MAC - Makeup-Ready Skin Kit - Ревю и отзиви

May 7, 2019

Макар и да имам категорични любимци из асортимента на MAC, да си призная честно от много отдавна не съм проявявала особен интерес към марката и новите им предложения. Някак си константните колекции ме умориха и просто в един момент спрях да ги следя. Ако следите публикациите с нови придобивки, то няма как да не сте забелязали, че такива на MAC просто отсъстват. 
Разглеждайки новото на козметичния пазар при нас, попаднах на един комплект, който моментално ми грабна интереса и тъй като всички продукти са така или иначе част от редовния асортимент на марката, днес ще си говорим за него.


комплект, ревю, мнение

Makeup-Ready Skin Kit включва четири от най-продаваните и култови продукти на MAC -  в мини вариант - и има за цел да подготви кожата за зашеметяващ грим. Измежду всички тях аз съм използвала два и не просто ги харесвам, а са сред най-доброто, което съм пробвала в съответната категория. Останалите два пък са изцяло нови за мен и нямах търпение да разбера дали пък няма да се сдобия с поне един нов любимец.

комлект, мнение, ревю

Комплектът съдържа :

Prep + Prime Fix+ освежаващ и фиксиращ спрей в мини опаковка от 30мл (оригинален размер 100ml при тукашна цена 40 лева); озаряващият Strobe Cream в мини вариант от 30мл (оригинален размер 50 мл при тукашна цена 65 лева); базата за лице Prep + Prime Natural Radiance - Radiant Pink в разсфасовка от 6 мл (оригинален размер от 50 мл с цена от около 70 лева) и олиото за премахване на грим - Cleanse Off Oil в мини вариант от 6 мл (оригинален размер от 150 мл с цена от около 50 лева).

комплект, рев', отзиви

Цената на комплекта при нас е около 40 лева, но заради факт, че членувам в клуба за лоялни клиенти, на мен ми излезе около 30-тина. Дали е много или малко ми е трудно да преценя, но за удоволствието да преоткрия забравени любимци и да тествам нови продукти поне за мен  си заслужава.

комплект, сет, мнение, ревю

Два от продуктите са в прекрасен за тестване размер и освен това съм ги ползвала в миналото, така че мога да дам пълни впечатления, а останалите два са в мини такъв и впечатленията ми са на база на няколкото ползвания.

комплект, сет, мнение
Много пъти съм ви говорила за любовта ми към Strobe Cream, който години наред използвах в оригиналния му вариант. Към днешна дата серията е сериозно разширена и предлага цели 5 различни нюанса, подходящи за всеки вкус и тон. 
Много пъти съм се опитвала да обясня на приятелки какво всъщност представлява този продукт и да си призная честно малко ми е трудно. Аз лично го използвам като база - след нанасяне на дневен крем и го намирам освен за подхранващ и за нещо, което подготвя сухата ми кожа за фон дьо тен. Тъй като оставя след себе си лек блясък, особено ми допада как леко наднича под фон дьо тена и прави цялостната ми визия по-съживена, някак си по-младежка и свежа. 
Според описанието на MAC обаче Strobe Cream е крем за лице, съдържащ мощни растителни екстракти, които премахват всички следи от стрес. Благодарение на витамините и зелен чай в състава му пък кожата е оставена дълбоко хидратирана и с изцяло нов блясък. 
Кремът е изненадващо мултифункционален и може да се смесва с дневния крем, да се носи самостоятелно, да се смесва с праймър или да замести такъв, както и да направи някои от по-сухите и покривни фон дьо тени по-естествено стоящи и бляскави такива. В този смисъл би бил подходящ за почти всяка нужда или предпочитание и да бъде напаснат към всеки тип кожа. 
Макар и да е рекламиран като "озаряващ:, "блестя" и наистина да съдържа блестящи микрочастици, ефекта, който дава е много недоуловим и съвсем лесно заблуждава, че всъщност самата кожа изглежда така. Действително е и много подхранващ и макар да попива доста бързо, оставя едно супер омекотяващо усещане след себе си. 

