Изразходвани продукти - празни опаковки #14

June 3, 2019

Козметичната ми колекция придобива все по-минималистичен изглед с времето и да ви кажа хич и не ми е лошо. Зная какво ми харесва, зная какво имам и се опитвам максимално да се наслаждавам на притежанията си. Намалила съм новите покупки до само най-любопитното и необходимото, което пък от своя страна ми дава възможност и да изразходвам продуктите, с които вече разполагам. 

Публикациите с празни опаковки са винаги сред любимите ми за четене и макар да отнемат твърде дълго време за подготвяне, самата аз не искам да ги пренебрегвам и зная, че радват и много от вас.
За днес съм ви подготвила разнообразна порция от няколко различни категории продукти, включително и не малко от декоративната козметика. 

Изразходвани продукти - празни опаковки #14

В торбата с празни опаковки този месец има както класически любимци, така и нови за мен открития. За съжаление много от онова, което съм подбрала да ви покажа не отговори на очакванията ми, както ми се искаше и не възнамерявам да купувам за в бъдеще.


Зъбна хигиена и тяло - Dove, FLUX, ACO, The Body Shop

Празни опаковки - ТЯЛО И ЗЪБНА ХИГИЕНА

Преди няколко години ме бе обхванала манията да ползвам натурални продукти за тяло и лице и се подведох да купя паста за зъби без флуор. За съжаление на моите зъби се отрази пагубно и резултатите бяха няколко пломби. Още тогава реших, че приключвам с тези си експерименти и се върнах към стандартните такива продукти, като резултатите не закъсняха и статуса на зъбите ми се подобри. Използвах и вода за зъби, която съдържаше голямо количество алкохол и като цяло нямах оплаквания.
Преди може би година обаче благодарение на работата си, бях изпратена на курс, който да обогати знанията ни по темата за зъбната хигиена и това допълнително затвърди теорията ми, че не трябва да се притеснявам от флуора и дори да инкорпорирам повече такъв в рутината си за сметка на алкохола. Веднага купих продукта, който ни бе препоръчам на курса - FLUX с 0,2% NaF и ползвам редовно два пъти на ден. Невероятно съм доволна, зъбите ми са в отлично състояние, нямам никакви оплаквания и зъболекарката ми потвърди при последния ни преглед, че всичко се развива нормално. Определено голям любимец и продукт, който купувам и използвам постоянно.
ACO е друга популярна дрогерийна марка, предлагаща се в тукашните аптеки и този път имах възможност да пробвам лосиона им за тяло - Body cream Rich & Soft, който много ми хареса. Много лека консистенция, но интезивна и подхранваща формула, която попива в кожата с леко и я оставя гладка и копринено мека. Изразходвах с удоволствие и бих купила отново. 
Друг крем за тяло, който изразходвах е Berry Bon Bon на The Body Shop, който също ми хареса, но подобно и на другите им такива продукти е свръх неикономичен. Аромата бе плодов, наистина бонбонест, но нищо невероятно и честно казано поне за мен не е нещо, което трябва да се пробва. Иначе откъм действие не бе лош, доста гъст, подхранва и не оставя лепкави следи себе си, подхранва добре.
Измежду всичко продукти против изпотяване, които някога съм използвала тези на DOVE винаги са се отличавали и поне при мен са единственото, което контролира неприятния аромат и ме кара да се чувствам свежа. 
Използвам всичките им варианти - спрей, рол он, стик и предимно варианта с класическия им аромат, който и е мой любим. Този път реших да тествам новата им серия Mineral Touch, която не съдържа алкохол и отново не останах разочарована. Аромата бе леко цитрусов, много приятен и ненатрапчив. Бих и ще купувам отново.
 
Empties Haircare - Macadamia Rejuvenating Shampoo, Kerastase Sculpt

Празни опаковки - КОСА 


Kerastase Cristaliste Cristal Sculpt не се оказа моят продукт за съжаление. Нанасях на влажна коса, има лека кремообразна текстура, която поне за мен не направи нищо. Нито улесни разресването, нито някак си видимо подобри състоянието на косата ми, нито как изглеждаше след къпане. Може би не съм най-подходящият кандидат за тестване, макар че според опаковката е предназначен за дълга и трудна коса, каквато моята принципно е. 
Шампоана на Macadamia - Rejuvenating Shampoo ми се понрави много. Не съдържа сулфати и е подходящ за боядисвана коса и суха коса. Не я утежни или ускори омазняването, а след измиване си беше гладка и нехвърчаща, каквато искам да бъде. Не я усетих никога премита или много суха, а факта, че бе без сулфати по никакъв начин не направи миенето по-трудно, нито бях притеснена, че не се пени достатъчно. 

