Garnier Response - Argan Oil & Almond Cream - Грижа за коса

May 19, 2019

Споделяла съм ви много пъти, че използвам много бюджетна козметика, що се касае до продукти за грижа за косата и макар да съм ползвала и по-скъпи варианти, винаги се връщам към дрогерийните предложения.
Имам приятелки, които съвестно избягват сулфати и силикони и да ви кажа разлика между това как тяхната коса изглежда в сравнение с моята аз не виждам. Отделен е въпросът с алергени и как скалпа реагира на по-агресивни пенители, но аз за щастие нямам такива проблеми. 

маска, пампоан, балсам

През последните седмици използвам една сравнително нова серия на Garnier Response, която  ме грабна първоначално с аромата си на бадем и арганово масло. Взех си първо маската за проба и след като тя ми се отрази позитивно, реших да пробвам и останалите продукти от серията. Рядко говоря за грижа за косата и тъй като зная, че много като вас подобно на мен си падат по бюджените продукти, реших днес да споделя впечатленията си.



Argan Oil & Almond Cream е серия продукти на Garnier Response, подходяща за суха и буйна коса. Според рекламната кампания на марката, серията оставя косата видимо омекотена за до 72 часа, благодарение на fair-trade арганово масло от Мароко в състава си. 
Шампоан, балсам, маска и балсам без отмиване са продуктите предлагани на нашия пазар, измежду, които аз имам първите три и съответно използвам паралелно, според нуждите на косата ми. 
Формулата е обогатена и с бадемово масло, което е познато с богатата си концентрация на витамини А и Е. Всички съставки са веган, без парабени и СИЛИКОНИ, а пластмасовите опаковки на продуктите са изработени от 30% рециклирана пластмаса и изцяло подходящи за рециклиране. 

Garnier Response - Argan Oil & Almond Cream Shampoo е може би най-малко любимият ми продукт измежду всички и то предимно заради факта, че съм с мазни корени и сухи краища и богатата на масла формула, повлиява омазняването. 
В интерес на истината моята коса рядко изглежда добре на втория или третия ден след измиването, независимо от това какво използвам, така че не съм и подходила с нереалистични очаквания. 
Първоначално формулата без силикон не ми се понрави, защото съм свикнала на такъв тип продукти, които заглаждат косъма и факта, че бе леко щръкнала ми се стори неприемлив, но след продължителна употреба нещата се наредиха и да си призная, харесвам чустото на мека коса без някакъв филм върху нея. Вече не стърчи след измиване и не изпитвам никакви затруднения при разресване или стилизиране. Очаквах, че ще се заплита, което не се оказа така и нямам повече от нормалното за мен такъв проблем. 
Скалпа ми се чувства изключително комфортно при употреба, а и след, не усещам раздразнение или сърбеж, въпреки наличието на сулфати. Косата е добре измита дори след едно нанасяне, много мекичка на допир, без каквито и да е следи от премиване. Не отнема от обема и не утежнява изобщо. 

Garnier Response - Argan Oil & Almond Cream Conditioner е много, много приятен балсам, който използвам при всяко миене. Нанасям го по краищата и отмивам след минутка или две, в зависимост от това колко търпение имам. Косата ми е много капризна, откъм балсами, защото както и споменах е суха и на всичкото отгоре изрусявана с кичури. Много често се заплита и като цяло имам нужда от по-интензивна формула, за да остана доволна. 
Този ми дава всичко, от което имам нужда. Разресването е безпроблемно, използвам Wet Brush на мокра коса и никога през целия ми живот не съм била по-доволна от това колко лесно я поддържам и колко по-малко се къса. 
Аромата, който оставя в косата ми е умопомрачителен и всеки път ме оставя тотално без думи, нрави се на сетивата ми. 

И двата продукта се предлагат в разсфасовка от 300 мл и са на цена между 2 и 4 евро. 

маска за коса

Garnier Response - Argan Oil & Almond Cream Hair Mask е все още любимият ми измежду всички продукти в серията и маска, която бих купувала и за в бъдеще. Използвам я на всеки 2,3 измивания, като я нанасям по краищата и оставям да престои от между 5 и 10 минути. 
Обожавам колко дълбоко успява да подхрани косата ми и на допир и на външен вид е осезаемо по-гъвкава, мека и жива. Дейсвително е с много интензивна формула, поне според моите представи и внимавам да не попадне в корените, защото се притеснявам да не доведе до слепване и отнемане от обема, който на мен лично ми е необходим. Не се налага да престои дълго, отмива се лесно, не оставя неприятен филм след себе си и подобно на останалите в серията не съдържа силикони.

Маската се предлага в разфасовка от 300 мл и е на цена от около 5 евро.

Съмнявам се, че бих купила шампоана отново, така или иначе обичам да експериментирам с нови продукти и катвегорично не е нещо, което задължително трябва да имам. Балсама и маската обаче ми се понравиха по всички параграфи и са идеалната комбинация за мен между формула-краен резултат и цена. 

Какви продукти за коса използвате? Избягвате ли определени съставки и как отстраняването им от рутината ви подобри състоянието на косата ви?

Post a Comment