застрахователната компания, а и аз не мога да понеса да загубя още един член на семейството, инвестицията е повече от оправдана. Препоръчвам.

Това бяха всички майски любимци, които реших да ви представя. През юни се надявам да влезна отново в кондиция и да осъществя всички замислени до момента публикации, които не са никак малко. 
На първо време подготвям любимите козметични продукти и витамините за коса, но ще се радвам на всякакви нови идеи и предложения. 
Нямам търпение да посетя магазина за дрехи втора употреба и ако успея да намеря нови съкровища и проявявате интерес, може би би се получила интересна публикация по темата.

Post a Comment