Изразходвани продукти - грижа за лице - празни опаковки

Празни опаковки -ГРИЖА ЗА ЛИЦЕ


Сред любимите ми кремове за лице е този на Kiehl's - Ultra Facial Moisturizer, който се предлага в опаковка от 125 мл и стига за цяла вечност. Не обещава чудеса, не се бори с бръчки, не съдържа невиждани съставки, а просто прави кожата хидратирана и комфортна на допир и усещане. Перфектна база за всеки грим, лека консистенция, абсолютно перфектен. Категоричен любимец, който винаги ще има място в колекцията ми. 
Vichy - Idealia NUIT пък бе нощен възстановяващ крем с гел консистенция, който също много ми допадна. Спомогна на кожата ми да се отърве от някои сухи участъци, като почти веднага ги изравни и успокои. Ползвала съм маска от същата серия, която също се оказа сполучлива и като цяло не бих имала против да пробвам и други техни продукти за в бъдеще. Отразиха ми се добре.
Измиващия гел на Lavera Basis Sensitiv е много любим почистващ гел за лице, който ефективно отстранява, както замърсявания, така и следи от грим. Много приятен, гелообразна консистенция, оставя лицето супер комфортно усещащо се, не пресушава, като в същото време дава чувството за чистота. 
Серума за лице на Estelle & Thild Biodefense Multi-Action Youth Serum е част от грижата за кожата, която ползвам и в момента. Макар консистенцията да е гелообразна веднъж нанесен става изключително мокър и отнема известно време да попие напълно. Дава супер странно усещане, което все още по-скоро не ми се нрави. Относно действието му по-скоро бих казала, че ми допада. Съдържа витамини и антиоксиданти и прониква в дълбоките слоеве на кожата. Аз нямам бръчки и ми е трудно да преценя до колко има видим ефект от него, но предполагам, след като кожата ми изглежда добре и не се е влошила, то по-скоро го слагам в графата успешен. 

Празни опаковки - ДЕКОРАТИВНА КОЗМЕТИКА


Empties - makeup - L'oreal, Maybelline, Laura Mercier

Безцветната фиксираща пудра на Laura Mercier - Loose Setting Powder е голям любимец и продукт, който ще купувам и за в бъдеще. Пасва отлично с всякакви фон дьо тени,от най-подхранващите, до най-матовите. Оставя кожата идеално загладена, почти перфектно изглеждаща, като удължава живота на базата и предотвратява зацапването на дрехи и други предмети, до които лицето се докосва. 
Фон дьо тен-а на Maybelline Fit Me - Matte + Poreless изненадващо ми се понрави, предвид, че е матов, а аз съм със суха кожа. Най-светлият цвят ми бе леко тъмен, но покривността бе без забележки. Смесвах го с бази и други продукти и бе отличен за експерименти. Самостоятелно можех да го нося на много добре хидратирана кожа, иначе подчертаваше сухите ми участъци. 
Класическия True Match на L'Oreal по-скоро не ми хареса. Не мога конкретно да кажа кое в него ме разочарова, но по-скоро комплексно не остави лицето ми изглеждащо достатъчно добре. Като консистенция и покривност бе приятен - средно покритие, кремообразен и се прелива добре. Някак си обаче онзи перфектен завършек ми липсваше. Не е точно моят продукт и едва ли бих купила отново. 
Спиралата с извиваща се четка на L'Oreal - Unlimited Mascara е друг в категорията "не лош" продукт, който просто не успя да ме впечатли достатъчно. Функцията с извиваща се четка по-скоро ми пречеше, отколкото да помогне - стори ми се твърде къса, за да мога да я ползвам пълноценно. Самата четка е от онзи тип пластмасови, които принципно не са лоши, но не оставиха миглите ми зашеметяващо изглеждащи. 

Това бе всичко за това издание на публикацията с изразходвани продукти. Постарах се да подбера само онова, което ми се стори интересно за показване и се надявам да съм ви спестила някоя разочароваща покупка или отправила сполучлива препоръка.
Не съм забравила и, че трябва да подготвя продължение на поредицата с продукти, които искам да изразходвам и причината да бавя статията е, че не се справих достатъчно добре с начинанието. Последните месеци бяха трудни в личен план след загубата на две от кучетата ми в период от 2 седмици и очаквано козметиката не е точно на преден план в момента. 

Post a Comment