комплект, база за грим, крем озаряващ, мнение

Prep + Prime Natural Radiance - Radiant Pink е кремообразна база за лице, която е рекламирана като подхранваща, но и контролираща омазняването. Съдържа витамини - А и Е, както и кофеин, които от своя страна защитават и успокояват кожата. Розовеещият пигмент в състава му прави кожата приятно и деликатно озарена и специално той е предназначен за дами с по-светъл тен на кожата.
Макар тестера да е много мъничък установих две неща. Първо - не е необходимо голямо количество от него, за да се нанесе навсякъде. Консистенцията е доста "хлъзгава" и позволява равномерно нанасяне, преди да започне да изсъхва. Второ - определено изравнява текстурата на кожата. Не запълва невероятно бръчки или пори, но прави лицето доста изгладено и позволява на грима да се нанесе по-равномерно и да не се насъбере в някакви вдлъбнатини и неравности.
Озаряващ ефект честно казано не видях кой знае колко драматичен, което предполагам не е лошо нещо, но пък наистина направи кожата ми по-събудена и внесе малко по-различен тон, от иначе супер бледия ми такъв.
Нямам проблеми с омазняване и не съм перфектният кандидат, който да оцени до колко матира или контролира мазните участъци, но базата изсъхва и не променя консистенцията на фон дьо тена ми, правейки го по-кремообразен например, което ме води на мисълта, че би трябвало да се представи добре.
Като цяло по-скоро продуктът ми хареса и бих се замислила дали да не го купя и в пълен размер. Ако това се случи, ще се радвам да го използвам с различни видове продукти и да споделя повече информация.

комплект, сет, олио за премахване на грим, спрей за лице


Prep + Prime Fix+  е продукт, който открих на доста късен етап в блогърската си кариера и без който да ви кажа честно не оставам. 
Макар и рекламиран като съдържащ черен чай и витамини и подходящ за успокояване и подготвяне на кожата за грим, аз лично му намирам и доста други предложения. Обикновено пръскам лицето си повече от необходимото след всяко гримиране, независимо дали съм или не ползвала пудра. Харесва ми освежаващия му ефект, а и според мен помага на продуктите да се слеят в едно заедно с кожата ми. Ако питате мен до някъде удължава издръжливостта на поставените продукти, но не е нещо драстично.
Може да се ползва преди грим, върху гъбичка от типа на beauty blender, за да улесни преливането на кремообразни продукти или пък директно върху четката, ако искате да увеличите интензивността на някоя сянка например.
При всички положения е приятен и мултифункционален продукт, на когото могат да бъдат намерени много приложения, а и си струва да се пробва - предвид култовия му статус.

Cleanse Off Oil е олио за премахване на грим, което се разнася върху суха кожа и се втрива внимателно. След, което с помощта на малко вода мазната му консистенция се превръща в кремообразна такава и ефективно премахва остатъци от грим - включително и очен такъв.
Впечатленията ми са, че тестера от 5 мл е крайно недостатъчен, за да изградя цялостно мнение. Използвах доста голямо количество от продукта при всяко почистване. Справи се доста добре с отстраняване на сенки, молив и голямо количество от спиралата ми - НЕ водоустойчива такава. С грима върху лицето се справи по-добре и след измиване минах допълнително с тампонче напоено с мицеларна вода и да си призная нямаше почти никакви остатъци. Лицето ми бе оставено много мекичко и комфортно усещащо се. Без каквито и да е мазни следи, филм и кожата ми не реагира негативно по никакъв начин.
Макар да ми хареса, не е must have и предвид цената му по-скоро бих си останала с моите си продукти, които използвам в момента. Поне при мен се оказа, че имам нужда и от нещо друго, за да премахна изцяло спиралата от миглите и в този смисъл не успя да замени двете стъпки, които иначе имам.
Изкушена съм и него да пробвам в пълен размер и си запазвам правото да ви го покажа по-подробно за в бъдеще.

P.S. Има супер приятен и нравещ ми се лек аромат.

Като цяло съм с много позитивни впечатления от комплекта и в интерес на истината всичко ми хареса и бих купила в пълен размер. Със сигурност би се понравил и на онези от вас, които искат да пробват нещо ново или пък нямат много опит с продуктите на MAC и не искат да инвестират на сляпо.
Ако пък не може да откриете продуктите в комплект, то със сигурност може да ги пробвате поотделно - в пълноразмерния им вариант и ако сте със сходни на моите нужди, мисля че ще останете доволни.

Post a Comment